Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Πολύ περίεργο… Ξαφνικά οι πάντες στηρίζουν τη λύση του Κυπριακού χωρίς να πιέζουν την κατοχική Τουρκία για υποχωρήσεις… (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Η κ. (Μαρία Άνχελα) Ολγκίν Κουεγιάρ (απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμέων Εθνών) αναμένεται στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, όπου θα συναντήσει βεβαίως τον Αντόνιο Γκουτέρες για να τον ενημερώσει για τις πρώτες εντυπώσεις της.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο κανάλι Omega της Κύπρου, στο δελτίο ειδήσεων με τον Μιχάλη Παυλίδη, ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου.

Όσο και να ακούγεται παράξενο, τα όσα θα αναφέρει η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών θα είναι τρόπος του λέγειν φρέσκιες σκέψεις, αφού ο κ. Γκουτέρες επέλεξε να την αφήσει να ακούσει πρώτα χωρίς να επηρεαστεί από άλλους συνεργάτες του που ασχολούνται με το Κυπριακό.

Όπως ανέφερα και χθες σε τούτη την αποστολή περισσότερο ακούει παρά μιλά. Άλλωστε τι μπορεί να πει αυτή τη στιγμή αφού έπρεπε να ακούσει τις πλευρές και τις εγγυήτριες δυνάμεις. Βασικά την Ελλάδα και την Τουρκία, διότι οι Βρετανοί παίζουν το δικό τους ανάρμοστο παιγνίδι. Διαβάσαμε και τις δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή που βλαστάει εκεί που δεν τον σπέρνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οι επόμενες κινήσεις της θα είναι οι εξής:

  • Επιστροφή στη Νέα Υόρκη.
  • Σύσκεψη με την Ομάδα που ασχολείται με το Κυπριακό. Και,
  • Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα για να λάβει νέες οδηγίες στη βάση των πρώτων συμπερασμάτων της.

Θα συνεχίσει τις επαφές της στη Νέα Υόρκη. Θα πάει στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο. Επιθυμεί να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, όπου θα ήθελε να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ή την υφυπουργό κ. Βικτόρια Νούλαντ.

Σίγουρα θα έχει συνάντηση με την ομάδα Νότιας Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο την στηρίζει απόλυτα. Μεταδώσαμε και χθες τι μας είπε στην ενημέρωση ο βοηθός υφυπουργός Τζάσουα Χακ. Πλήρης υποστήριξη στην κ. Ολγκίν Κουεγιάρ και στην αποστολή της.

Η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα θα επιστρέψει στη Λευκωσία σε ένα μήνα για να συνεχίσει τις επαφές της στη βάση, όπως είπαμε των πρώτων συμπερασμάτων.

Ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα με δεδομένο ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη δεν θα έχουν αλλάξει τις θέσεις τους.

Δεν μπορώ να φανταστώ, δηλαδή, ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει από την απαράδεκτη πρόταση της για δύο κράτη. Ούτε μπορώ να φανταστώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υποστηρίζει πλέον τη γνωστή πρόταση για τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ούτε ότι θα έχει ανακαλύψει προσέγγιση των θέσεων των μερών.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να πληροφορηθούμε τις εντυπώσεις της κ. Ολγκίν Κουεγιάρ από την Άγκυρα.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ: Όλο και πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι μετά την προσέγγιση της Ελλάδας με την Τουρκία, χωρίς η τελευταία να τερματίσει τις απαράδεκτες απαιτήσεις της εναντίον των ελληνικών νησιών, μεθοδεύεται απαράδεκτη λύση του Κυπριακού. Υποστηρίζουν -και το λένε ως απειλή- ότι αν η Λευκωσία δεν συναινέσει άμεσα σε λύση, η Τουρκία θα προχωρήσει στη διχοτόμηση και σε αναγνωρίσεις του ψευδοκράτους. Αυτό λέγεται εκβιασμός και το καταθέτω για να γνωρίζουν όσοι μεθοδεύουν αυτό το ύπουλο σχέδιο εναντίον του Κυπριακού Ελληνισμού…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video): Η επαναφορά της συνάντησης 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, ΗΠΑ) και το μήνυμα της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα για τα “δύο κράτη”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: