Το δώρο του σύντροφου Κουτσούμπα στον πρόεδρο του Συνδικάτου της Amazon: Το αντίγραφο αγγειοπλαστικής από την αρχαία Ελλάδα και ένα καταπληκτικό βίντεο

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Chris Smalls, πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων στην Amazon (Amazon Labor Union) και τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στις ΗΠΑ, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ, GEORGE KARAGIANNIS




Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας είχε «εγκάρδια συνάντηση με τον Chris Smalls, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Amazon, και τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου, που τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα την Παρασκευή στα γραφεία του Σωματείου στο Staten Island», σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του κομμουνιστικού κόμματος της Ελλάδας.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ έκανε δώρο στον πρόεδρο του συνδικάτου ένα βιβλίο για τον κομματικό επαναστατικό Τύπο από τα χρόνια που το κόμμα ήταν παράνομο, καθώς και ένα αντίγραφο αγγειοπλαστικής από την αρχαία Ελλάδα.

Ο Chris Smalls αστειευόμενος είπε ότι θα βρει κάποιον να του μεταφράσει το βιβλίο.

  • Αλληλεγγύη στο Αμερικανικό Φοιτητικό Κίνημα

Εμείς ήρθαμε στις ΗΠΑ και την Νέα Υόρκη για να συζητήσουμε με τα συνδικάτα και με τους Έλληνες εργαζόμενους και φοιτητές που αγωνίζονται. Πριν πήγαμε στο Κολούμπια, όπου υπάρχει εξέγερση στα πανεπιστήμια και σήμερα γίνεται κινητοποίηση στην Ελλάδα. Οι φοιτητές πάνε στην αμερικανική πρεσβεία ως αλληλεγγύη στον αγώνα, του είπε ο κ. Κουτσούμπας.

  • Πρόεδρος Συνδικάτου: Οι Άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Amazon

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανάφερε ότι «είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνετε με το συνδικάτο και εσύ προσωπικά αλλά και συλλογικά. Εμείς μελετάμε και την πείρα σας στην Ελλάδα».

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του συνδικάτου είπε ότι η Amazon είναι μια διεθνή εταιρία που αργά η γρήγορα θα αναπτύξει την παρουσία της και στην Ελλάδα και κάλεσε τον κόσμο να είναι προετοιμασμένος για να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή.

  • Για τις τελευταίες εξελίξεις και τα τελευταία γεγονότα από την Ουάσιγκτον μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο YouTube ΕΔΩ

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε και με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνο Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στις ΗΠΑ.

Ο πρόξενος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ, «μεταξύ αυτών η έλλειψη προσωπικού στην πρεσβεία για τη διεκπεραίωση των πολλών υποθέσεων που υπάρχουν, τα ζητήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και τις ανάγκες ενίσχυσής της, με προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών και στήριξή τους, ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη, όπου το κόστος ζωής είναι απαγορευτικό».

Αναφέρθηκε ακόμη και «στην προσπάθεια που γίνεται για την ενημέρωση των ομογενών σχετικά με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές και στη συμμετοχή που είναι χαμηλή».

Σύμφωνα, με σχετική ενημέρωση, σημειώνεται πως στη συζήτηση, «ως στοιχείο επιφύλαξης πολλών ομογενών σχετικά με τη διαδικασία, ο πρόξενος επεσήμανε ακριβώς τα όσα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί στις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ με την αντίστοιχη διαδικασία».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε «στην ανάγκη που υπάρχει να διατηρούνται οι δεσμοί της Ομογένειας με την πατρίδα, βασικό στοιχείο της οποίας αποτελεί τόσο η ελληνόγλωσση εκπαίδευση, η οποία υποβαθμίζεται μέχρι απαξίωσης, όσο και η ανάγκη να στηρίζεται ο πολιτισμός, η γνώση της ιστορίας της Ελλάδας».

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε, σε σχέση με τη χαμηλή συμμετοχή στην επιστολική ψήφο, ότι «το κύριο ζήτημα δεν είναι το τεχνικό, αλλά η υποτίμηση της συμμετοχής και εκεί έπρεπε να δοθεί το βάρος, μαζί με τη διευκόλυνση με κάθε τρόπο».

Σημείωσε, ακόμα, πως «το ΚΚΕ είχε ενστάσεις με τη διαδικασία, θεωρώντας ότι είναι ευάλωτη, κάτι που αποδείχτηκε με την διαρροή προσωπικών στοιχείων, αλλά και με τις εκ των υστέρων ασυνήθιστες τροποποιητικές διατάξεις της κυβέρνησης, που αποδεικνύουν ότι δεν είχαν επιλυθεί ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους Έλληνες ομογενείς «να προσπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες, σαν τις παραπάνω που αναφέρθηκαν, και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, η οποία – λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων – είναι η μοναδική τους επιλογή για να συμμετέχουν στις εκλογές, ενισχύοντας το ΚΚΕ».

Καταπέλτης εναντίον του νεοσουλτάνου, αλλά και του Λευκού Οίκου: Δεν μπορούν να προσφέρουν τριαντάφυλλα σε κάποιον που υποστηρίζει τη Χαμάς, λέει ο Ρούμπιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: