Του κάνουν καψόνι του ισλαμιστή Ερντογάν οι Αμερικανοί, αλλά στο τέλος θα του δώσουν το πολυπόθητο «δώρο»; Έχει και η υψηλή πολιτική και διπλωματία την πλάκα της… (video)

epa11298238 US President Joe Biden delivers remarks during the North America’s Building Trades Unions (NABTU) 2024 Legislative Conference, in Washington, DC, USA, 24 April 2024. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν μας εξέπληξε η δήλωση του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) του Λευκού Οίκου (ΕΔΩ) για την (μη) επίσκεψη του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσιγκτον.

Η πρώτη, θα έλεγα και η μόνη, λογική ανάλυση για την αντίδραση του κ. Τζον Κίρμπι, είναι ότι «εμείς αποφασίζουμε» ποιους θα προκαλέσουμε στο Όβαλ Όφις του Λευκού Οίκου. Άρα, η αμερικανική πλευρά αποφασίζει και πότε θα ανακοινώσει την επίσκεψη του κάθε ξένου ηγέτη. Και φυσικά, η Αμερικανική Προεδρία δεν πιέζεται από κανένα, που επιθυμεί να κάνει το πολυπόθητο ταξίδι στο Λευκό Οίκο.

Και αναφέρω πάντα ως παράδειγμα, ότι η σίγουρη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, στην Ουάσιγκτον, δεν έγινε ποτέ. Και ας την ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα…

Οι Τούρκοι κούρασαν πολύ με το ζήτημα της επίσκεψης του προέδρου τους, και το έχουν μετατρέψει σε σίριαλ. Αυτοί διέρρευσαν ότι ο Ερντογάν έλαβε πρόσκληση, αυτοί στη συνέχεια την …ακύρωσαν, και από τότε αιωρείται στον αέρα και ο πρώτος που γίνεται ρεζίλι είναι ο ίδιος ο αυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας.

  • Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα συνεχίζεται η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της τουρκικής και της αμερικανικής ομάδας, για να έρθει ο Ερντογάν στην Ουάσιγκτον προσκεκλημένος του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Απ’ εκεί και πέρα, εάν θα γίνει ή όχι η επίσκεψη, είναι ένα άλλο θέμα. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Αμερικανοί ενοχλήθηκαν σφόδρα με τα σφιχταγκαλιάσματα του Ερντογάν με τους ηγέτες της Χαμάς, την οποία οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση. Την έχουν κατατάξει στο επίπεδο της αλ Κάιντα και του Ισλαμικου Κράτους. Καταλαβαίνει ο καθένας τι σημαίνει αυτό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος δεν θα υμνήσει στη διάρκεια των επίσημων συναντήσεων του τη Χαμάς, όπως κάνει πολύ συχνά.

Φανταστείτε να μιλήσει με τον άθλιο τρόπο που το κάνει συνήθως, μέσα στο Όβαλ Όφις, για την οργάνωση που αιματοκύλισε το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Φανταστείτε να χαρακτηρίσει … «Χίτλερ» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μέσα στο Προεδρικό Γραφείο.

Φανταστείτε να ζητήσει να πάει στο Κογκρέσο και να πράξει τα παραπάνω; Θα ομιλούμε για …κόλαση!!!

Ο Λευκός Οίκος έπρεπε να μην υποσχεθεί ποτέ στον Ερντογάν την πρόσκληση και μάλιστα να την συνδέσει με την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, για την οποία του παραχώρησε τα μαχητικά F-16. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εκμεταλλεύθηκαν την απουσία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Αν ο κ. Μενέντεζ δεν είχε «φαγωθεί» με τον ύπουλο τρόπο που χρησιμοποίησαν οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης, η επίσκεψη δεν θα γινόταν ποτέ, και η κατοχική δύναμη δεν θα έπαιρνε τα F-16. Αυτά τα παραδέχονται οι πάντες.

Όλα όσα άλλα λέγονται είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Δεν έχει ευθύνη η Ομογένεια μας για την «ήττα» διότι ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, και φυσικά όπως ανέφερα απουσίαζε ο Μενέντεζ.

  • Για όσους δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην Ουάσιγκτον, υπάρχει ακόμα χρόνος για να ακυρωθεί η πώληση αυτών των F-16 στην Τουρκία. Και έχουμε λόγους να πιστεύουμε, ότι μπορεί να αλλάξουν πολλές από τις βλακώδεις αποφάσεις των ταγών της Ουάσιγκτον. Θα έχουν την ευκαιρία οι ομογενείς μας να δείξουν ξανά την αγάπη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως κάνουν πάντα. Και εννοώ φυσικά αυτούς που εργάζονται σκληρά για τον Ελληνισμό.

Ο Λευκός Οίκος, λοιπόν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα με την  επίσκεψη του Ερντογάν. Απλά ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος δυσκολεύει ο ίδιος τα πράγματα για τον εαυτό του.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων… Αν και θα υποστήριζα ότι η δήλωση του κ. Κίρμπι ήταν πολύ μειωτική για τους Τούρκους, καθώς τους έδειξε ότι αυτοπροσκλήθηκαν μόνοι τους. Έχει και η υψηλή πολιτική και διπλωματία την πλάκα της…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Εάν η Αθήνα και η Λευκωσία δεν καταθέσουν βέτο στις Βρυξέλλες εναντίον της Τουρκίας δεν θα τις πάρει κανείς στα σοβαρά: Και μία τοποθέτηση για το φάουλ της Ντόρας (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: