Μπας και ο Ελπιδοφόρος είναι κομμουνιστής ή το παίζει; Λέει στον κάθε επισκέπτη του αυτό που θέλει να ακούσει… Το παραμύθι στον σύντροφο Κουτσούμπα, που τον κατάλαβε!

Δεν πιστεύει τίποτα, απλά τα λέει… Τιμή μου να υποδεχθώ στην Αρχιεπισκοπή μας τον Γενικό Γραμματεά του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραψε στο Twitter ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Του ευχήθηκε, σημειώνει, να συνεχίζει να έχει τη δύναμη να εργάζεται για την πατρίδα τιμώντας άλλωστε τη μνήμη του ιερέα παππού του που θυσιάστηκε το 1944 στον αγώνα εναντίον των Ναζί κατακτητών. Φωτογραφία via Elpidophoros, @Elpidophoros




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), Δημήτρης Κουτσούμπας εξέπληξε ακόμα και τους πιο φανατικούς οπαδούς του όταν πήρε την απόφαση να πάει στην 79η Οδό του Μανχάταν και να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο ο οποίος κατηγορείται για τη διάλυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τη διχόνοια που έχει “σπείρει” και στην Ομογένεια μας.

Και τους εξέπληξε διότι οι προηγούμενοι γενικοί γραμματείας, ο Χαρίλαος Φλωράκης και η Αλέκα Παπαρήγα δεν επισκέφθηκαν ποτέ την Ιερά Αρχιεπισκοπή -και δεν με απατά η μνήμη μου. Κάποιος μου είπε ότι ο κ. Κουτσούμπας ήθελε να δει τον Ελπιδοφόρο για να του ψάλλει. Αν έχουν έτσι τα πράγματα, χίλια μπράβο στον Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Διάβασα στον Εθνικό Κήρυκα (κείμενο Θεόδωρος Καλμούκος) και είδα ότι ο Αρχιεπίσκοπος είπε πράγματα που ακούγονται όμορφα στα αυτιά του κ. Κουτσούμπα και κάθε κομμουνιστή. Και σκέφθηκα: Νομίζει ότι όλοι οι άνθρωποι τρώνε κουτόχορτο; Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ σίγουρα οχι. Τι είπε λοιπόν;

«Πιστεύω ότι το μυστικό της επιτυχίας της Αρχιεπισκοπής μας, θεωρώ ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι μία από τις εκκλησιαστικά επιτυχημένες Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, οφείλεται αυτή η επιτυχία στη συμμετοχή του λαού ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων και σε όλα τα όργανα ελέγχου διοικητικού και οικονομικού.

Αυτά είναι χρήσιμα γιατί δεν ακολουθούν την πεπατημένη ότι ο λαϊκός είναι απλά ο πιστός ο οποίος ακούει τις εντολές τυφλά της εκκλησιαστικής ηγεσίας, αλλά έχει ενεργό ρόλο και γίνεται σεβαστός σε όλα τα όργανα διοίκησης και είναι η Εκκλησία, κλήρος και λαός. 

Αυτά είναι δύο στοιχεία τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, ίσως είναι και σας χρήσιμα για την πατρίδα μας γιατί υπάρχει μία φοβία γενικά στην Ελλάδα τι θα γίνει αν χωριστεί η Εκκλησία από το Κράτος. Δεν ξέρω αν θα αποφασιστεί αυτό στην Ελλάδα, αυτό είναι θέμα της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Ελληνικής Πολιτείας, απλά εμείς έχομε εδώ μία εκκλησιαστική εμπειρία την οποία την καταθέτουμε και μπορεί να φανεί χρήσιμη».

Τι άλλο είπε ο Ελπιδοφόρος;

«Δύο στοιχεία που αφορούν την Εκκλησία μας στην Αμερική θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα για την Ελλάδα, για την πατρίδα μας και ίσως είναι και οι θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος ενδεχομένως, δεν μπορώ να πω ότι τα ξέρω όλα για να πω την αλήθεια, αλλά δύο στοιχεία θα μπορούσαν να προσφέρουν εκκλησιαστική εμπειρία για την Ελλάδα είναι πρώτον ότι εδώ η Αρχιεπισκοπή αναπτύσσεται  και προοδεύει σε μία χώρα όπου υπάρχει πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους.

Είναι μία εμπειρία που μπορεί να φανεί χρήσιμη, είναι μία απόδειξη που θα μπορούσε Εκκλησία και Κράτος να είναι χωρισμένα και παρόλα αυτά να μην επηρεάζει την πρόοδο και την ευημερία της Εκκλησίας.

Το δεύτερο που είναι πολύ σημαντικό είναι ο τρόπος οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής. Εδώ δεν έχει η Αρχιεπισκοπή Ενορίες με την έννοια και την δομή που υπάρχει στην Ελλάδα, εδώ έχει κοινότητες που ο λαϊκός έχει απόλυτη συμμετοχικότητα, δικαίωμα ψήφου και αποφασίζει για την διοίκηση και την οικονομική διαχείριση σ’ όλα τα επίπεδα  της εκκλησιαστικής οργάνωσης από την κοινότητα την τοπική, την ενορία που λέμε στην Ελλάδα μέχρι και την Αρχιεπισκοπή, επομένως υπάρχει ένα σώμα λαϊκών ανδρών και γυναικών, έχομε και την δική μας Επαρχιακή Σύνοδο εδώ και η συμμετοχή του λαού δεν είναι διακοσμητική, είναι ουσιαστική.

Είναι σε διαδικασίες εκλογής και όχι διορισμού και εξονομασμού, επομένως αυτές οι δύο εμπειρίες θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες και για την πατρίδα μας».

Τι είναι τούτος αναρωτήθηκα. Διότι οι κοινότητες, ως γνωστό, δεν αποφασίζουν. Ο Ελπιδοφόρος είναι αυτός που αποφασίζει και διατάζει. Ειδικά για το θέμα των ταμείων των κοινοτήτων, ο έλεγχος της Αρχιεπισκοπής είναι απόλυτος. Εάν μία κοινότητα δεν πληρώσει τον …”οβολό” της, μπορεί και να υποστεί τιμωρία. Ποιον κοροϊδεύει;

Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν τόσο …χαρούμενος που είδε τον κ. Κουτσούμπα, που μόνο σύντροφο δεν τον αποκάλεσε.

 «Για μας είναι πολύ σημαντική η επίσκεψη σας κύριε Αρχιγραμματεύ διότι κάθε πολιτικός αρχηγός που έρχεται από την πατρίδα μας μας δίνει μεγάλη χαρά και ιδιαίτερα ξέρετε ότι με την Αριστερά να το πω γενικότερα μας συνδέουν τόσα κοινά ως Εκκλησία και ως Χριστιανική Πίστη.

Οι ευαισθησίες για την ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα, για την δικαιοσύνη, την ειρήνη, την αδικία που υπάρχει στον κόσμο, την φτώχεια, κι όλα αυτά είναι ένας κοινός παρονομαστής στον οποίον νομίζω ότι βρίσκουμε και έδαφος να συνεργαστούμε και να αλληλοϋποστηριζόμαστε».

Ο Αρχιεπίσκοπος ισχυρίστηκε πως «η Ομογένεια πάντοτε είναι στο πλευρό της πατρίδας, έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες, όποτε η πατρίδα μας χρειάζεται είτε είναι σε καλές μέρες, είτε είναι σε δύσκολες μέρες, είτε είναι σε αγώνες για τα θέματα τα εθνικά, είτε είναι για συμπαράσταση σε θέματα ανθρωπιστικά και κοινωνικά η Ομογένεια, η Αρχιεπισκοπή πάντοτε με μεγάλη χαρά συνδράμουν και συντρέχουν στις ανάγκες της πατρίδας».

Η Ομογένεια σίγουρα είναι πάντα δίπλα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αυτός που σίγουρα ΔΕΝ είναι -και το γνωρίζουν και οι πέτρες- είναι ο ίδιος ο Ελπιδοφόρος. Επειδή θέλει να γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης ζητά να μην ενοχλεί η Ομογένεια την Τουρκία…

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κουτσούμπας δεν έφαγε το κουτόχορτο του Ελπιδοφόρου. Άλλωστε, είναι τόσο ψεύτικος, που τον καταλαβαίνουν ακόμα και τα νήπια…

Κοιτάξτε: Το δώρο του σύντροφου Κουτσούμπα στον πρόεδρο του Συνδικάτου της Amazon: Το αντίγραφο αγγειοπλαστικής από την αρχαία Ελλάδα και ένα καταπληκτικό βίντεο

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Λευκός Οίκος έκλεισε την πόρτα στον ισλαμιστή Ερντογάν, επέλεξε μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας: Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: