Η Μόσχα ετοιμάζει πραξικόπημα στη Μολδαβία: Δημόσια καταγγελία της Προέδρου – Με παραστρατιωτικούς και προβοκάτορες

FILE PHOTO Moldova’s President Maia Sandu EPA/DUMITRU DORU




Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία ότι σχεδιάζει πραξικόπημα κατά δημοκρατίας της χώρας της.

Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σχετικά με την απειλή ότι η Μόσχα θέλει να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία επιβεβαιώθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες της Μολδαβίας.

“Τα έγγραφα που ελήφθησαν από τους Ουκρανούς εταίρους μας δείχνουν καλή τεκμηρίωση των τοποθεσιών και των υλικοτεχνικών πτυχών του σχεδιασμού. Το σχέδιο προβλέπει επίσης τη χρήση ατόμων που φτάνουν από το εξωτερικό”, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που διοργανώθηκε στο Κισινάου.

«Το σχέδιο προβλέπει ενέργειες με στρατιωτικά εκπαιδευμένους άνδρες, αλλά με πολιτικά ρούχα, οι οποίοι θα οργανώσουν βίαιες ενέργειες και επιθέσεις σε ορισμένους κρατικούς θεσμούς με σύλληψη ομήρων». Το πραξικόπημα θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια πολιτών της Λευκορωσίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου,  εκπαιδευμένων στρατιωτικών αλλά που θα μεταμφιεστούν με πολιτικά ρούχα για να προκαλέσουν υποτιθέμενες διαδηλώσεις.

Με πληροφορίες από repubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια… το Ιράν μεταφέρει κρυφά drones μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: