«Τις έχουν ακόμη εκεί – φέρτε τις πίσω», απαιτεί η Ιερουσαλήμ: Ανατριχιαστικό βίντεο με τις γυναίκες ομήρους της Χαμάς στη Γάζα [πολύ σκληρές εικόνες]

FILE PHOTO: H φωτογραφία Ισραηλινής που έχει απαχθεί από την Χαμάς, πάνω σε μια από τις 240 καρέκλες – όσες και οι όμηροι – που έχουν στηθεί έξω από το μουσείο του Τελ Αβίβ. EPA/ABIR SULTAN




Ένα βίντεο με πέντε γυναίκες, μέλη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων [ IDF] οι οποίες απήχθησαν από τη βάση Nahal Oz στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου δημοσιοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από συγγενείς των ομήρων και το Φόρουμ που δραστηριοποιείται για την απελευθέρωσή του με την ονομασία «Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών».

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από κάμερες του σώματος των τρομοκρατών της Χαμάς, έχει διάρκεια 3:10 λεπτά και έχει λογοκριθεί.

Το Φόρουμ δήλωσε ότι η απόφαση για τη δημοσιοποίηση του βίντεο ελήφθη από τις οικογένειες των πέντε γυναικών ομήρων που παραμένουν στην αιχμαλωσία της Γάζας : Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa και Naama Levy. Και οι πέντε είναι ακόμα όμηροι.

Επτά γυναίκες απήχθησαν ζωντανές  από τη βάση. Μια ακόμη  διασώθηκε από τους άνδρες των IDF τον Οκτώβριο και ο η Noa Marciano σκοτώθηκε από τη Χαμάς όταν βρισκόταν σε ομηρία. Το πτώμα της ανασύρθηκε από τις δυνάμεις των IDF τον Νοέμβριο και επέστρεψε για ταφή στο Ισραήλ.

«Κοιτάξτε τους στα μάτια», είπε το Φόρουμ Ομήρων και Οικογενειών. «Το βίντεο είναι ένα κραυγαλέο κατηγορητήριο για την εθνική αποτυχία στην συνεχιζόμενη ανομία των ομήρων τις τελευταίες 229 ημέρες».

Το βίντεο δείχνει τη βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση των κοριτσιών την ημέρα της απαγωγής τους και δείχνει τον τεράστιο φόβο που αντανακλάται στα μάτια τους, ανέφερε επίσης το Φόρουμ.

«Η κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

«Κάθε νέα μαρτυρία για το τι συνέβη στους ομήρους απηχεί την ίδια τραγική αλήθεια – πρέπει να τους φέρουμε όλους πίσω, τώρα», ανέφερε το Φόρουμ .

«Το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να αποδεχτεί μια πραγματικότητα όπου οι πολίτες του αισθάνονται συνεχώς ότι απειλείται η ζωή τους και υποφέρουν από αδυσώπητο φόβο και άγχος. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται πιο δύσκολο να φέρουμε τους ομήρους πίσω  – τους ζωντανούς για αποκατάσταση και τους δολοφονημένους για πρέπουσα ταφή. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλη στιγμή. πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Άλλες 15 γυναίκες των IDF που υπηρέτησαν στη βάση δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

 

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Νέο κεφάλαιο στον πόλεμο της Γάζας: Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία αναγνώρισαν το παλαιστινιακό κράτος – Ανακαλεί τους πρεσβευτές του το Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: