Δεν είναι μόνον ο Λακωνικός Κόλπος: Βρετανία και Φινλανδία αναζητούν τρόπο να σταματήσουν 100 τανκερ που μεταφέρουν 90 τόνους ρωσικό πετρέλαιο σε Μάγχη και Βαλτική

FILE PHOTO: Εναέρια άποψη φορτηγού πλοίου στη Βόρεια Θάλασσα που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία. EPA, Paul Martens




Η Βρετανία και η Φινλανδία συζητούν σχέδια που θα απαιτούν από τρίτα μέρη να κάνουν περισσότερα για να εμποδίζουν τον ρωσικό σκιώδη στόλο πετρελαιοφόρων να δραστηριοποιείται στη Βαλτική και τη Μάγχη.

Αυτό αναφέρει ο Guardian, μεταφέροντας δηλώσεις της Φινλανδής ΥΠΕΞ, στις οποίες προέβη στο πλαίσιο της τελευταίας της επίσκεψης στο ΗΒ.

Τα ύδατα γύρω από τη Φινλανδία λειτουργούν ως κομβικό σημείο διέλευσης για τα περίπου 100 πετρελαιοφόρα που αγοράζονται από τη Ρωσία και τα οποία διαπλέουν κάθε μήνα στη Βαλτική χρησιμοποιώντας αδιαφανείς δομές ιδιοκτησίας για να μεταφέρουν 90 εκατ. τόνους πετρελαίου, σημειώνει η εφημερίδα.

Η Elina Valtonen δήλωσε ότι η ΕΕ εξετάζει μια περαιτέρω δέσμη κυρώσεων, αλλά πρόσθεσε: “Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι η G7 είναι επίσης δραστήρια σε αυτό, διότι προφανώς αυτό που κάνει ο σκιώδης στόλος είναι η καταστρατήγηση του ανώτατου ορίου τιμών του πετρελαίου”.

The Guardian [UK and Finland discuss further efforts to stop Russia’s shadow oil fleet]

Ο ασύμμετρος πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ευρώπης σε όλο τον κόσμο: Φόβοι οργανωμένων δολιοφθορών – Σε απόλυτο συναγερμό η Γαλλία για τους Ολυμπιακούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: