Σιωπητήριο στις δήμοσιες γνωματεύσεις Πολάκη περί εμβολίων επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

O βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σε δεσμεύσεις να μην διαφοροποιείται στο εξής δημοσίως ή όταν εκφράζει κάποια διαφορετική άποψη από αυτή του κόμματος να καθιστά σαφές πως πρόκειται για αυστηρά προσωπική του άποψη η οποία δεν απηχεί σε καμία περίπτωση την άποψη της Κουμουνδούρου φέρεται να προχώρησε ο Παύλος Πολάκης.

Η εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα των όσων διεμείφθησαν σε χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεκλήθη ύστερα από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Η γραμμή μας δεν πρέπει να θολώνει από κανέναν. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως άλλο είναι να είσαι γιατρός και άλλο πολιτικό στέλεχος και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του.

Κατά πληροφορίες στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης στην οποία συμμετείχε και ο Παύλος Πολάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε απόλυτος ως προς την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και ζήτησε ενιαία γραμμή από όλους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην αν. υπουργού Υγείας, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για το κόμμα να εμφανίζεται συμπαγές ως προς τις θέσεις του.

Στην απόφαση του Πολιτικού Κέντρου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει σαφής:

  • Υπερασπιζόμαστε, στηρίζουμε και διαδίδουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δική τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.
  • Διαχωρίζουμε τη θέση σας από επιλογές και πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού που θα φέρουν ενδεχομένως τα αντίθετα αποτελέσματα
  • Ναι στον μαζικό εμβολιασμό χωρίς αναστολές και δεύτερες σκέψεις
  • Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο γενικό πληθυσμό, που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από i eidiseis (ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουρής),  Εθνος (ρεπορτάζ: Βούλα Κεχαγιά)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Γιατί ο Πολάκης συστήνει, κατά του covid, φάρμακα για άλογα και αγελάδες: Τα «ζωντόβολα» και η ιβερμεκτίνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: