Γιατί ο Πολάκης συστήνει, κατά του covid, φάρμακα για άλογα και αγελάδες: Τα «ζωντόβολα» και η ιβερμεκτίνη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Παύλος Πολάκης μιλά στην ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Δεν είστε άλογα. Δεν είστε αγελάδες. Σοβαρά τώρα προς όλους. Σταματήστε το». Αυτό είναι το οργισμένο tweet του αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκου (FDA).

Καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να σταματήσουν τις επικίνδυνες σκέψεις ή και πειράματα με την ιβερμεκτίνη ως πιθανό φάρμακο κατά του κορωναϊού.

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας απορρίπτουν σε ιδιαίτερα επιθετικούς τόνους τους ισχυρισμούς διάφορων προσωπικοτήτων της σκληρής δεξιάς πτέρυγας των media οι οποίοι τον τελευταίο καιρό προμοτάρουν ένα αντιπαρασιτικό που χρησιμοποιείται κατα κύριο λόγο στα ζώα, ως πιθανή θεραπεία της Covid-19.

Κορυφαίες συντηρητικές περσόνες -συμπεριλαμβανομένων των Τάκερ Κάρλσον, Σων Χάνιτυ και Λώρα Εϊνγκραχαμ του Fox News- έχουν ήδη αναφέρει την ιβερμεκτίνη ως ένα φάρμακο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά της Covid-19, σημειώνει το CNN.

«Και αποτελεί τμήμα της πάγιας πρακτικής της συγκεκριμένης μερίδας των συντηρητικών media να επιτίθενται σε αξιωματούχους της δημόσιας υγείας επειδή υποστηρίζουν τα εμβόλια ως τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, αντί κάποιων άλλων δυνάμει θεραπευτικών μέσων»

«Αλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας» – όπως σημειώνει το CNN- «τόσο το Fox News, δεξιές ραδιοφωνικές εκπομπές και websites έχουν προμοτάρει μη αποδεδειγμένες θεραπείες κατά της Covid-19, ενώ διαρκώς ρίχνουν αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και της μάσκας».

Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι στάσεις στα καθ΄ ημάς; Η απάντηση είναι εύκολη: Παύλος Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και ακλόνητα εκλεκτός στον στενό πυρήνα της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Πολάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που έσπευσε -εμφατικά και με το γνωστό ύφος- να υιοθετήσει τις θεωρίες περί ιβερμεκτίνης. Παρέθεσε μάλιστα και δύο «μεταναλύσεις» ερευνητικών δεδομένων -με την άκρως επιστημονική προσφώνηση «ζωντόβολο» προς τον Άδωνι Γεωγιάδη- οι οποίες υποστηρίζουν τη θέση του.

Με τη διαφορά ότι η τρέχουσα επιστημονική αντιμετώπιση της θεωρίας περί ιβερμεκτίνης από τις αμερικανικές και όχι μόνο αρχές παραμένει η προειδοποίηση του FDA ότι «έχει λάβει πολλές αναφορές για ασθενείς που χρειάστηκαν ιατρική υποστήριξη και νοσηλεύτηκαν επειδή προσπάθησαν να αυτοθεραπευθούν με ινβερμεκτίνη που προοριζόταν για άλογα».

Αν και υπάρχουν ανθρώπινες χρήσεις της ιβερμεκτίνης, ο FDA δεν την έχει εγκρίνει για θεραπεία ή πρόληψη της Covid-19 σε ανθρώπους και το φάρμακο δεν συνιστά αντιική θεραπεία.

«Χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο για μη εγκεκριμένη χρήση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Αυτό ισχύει και για την ινβερμεκτίνη», ανέγραψε ο FDA στο website του. «Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση τριγύρω και ίσως να έχετε ακούσει ότι είναι ok να πάρετε μεγάλες δόσεις ινβερμεκτίνης. Αυτό είναι λάθος».

Με πληροφορίες από CNN Right-wing media pushed a deworming drug to treat Covid-19 that the FDA says is unsafe for humans

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο τρισυπόστατος, ανευθυνοϋπεύθυνος, Περιφερειάρχης και η προκλητική ασυλία από τα ΜΜΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: