Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης των ευρωεκλογών το αποτέλεσμα των προηγούμενων * Η αντιπολίτευση θέλει εκλογές – δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, σηκώνουμε το γάντι

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. photo: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




«Να αναλογιστούν όλοι πολύ προσεκτικά αν πράγματι θέλουμε κόμματα στη Βουλή, που πρεσβεύουν την ωμή βίακαι το μισαλλόδοξο ρατσιστικό λόγο με διχασμό και μίσος» κάλεσε τους ψηφοφόρους μέσω συνέντευξης, που παραχώρησε στο  κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό επεισόδιο ανάμεσα στους βουλευτές Φλώρο και Γραμμένο στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το χθεσινό επεισόδιο είναι ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό. Δεν γίνεται ο ναός της Δημοκρατίας να γίνεται αρένα του μποξ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Βουλής για την αντίδραση του».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αποκαλυπτικό για το τι συμβαίνει στο χώρο της ακροδεξιάς πολυκατοικίας και έκανε λόγο για ένα συνοθύλευμα κομμάτων στημένο με ψέματα και βία.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε τις εξελίξεις στην «ακροδεξιά πολυκατοικία», σημειώνοντας ότι «θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν προσεκτικά αν θέλουμε εντός του Κοινοβουλίου έναν μισαλλόδοξο λόγο».  Έκανε λόγο για ένα συνοθύλευμα κομμάτων στημένο με ψέματα και βία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εντός της Βουλής βρίσκονται τρία κόμματα «στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας», λέγοντας ότι «το κάθε κόμμα σε διαφορετική έκφανση εκπροσωπεί κάτι ακραίο».

Μάλιστα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ξέχασε να υποβάλλει υπόμνημα κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι εκτός εκλογικής διαδικασίας χάρη σε ρύθμιση, που ψήφισε και στήριξε η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι ο φασισμός δεν πολεμιέται μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις και υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τους “Σπαρτιάτες”

Αναφερόμενος στους Σπαρτιάτες, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «τέθηκαν εκτός της εκλογικής διαδικασίας (σ.σ. των ευρωεκλογών), με απόφαση του Αρείου Πάγου που πατάει πάνω σε ρύθμιση που στήριξε η ΝΔ». Μάλιστα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ξέχασε να υποβάλλει υπόμνημα κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες». «Βρεθήκαμε απέναντι στους Σπαρτιάτες από την πρώτη στιγμή», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, δήλωσε πως «αισθανόμαστε δικαιωμένοι, για το γεγονός ότι το μόρφωμα αυτό αποκλείεται από τις ευρωεκλογές».

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «ο φασισμός δεν πολεμάται μόνο στα λόγια. Εμείς ήμασταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας». Μίλησε για «ευθύνες των κοινοβουλευτικών κομμάτων να υψώσουν ανάχωμα δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού», καθώς όπως σημείωσε «τέτοιος λόγος δεν ταιριάζει στην πατρίδα μας το 2024».

 

«Δύσκολη υπόθεση ο πατριωτισμός»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ. Βελόπουλου, τον κατηγόρησε για εμπορευματοποίηση της χριστιανικής πίστης. Αναφέρθηκε σε «χριστιανόμετρο που θα μετρά την ένταση της πίστης» και χαρακτήρισε «απαράδεκτες και διχαστικές» τις προτροπές να μην επισκεφθούν τους ναούς όλοι όσοι ψήφισαν υπέρ της νομοθέτησης της ισότητας του πολιτικού γάμου. «Δεν μπορούν να λένε ότι εκπροσωπούν την πίστη, πήραν απαντήσεις και από την Εκκλησία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε μάλιστα ότι «κυκλοφορούν πολλοί γιαλατζί πατριώτες του γλυκού νερού». Και δήλωσε ότι «ο πατριωτισμός είναι μια δύσκολη υπόθεση που αποδεικνύεται στην πράξη».

 

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τους εκλογείς, που σκέφτονται να ψηφίσουν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ καλώντας τους να δουν τη συνολική εικόνα και να μην καταφύγουν σε «ανέξοδα μηνύματα». Απαντώντας για τα εκλογικά διλήμματα, που επιστρατεύει εν όψει Ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι όταν τα άλλα κόμματα μετατρέπουν τις Ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας με την ίδια ορμή.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολυσυλλεκτικό το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και επέμεινε ότι θέλει το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα θέτοντας ως πήχη των επικείμενων Ευρωεκλογών το ποσοστό, που απέσπασε η ΝΔ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

«Αυτό, που με ενδιαφέρει είναι να εκλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές», είπε χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ακούω ήδη τα αιτήματα για πρόωρες εκλογές, αλλά είναι παράδοξο να ζητά κάποιος πρόωρες εκλογές, όταν έχει πήχη στο 17% αλλά αυτό δεν αφορά εμένα. Εμείς θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά αν δεν είναι καλό θα γίνει πιο δύσκολη η ζωή μας, ούτε θα πέσει η κυβέρνηση ούτε θα έχουμε εκλογές».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου “-Ποιο είναι το ποσοστό που θα θεωρήσει επιτυχία», ο πρωθυπουργός, με την απάντησή του έβαλε τον “πήχη” στο ποσοστό : Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες εκλογές. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πιο δύσκολη.

 

 

 

«Ατυχές περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»: Το υπόμνημα Φλώρου στην ανακρίτρια για το επεισόδιο στη Βουλή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: