Οι “ορφανοί” γονείς των Τεμπών εκφράζουν πολύ καλύτερα το λαικό αίσθημα από τους απαξιωμένους επαγγελματίες της ελληνικής πολιτικής: Μαρία φτιάξε κόμμα… «Ελλάδα-57»!

FILE PHOTO: Συγγενείς και φίλοι των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αφήνουν λουλούδια αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη τους, Τέμπη, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Ένας χρόνος μετά από την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών… ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Ο θρήνος, η οργή και η απόγνωση απελευθερώνουν τεράστια αποθέματα ψυχικής αντοχής σε αυτή τη ζωή.

Απελευθερώνουν όμως και κρυφές δυνάμεις, σχεδόν μεταφυσικές. Που μερικές φορές λειτουργούν ως καταλύτης για συλλογικά εγερτήρια, για την μαζική αφύπνιση των μαζών, εκείνων που μέχρι χθες πορεύονταν υπνωτισμένες στο μονοπάτι της άβουλης υποταγής απέναντι σε ένα αδίστακτο σύστημα εξουσίας.

Η κυρία Μαρία Καρυστιανού δεν γεννήθηκε δημόσιο πρόσωπο. Αναγκάστηκε να γίνει στο όνομα της δικαίωσης της ψυχής του παιδιού της. Και κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε σαν μία αόρατη δύναμη να της χάρισε αυτές τις υπεράνθρωπες ιδιότητες για να τα βάζει με Θεούς και Δαίμονες, με το κράτος, το παρακράτος και τις σιχαμερές παραφυάδες τους που αναλαμβάνουν τις βρώμικες αποστολές «δολοφονίας χαρακτήρα».

  • Σήμερα η Μαρία, η δική μας Μαρία, αλλά και οι άλλοι χαροκαμένοι, oι «ορφανοί» γονείς των Τεμπών, μπορούν να αισθάνονται περήφανοι. Είναι βέβαιο ότι τα αγγελούδια τους, από εκεί που βρίσκονται, τους βλέπουν και τους καμαρώνουν. Μαζί τους όμως καμαρώνει και ένας ολόκληρος λαός.

Επειδή επιτέλους βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με περίσσεια αξιοπρέπεια και αστείρευτη θέληση να μην υποταχθούν στην μοίρα τους. Και στους εκβιασμούς των μαφιόζων της κυβερνητικής εξουσίας. Μόνοι τους ξεσκέπασαν το πέπλο της σιωπής και της συγκάλυψης. Και απέδειξαν ότι κι οι ανώνυμοι άνθρωποι, όταν πνίγονται από το δίκιο τους, αποκτούν νεφρά και στομάχι  από ατσάλι για να πολεμήσουν αυτούς που εκ πρώτης όψεως φαίνονται άτρωτοι.

Διέλυσε το σύστημα η Μαρία Καρυστιανού. Στην κυριολεξία από το πουθενά. Με λιανοντούφεκα και κρυφό άσο την αφοπλιστική της ειλικρίνεια. Είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Για τους αδίστακτους πολιτικούς, τους εξαρτημένους δικαστικούς και όλα τα καθάρματα της κρατικής μηχανής που στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν ή να πλουτίσουν, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κουκουλώνουν εγκλήματα εις βάρος αθώων. Και εις βάρος, σε τελική ανάλυση, της ίδιας της Ελλάδας.

Διαψεύδοντας τις κακόβουλες φήμες ότι θα προσχωρήσει σε κάποιο κόμμα, παρότι και θα μπορούσε εφόσον έκρινε ότι αυτό θα υπηρετήσει τον σκοπό της-που ξαναλέω είναι ιερός και για τον λόγο αυτό «αγιάζει» τα μέσα-η Καρυστιανού εκφράζει πλέον από μόνη της λόγο βαθιά πολιτικό.

Εμεινα εμβρόντητος, δεν σας κρύβω, από το μανιφέστο που ξεδίπλωσε προχθές στον Βόλο. Είπε κουβέντες που είναι στην καρδιά μιας μεγάλης μερίδας Ελλήνων. Ισως και μιας σιωπηλής πλειοψηφίας. Αυτής που απαξιώνει και βδελύσσεται τα σύγχρονα σκουλήκια της πολιτικής. Τους κοινοβουλευτικούς χαμαιλέοντες του λεγόμενου συστημικού τόξου Αυτούς που σήμερα λένε άσπρο και αύριο μαύρο, αναλόγως πώς διευκολύνονται οι προοπτικές της κομματικής τους ανέλιξης.

Αναρωτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού τι ακριβώς μας συμβαίνει. Γιατί έχουμε σαπίσει ως κοινωνία; Γιατί όλοι εμείς που βλαστημάμε τους ξενόδουλους «γόνους» μέσα απ΄τα δόντια  μας, καταριόμαστε στα κρυφά αυτούς που ξεπουλάνε την πατρίδα και την μετατρέπουν σε τριτοκοσμική αποικία, βλέπουμε ότι υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών μας, αλλά δεν αντιδρούμε;

  • Αναρωτήθηκε και για τους άλλους. Όχι τους λίγους βολεμένους πραιτοριανούς που έχουν ταυτιστεί με την κυρίαρχη κάστα των μαφιόζων. Αλλά τους υπόλοιπους, εκείνους του «δε βαριέσαι» και του «έλα μωρέ» που κάνουν ότι δεν βλέπουν την μετατροπή της χώρας σε Κολομβία μπας και εξασφαλίσουν κάνα δίφραγκο από την κομματική γκανιότα.

«Είναι ευτελιστική και γελοία η εικόνα όσων τρέμουν μη χάσουν τα προνόμια και τη θέση τους…Το πολιτικό μας σύστημα στηρίζεται σε σκοτεινά deals με μοναδικό κίνητρο το χρήμα», είπε η Καρυστιανού, περιγράφοντας με μοναδικό τρόπο το σύστημα της διάβρωσης συνειδήσεων που καταδυναστεύει τη χώρα και αποδίδεται στην «χρόνια παθογένεια»:

«Ένα φρικτό έγκλημα έγινε η αιτία για να φανερωθεί όλη η διεφθαρμένη πραγματικότητα, απόρροια χρόνιας κρατικής ασυδοσίας και ατιμωρησίας. Παθογένεια το χαρακτηρίζουν οι ειδικοί. Χρόνια παθογένεια το ονοματίζουν οι πραγματικοί ένοχοι.

Στη συνέχεια νίπτουν τας χείρας τους και συνεχίζουν την κανονικότητα τους, διατηρώντας αυτήν την εγκληματική παθογένεια, επιδεικνύοντας πως το θέμα δεν τους αφορά…Κι όλα αυτά τα ψέματα, αδιανόητα ψέματα, γεμάτα ειρωνεία και αλαζονεία. Η αλαζονεία της σιγουριάς πως είμαι ανώτερος όλων των άλλων και κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει από την θέση που εκ γενετής με προόρισαν…»

Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε ποιους φωτογραφίζει αυτή η τελευταία αποστροφή, εγώ νομίζω πάντως ότι κατάλαβα. Κι αμέσως μετά η Μαρία παραθέτει τα αμείλικτα ερωτηματικά: «Μα είναι δυνατόν; Μάθαμε να μην πιστεύουμε στα μάτια και τα’ αυτιά μας; Συνηθίσαμε στην κακοποίηση. Πιστέψαμε ότι δεν μας αξίζει τίποτα καλό και ότι έτσι θα είναι πάντα η ζωή μας;»

Η ίδια όμως δίνει το σύνθημα και για την αφετηρία της μάχης:

«Για εμάς υπάρχει ένα όραμα. Ακόμη κι αν θάψαμε σε κομμάτια ότι πιο ιερό γεννήσαμε υπάρχουν μέσα μας το φως και η ανάσταση. Αν κανείς δεν νοιάζεται για εμάς, θα φροντίσουμε εμείς…

Δεν είναι κομματικό ζητούμενο η αξιοπρέπεια και η ευζωία. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα που απαιτούμε να επανέλθει άμεσα. Θα φωνάζουμε για αυτό. Η οργή μας θα μεταμορφώνεται σε δύναμη…Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Δεν κινούμαστε από σκοπιμότητες,

Λαχταρούμε να βγούμε από τον βούρκο και να αναπνεύσουμε ελεύθερα…Είμαστε πολύ περισσότεροι από τους καλοβολεμένους. Για τα παιδιά μας τα νεκρά και τα ζωντανά το οφείλουμε. Θα το κάνουμε…Τίποτα δεν μας σταματά! Όλα θα αλλάξουν από εμάς. Από την κοινωνία!»

  • Ειλικρινά δεν ξέρω τι μεταφυσικά αποθέματα αντοχής χάρισε η τραγωδία σε αυτή τη γυναίκα και όσους την ακολουθούν στον ιερό σκοπό της. Ξέρω όμως ότι θα ήταν ευχής έργον να μπει στα κοινά με τη ορμή που την καλούσαν οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού.

Να ορμήσει στα καθάρματα παλεύοντας με τα ίδια τους τα όπλα και να δικαιώσει εκτός από τις ψυχές των νεκρών και τις καρδιές των ζωντανών που είναι μαζί της και θέλουν η χώρα να απαλλαγεί από το φρικτό απόστημα της φαυλοκρατίας και της οικογενειοκρατίας.

Ας φτιάξουν ένα κόμμα η Μαρία και οι υπόλοιποι γονείς. Δεν χρειάζονται βαρύγδουποι τίτλοι: «Ελλάδα-57» ας το πουν. Κι εμείς θα καταλάβουμε. Αν στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν πάρουν διψήφιο ποσοστό εγώ θα σκίσω τα πτυχία μου…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η συναλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης με τους Αλβανούς: Εξασφάλισαν «ανοχή» για τον Μπελέρη, εξαγριώνοντας τους Σέρβους και τους Έλληνες της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: