Δείτε τη διασπορά του καπνού από την πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση σε γράφημα του Meteo

Η γραφιστική αποτύπωση του καπνού από την πυρκαγιά στην Μεταμόρφωση. Photo via @meteogr




Εξαιρετικό ενδιαφέρον το πως αποτυπώνεται σε γράφημα των ειδικών η άλλη διάσταση της σημερινής φωτιάς στη Μεταμόρφωση.

Σημειώνεται πως το νέφος της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου 15/08 σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών επί της οδού Σωρού στη Μεταμόρφωση Αττικής σκέπασε μεγάλο μέρος της Αττικής μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Σε άρθρο που υπογράφουν στο meteo.gr οι Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος, Θ. Γιάνναρος παρουσιάζουν σε σχετικό γράφημα που ακολουθεί
μια πρώτη προσέγγιση του παράγοντα αραίωσης (δείκτης για τη συγκέντρωση ρύπων στην ατμόσφαιρα) από αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης για τα πρώτα 100μ ύψος από το έδαφος.

Αμέσως μετά την έναρξη της πυρκαγιάς μεταξύ 06:45-07:45 σημειώνουν πως παρατηρούν ότι το κέντρο της Αθήνας δέχθηκε μεγάλες ποσότητες αερολυμάτων (κίτρινες και μπλε αποχρώσεις), ενώ στη συνέχεια μέχρι το μεσημέρι και τα νότια προάστια της Αθήνας είχαν σκεπαστεί από το πυκνό νέφος.

Τις απογευματινές ώρες οι ελαφρώς ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι μείωσαν τη συγκέντρωση του καπνού και παρατηρείται στροφή του πλουμίου προς τα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους ίδιους η πυρκαγιά αργά το απόγευμα του Σαββάτου έχει τεθεί υπό έλεγχο και η συγκέντρωση καπνού έχει μειωθεί σημαντικά, παραμένουν όμως αυξημένες ποσότητες καπνού στην κατώτερη ατμόσφαιρα δυτικά της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως αργά το απόγευμα δόθηκαν στην κυκλοφορία μερικώς δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ- καθώς λόγω του πυκνού καπνού  υπήρχε θέμα ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από meteo.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ και άλλες πηγές

ΕΑΑ-Πεντέλη, Αθήνα, Ελλάδα

 

Υπό έλεγχο οι φωτιές στις Ροβιές Ευβοίας, στο Μεσολόγγι και το Ηράκλειο: Παραμένουν οι δυνάμεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: