Στο δρόμο για τη Γαλλία η Ολυμπιακή Φλόγα: Το βίντεο της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο Καλλιμάρμαρο

Η ηθοποιός Μαίρη Μηνά στο ρόλο της πρωθιέρειας ανάβει τον βωμό κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, Αθήνα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία άναψε στις 16 Απριλίου στην Ολυμπία, πέρασε σε αυτά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εστανγκέ, κατά τη διάρκεια μίας λαμπρής τελετής στο Καλλιμάρμαρο.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη γαλλική πρεσβεία και αύριο (27/4) θα «επιβιβασθεί» στο τρικάταρτο «Belem», με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαίου για να την παραλάβει ο Γάλλος κολυμβητής Φλοράν Μανοντού.

Την σημερινή (26/4) λαμπρή εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσίασε ο Νίκος Αλιάγας, ενώ καθηλωτική ήταν η παρουσία της Νάνας Μούσχουρη, η οποία ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος ήταν o αρχηγός της Εθνικής Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Με λαμπρή γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο αποχαιρετά η Ελλάδα την Ολυμπιακή Φλόγα: Θα ταξιδέψει στη Γαλλία με το εμβληματικό γαλλικό τρικάταρτο «Belem» [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: