Υπό έλεγχο οι φωτιές στις Ροβιές Ευβοίας, στο Μεσολόγγι και το Ηράκλειο: Παραμένουν οι δυνάμεις

File Photo: Mάχη από αέρος για την κατάσβεση πυρκαγιάς. @amna_news [ΑΠΕ – ΜΠΕ]




Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων μπορέσαν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς στις Ροβιές της Ευβοίας και να αποτρέψουν την επέκταση της σε κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια οι επίγειες δυνάμεις πλέον προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο από τα τέσσερα αεροσκάφη μετά τις βολές που έκαναν αποχωρήσαν ήδη, ενώ παραμένουν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, όπως και τα δύο ελικόπτερα συνεχίζουν να κάνουν βολές σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Ήδη στη φωτιά βρίσκονται 21 οχήματα με 52 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να περιορίσουν την έκτασή της φωτιάς περιμετρικά, η οποία πλέον δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Ζώη Πολύζο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα, του δήμου Μεσολογγίου.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ των ανταποκριτών Γ. Παλαμιώτη και Η. Κάνιστρα
Λαμία, Πάτρα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε άλλα τρία μεγάλα μέτωπα δίνουν μάχη από το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην επικράτεια για να δαμάσουν τις πύρινες λαίλαπες. Συγκεκριμένα επιχειρούν στην Εύβοια, το Ηράκλειο και το Μεσολόγγι.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα και χαμηλή βλάστηση, εκδηλώθηκε πριν από λίγο στις Ροβιές Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή αυτή τη στιγμή, αλλά είναι κοντά σε σπίτια, γι’ αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μιας ομάδα πεζοπόρου, δύο ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Πυρκαγιά στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, στο όρος Τσούτσουρου και κοντά στο χωριό Δεμάτι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 πυροσβεστικά οχήματα, 6 βοηθητικές υδροφόρες, 3 πεζοπόρα τμήματα των 15 ανδρών, 46 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Δημοσθένης Μπαντουράκης, οι δυνάμεις έχουν θέσει το πεδίο της φωτιάς σε μερικό έλεγχο. Όπως τόνισε, «με τις προσπάθειες τόσο των επίγειων όσο και του ελικοπτέρου που συνεπικουρεί στην κατάσβεση, στην περιοχή της κορυφογραμμής με τον Τσούτσουρο, σε λίγη ώρα πιστεύουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Παρά τους ισχυρούς ανέμους η φωτιά δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων που δρουν σε περιοχή κυρίως χορτολιβαδική. Παράλληλα κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για το χωριό Δεμάτι ούτε απειλούνται περιουσίες.

Σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός, όπως επισήμανε ο κ. Μπαντουράκης και χρειάζεται αυτές τις ημέρες γενικά προσοχή.

Φωτιά σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα του Μεσολογγίου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα, του δήμου Μεσολογγίου. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Τ. και των ανταποκριτών Μ. Λαμπαθάκη, Η. Κάνιστρα
Αθήνα, Ρέθυμνο, Πάτρα, Ελλάδα

Πρωτιά με 65 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη: Συνολικά 230 τα νέα, τρεις οι νεκροί στο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: