Καλύτερη η κατάσταση στο Ναύσταθμο της Σούδας: Δεν υπάρχουν ζημιές, δεν κινδυνεύουν εγκαταστάσεις και υποδομές

Πυροσβεστικό ελικόπτερο και πυροσβέστες με τη συνδρομή στρατιωτών επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό στον Ναύσταθμο Χανίων, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024. Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 9:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ




Υπό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, η φωτιά που απείλησε το Ναύσταθμο της Σούδας. Η φωτιά ξέσπασε εκτός των εγκαταστάσεων και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα.’

Όμως, όπως αναφέρουν οι πηγές, η κατάσταση έχει βελτιωθεί και δεν υπάρχουν ζημιές ή κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις.

Ειδικότερα στην ενημέρωση αναφέρεται ότι

Την 08:10 της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 ξεκίνησε πυρκαγιά σε βλάστηση εκτός περιοχής Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ). Λόγω της ισχυρής έντασης και κατεύθυνσης των ανέμων η πυρκαγιά εισήλθε στο ανατολικό άκρο του οικισμού του ΝΚ ο οποίος βρίσκεται εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αποκλείστηκε η περιοχή και προληπτικά πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού, του σχολείου και του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ).

Στο περιστατικό συνέτρεξαν όλα τα μέσα της Πυροσβεστικής του ΝΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Στην περιοχή βρίσκεται ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Διοικητής της νεοσύστατης Διοίκησης Κατασκευών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) ενώ Αρματαγωγό του ΠΝ παραμένει σε ετοιμότητα στο ΝΚ για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη. Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές του ΝΚ.

Μέσα στον Ναύσταθμο της Σούδας η φωτιά, εκκενώθηκαν σχολεία και εγκαταστάσεις: Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: