Η «Melania-mania» σε κορύφωση: Την έκαναν χρυσή τούρτες και παντόφλες…




Χρυσή τούρτα «Μελάνια», πολυτελείς παντόφλες «Λευκός Οίκος», τουριστική περιήγηση από τη Σέβνιτσα στη Λιουμπλιάνα –η Σλοβενία δεν χάνει χρόνο και επωφελείται από τις επιχειρηματικές ευκαιρίες αξιοποιώντας το γεγονός ότι πρώτη κυρία των ΗΠΑ γίνεται η Μελάνια Τραμπ, γεννημένη στη μικρή αλπική χώρα. 

Η εντυπωσιακή σύζυγος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βοήθησε ώστε η πατρίδα της να γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Το 2016 καταγράφηκε αύξηση 11% στις αφίξεις Αμερικανών τουριστών στη Σλοβενία, ανακοίνωσε ο Σλοβενικός Οργανισμός Τουρισμού.

«Το ενδιαφέρον δεν αυξήθηκε μόνο από τότε που νίκησε ο Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, άρχισε να καταγράφεται αύξηση μόλις ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του Σλοβενικού Οργανισμού Τουρισμού, Λίβια Κόβατς Κονσταντίνοβιτς.

«Η Σλοβενία έγινε γνωστότερη στο αμερικανικό κοινό. Ο Σλοβενικός Οργανισμός Τουρισμού σχεδιάζει εντατικότερη εκστρατεία στην αμερικανική αγορά το 2017» τόνισε η κ. Κόβατς Κονσταντίνοβιτς.

Υπογράμμισε ακόμη ότι αναμένει πρόσθετη αύξηση της τουριστικής ροής μετά τις 20 Ιανουαρίου όταν ο Τραμπ θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ, κυρίως στη Σέβνιτσα, την κωμόπολη στην οποία γεννήθηκε η Μελάνιγια Κναβς.

Στην ιστοσελίδα του Σλοβενικού Οργανισμού Τουρισμού προτείνεται ως ιδανικός τουριστικός προορισμός η Σέβνιτσα, η μικρή πόλη που συνδυάζει ιστορία και φυσική ομορφιά, στην οποία γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια η πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Αν και λίγοι στη Σέβνιτσα,  που βρίσκεται πιο κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ απ’ ότι στη σλοβενική πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, θυμούνται τη διάσημη συμπατριώτισσά τους, (η Μελάνια έφυγε όταν ήταν έφηβη για να ακολουθήσει καριέρα ως μοντέλο) αυτό δεν εμπόδισε τους επιχειρηματίες να επωφεληθούν από τη «μανία για τη Μελάνια».

Στο ζαχαροπλαστείο Julia στη Σέβνιτσα προσφέρεται τούρτα Μελάνια, με λευκή σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και επικάλυψη από χρυσό. Ένα κομμάτι τούρτας κοστίζει τρία ευρώ.

Η Ντάρια Γέλεντς, ζαχαροπλάστης λέει ότι η τούρτα έχει μεγάλη ζήτηση, τόσο από Σλοβένους όσο και από τουρίστες.

Τις τελευταίες εβδομάδες πουλάμε συνεχώς τούρτες Μελάνια. Οι άνθρωποι έρχονται ακόμη και από τη Λιουμπλιάνα, ανέφερε η κ. Γέλεντς η οποία αναμένει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία μετά την ορκωμοσία Τραμπ.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: