Στα άδυτα των Τραμπ: Βιβλίο αποκαλύπτει τον «αγώνα εξουσίας» ανάμεσα στη Μελάνια και την Ιβάνκα κατά τη θητεία στον Λευκό Οίκο

File Photo Ivanka Trump (L), President Trump’s daughter, talks with First Lady Melania Trump (R) during the Inaugural Parade for President Donald J. Trump after he was sworn in as the 45th President of the United States in Washington, DC, USA, 20 January 2017. Trump won the 08 November 2016 election to become the next US President. EPA/JUSTIN LANE




Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, πέρασε τα 4 χρόνια της παραμονής της στον Λευκό Οίκο «πολεμώντας» ενάντια στην κόρη του συζύγου της Ιβάνκα Τραμπ, σύμφωνα με την New York Post, το οποίο υποστηρίζει ότι ο πόλεμος αυτός διακοπτόταν μόνο τις περιόδους που η Μελάνια διαπραγματευόταν τους όρους του συμβολαίου της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι δυο τους επιδόθηκαν σε μια τετραετή αναμέτρηση δύναμης, για το ποια θα είναι εκείνη που θα εκπληρώσει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας, τον οποίο ανέλαβε και η Ιβάνκα, καθώς η Μελάνια δεν μετακόμισε αμέσως στην προεδρική έπαυλη κατά την έναρξη της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ», αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που επικαλείται ως πηγή το νέο βιβλίο της ανταποκρίτριας του Λευκού Οίκου, Katie Rogers, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα ακόμη, η Ιβάνκα φέρεται πως στόχευε να κάνει… «κατάληψη» στα διαμερίσματα της Πρώτης κυρίας, την περίοδο που η Μελάνια είχε μείνει στο σπίτι των Τραμπ, στην Νέα Υόρκη, για να φροντίσει τον 10χρονο γιο της με τον Τραμπ, Μπάιρον, ο οποίος δεν είχε ακόμα ολοκληρώσει την σχολική του χρονιά. Μάλιστα, το βιβλίο αναφέρει ότι η Ιβάνκα, κατά την παραμονή της αυτή στον Λευκό Οίκο σχεδίαζε να κάνει και ανακαίνιση στην ανατολική πτέρυγα της προεδρικής κατοικίας.

Ο ρόλος του Ντόναλντ Τραμπ στην κόντρα μεταξύ Μελάνια και Ιβάνκα

Μάλιστα, όπως τονίζει το βιβλίο, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν εκείνος που ώθησε την Ιβάνκα ώστε να αναλάβει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας, μαζί με την Μελάνια, ενώ είχε δηλώσει δημόσια κατά την αρχή της θητείας του ότι η κόρη του «θα βοηθούσε την Μελάνια και θα συνεργαζόταν μαζί της, για να εκπληρώσουν μαζί τα καθήκοντα της Πρώτης Κυρίας».

«Η Μελάνια γνώριζε πως ο σύζυγός της είχε προτείνει πως η μεγαλύτερη κόρη του θα μπορούσε να μοιραστεί μαζί της τις υποχρεώσεις της Πρώτης Κυρίας, και αυτή η εξέλιξη τη δυσαρεστούσε. Οι δυο τους ήταν κλειδωμένες σε έναν σιωπηρό διαγωνισμό για το ποια θα είχε την μεγαλύτερη κάλυψη από τα μίντια», γράφει η Rogers.

Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο πόλεμος με την θετή της κόρη, την οποία μάλιστα η Μελάνια αποκαλούσε «Η Πριγκίπισσα».

Παράλληλα, η Πρώτη Κυρία λέγεται ότι είχε εμμονή με την δημόσια εικόνα της και διάβαζε μετά μανίας κάθε δημοσίευμα που ανέφερε το όνομά της, ενώ συχνά «ξεψάχνιζε» και το Twitter για να δει τι γραφόταν για την ίδια.

Μια ακόμα αποκάλυψη του βιβλίου της Rogers αναφέρει πως «όταν δεν σχεδίαζε την στρατηγική της ενάντια στην Ιβάνκα, η Μελάνια έκανε συναντήσεις με ομάδες δικηγόρων για να παρακολουθεί τα περιουσιακά της στοιχεία και την εφαρμογή του γαμήλιου συμβολαίου της με τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της. Οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούσαν τον γιο τους, Μπάρον, αλλά την οικονομική ασφάλεια της ίδιας της Μελάνια».

Σύμφωνα με την New York Post, η Μελάνια είχε διαχωρίσει τα οικονομικά της από τον Ντόναλντ, και παρακολουθούσε όποια εξέλιξη τα αφορούσε πολύ στενά, μαζί με μια ομάδα δικηγόρων.

Με πληροφορίες από New York Post

«I Will Survive»: Η ιστορία πίσω από το απόλυτο τραγούδι χωρισμού της Γκλόρια Γκέινορ που επιβιώνει εδώ και 45 χρόνια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: