Τζιλ Μπάιντεν Vs Μελάνια Τραμπ: Δύο ασυνήθιστα «αντι-κανονικές» Πρώτες Κυρίες γράφουν τη δική τους ιστορία-Τα μυστήρια στα ενδότερα του Λευκού Οίκου [videos]

FILE PHOTO US President Donald J. Trump stands with US First Lady Melania Trump (L) and Democratic candidate Joe Biden standss with Dr. Jill Biden (R) after they participated in the presidential debate in the Curb Event Center at Belmont University in Nashville, Tennessee, USA, 22 October 2020. EPA/SHAWN THEW




Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν βρίσκονται στην τελική ευθεία για να έρθουν αντιμέτωποι τον Νοέμβριο, οι δύο πρώτες κυρίες έχουν, η καθεμία με τον δικό της τρόπο, ταράξει την παραδοσιακή αντίληψη για τη λειτουργία της «Πρώτης Κυρίας», όπως αποκαλύπτεται σε ένα βιβλίο δημοσιογράφος των New York Times.

Ο ρόλος της «Πρώτης Κυρίας» είναι άχαρος. Σίγουρα, η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου κάνει μια χρυσή ζωή και έχει κάποια δύναμη. Υποτίθεται, όμως, ότι εκτελεί μια σειρά από ανεπίσημες και ασαφείς εργασίες. Όλα αυτά χωρίς καμία αμοιβή. «Οι Αμερικανοί περιμένουν πολλά από τις Πρώτες μας Κυρίες», συνοψίζει η Katie Rogers, δημοσιογράφος των New York Times, στο βιβλίο της American Woman: The Transformation of the Modern First Lady από τη Χίλαρι Κλίντον στον Τζιλ Μπάιντεν.

Η πιο «εικονομάχος» είναι αναμφίβολα η Μελάνια Τραμπ. Αρνούνταν να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο για μήνες μετά την εκλογή του συζύγου της το 2016, προτιμώντας να μείνει στη Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς του γιου της. Μόλις κατέλαβε τη θέση της, σύμφωνα με την Katie Rogers, κράτησε ένα πολύ ελαφρύ πρόγραμμα και απέφευγε τις παραδοσιακές ευθύνες. Παραπονέθηκε ότι έπρεπε να οργανώσει χριστουγεννιάτικα φώτα στον Λευκό Οίκο. «Ποιος δίνει δεκάρα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση; Αλλά πρέπει να το φροντίσω», έδειξε το θυμό της μια μέρα μπροστά σε έναν σύμβουλο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του συζύγου της, σχεδόν ποτέ δεν πάτησε το πόδι της στο γραφείο που προορίζεται για τις γυναίκες των προέδρων, τόσο που το δωμάτιο έγινε… χώρος τυλίγματος δώρων. Από την άλλη, φαίνεται ότι έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στην επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης γάμου με τους δικηγόρους της με ευνοϊκότερους όρους.

Η δημοσιογράφος κάνει λόγο και για τις εντάσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ. Έξαλλος που έβλεπε το CNN, φέρεται να διέταξε την τηλεόραση να συντονιστεί παντού στο Fox News. Στα τέλη του 2018, μετά την ανακοίνωση των αποδράσεων του με μια πορνοστάρ της οποίας αγόρασε τη σιωπή, η Μελάνια έδειξε την οργή της ακυρώνοντας ένα επίσημο ταξίδι μαζί του.

Η Μελάνια, η καλύτερη αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ;

Εξαιρετικά σπάνιο για μια «Πρώτη Κυρία». «Δεν φαίνεται να την πειράζει να αποστασιοποιηθεί από τον σύζυγό της», γράφει η Katie Rogers. Το 2017, για παράδειγμα, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη διαδήλωση των νεοναζί που εκφυλίστηκε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, η Μελάνια αποθάρρυνε τις πράξεις βίας μέσω του Twitter.

Όσο προχωρούσε η Προεδρία, εμφανιζόταν όλο και πιο απόμακρη. Εφταιγαν αναμφίβολα τα σκάνδαλα του συζύγου της, αλλά και οι δικές της επικοινωνιακές γκάφες.

Όταν τελικά ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία το 2018 που στόχευε στην προστασία των παιδιών από την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, κατηγορήθηκε αμέσως για λογοκλοπή από φυλλάδιο της κυβέρνησης Ομπάμα.

Και μετά ήταν το εξαιρετικό σακάκι που φορούσε κατά την επίσκεψή της σε κέντρο κράτησης ανηλίκων μεταναστών. Στην πλάτη με λευκή μπογιά έγραφε «Δεν με νοιάζει καθόλου, εσένα;», που προκαλεί έκπληξη. Είναι αυτό μιά ευκαιρία για τα μέσα ενημέρωσης ή ένα μήνυμα προς την Ιβάνκα, την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, εναντίον της οποίας διεξήγαγε έναν λανθάνοντα πόλεμο; Σε κάθε περίπτωση, αυτό επιβεβαιώνει την αστεία αντίληψη της για το ρόλο της  λειτουργία.

Τους τελευταίους μήνες, περιφέρεται με μιά μακριά ρόμπα και αφοσιώνεται στη δημιουργία φωτογραφικών άλμπουμ με σκοπό να αναδείξουν τις αισθητικές της βελτιώσεις της στον Λευκό Οίκο. Για παράδειγμα, ανακαίνισε το περίπτερο του τένις. Στις 6 Ιανουαρίου 2021, καθώς οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, έβγαζε φωτογραφίες από ένα νέο χαλί που διάλεξε. Και όταν ο σύμβουλός της τη ρωτά αν θέλει να καταδικάσει τη συνεχιζόμενη βία, εκείνη απαντά με ένα λακωνικό «όχι».

Τζιλ Μπάιντεν, καθηγήτρια και πρώτη κυρία

Αν η Μελάνια Τραμπ παρείχε ελάχιστη υπηρεσία η Τζιλ Μπάιντεν κάνει δύο δουλειές ταυτόχρονα. Εκτός από το ότι υπηρέτησε ως Πρώτη Κυρία, πάλεψε για να συνεχίσει την καριέρα της. Μια εξαιρετική πρωτιά για μια Πρώτη Κυρία.

Η Δρ Μπάιντεν, όπως είναι γνωστή, ανακοίνωσε μιά μέρα στον Λευκό Οίκο ότι σκοπεύει να συνεχίσει να διδάσκει αγγλικά σε ένα σχολείο στη Βιρτζίνια. Δούλευε πάντα παρά την πολιτική καριέρα του συζύγου της. «Είναι κεντρικό για την ταυτότητά της», γράφει η Katie Rogers.

Η ομάδα του Τζο Μπάιντεν δεν έχει ποτέ επιδείξει ιδιαίτερο ενθουσιασμό, έχοντας επίγνωση των προβλημάτων ασφάλειας και εθίμων. Ο άντρας της ανησυχεί για την επιπλέον δουλειά. Αλλά αυτή «κρατιέται» καλά. Και η διοίκηση βρήκε τρόπο να πληρώνεται σε ειδικό λογαριασμό.

Ταυτόχρονα, η Τζιλ Μπάιντεν εκτελεί πολλαπλές εθελοντικές εργασίες. Μεταξύ αυτών είναι η βοήθεια για οικογένειες στρατιωτικών, η έρευνα για τον καρκίνο, η προώθηση του εμβολίου κατά του Covid… Κάνει επίσης εκστρατεία, μάταια προς το παρόν, υπέρ των δωρεάν  πανεπιστημιακών σπουδών, δύο ετών Και φυσικά επηρεάζει τους συμβούλους του συζύγου της στα παρασκήνια. Παρακολουθεί όλες τις βασικές συναντήσεις και εκφράζει τη γνώμη της για σημαντικές προσλήψεις.

Καθώς ξεκινά η εκστρατεία, έχει αναλάβει πάλι το ρόλο του πιστού οπαδού για να προωθήσει τον Τζο – σε αντίθεση με τη Μελάνια, που εξακολουθεί να απουσιάζει από την έναρξη των προκριματικών. Αλλά η πιο σημαντική κληρονομιά της είναι πιθανώς ότι επέτρεψε στη σύζυγο ενός προέδρου να ασκήσει ένα πραγματικό επάγγελμα. Η διαφαινόμενη μάχη μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι επίσης αγώνας Πρώτων Κυριών.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Ο πανούργος Ερμής, ο αγγελιαφόρος των θεών,το Μάρτιο αναγγέλλει την άνοιξη: Στις 20 Μαρτίου η εαρινή ισημερία με πανδαισία πλανητών στον ουρανό [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: