Ντροπής πράγματα στην Κύπρο: O Γενικός Εισαγγελέας καταχώρισε αίτηση στο δικαστήριο για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή… Προφανώς επειδή φωνάζει για τα σκάνδαλα

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Γιώργος Σαββίδης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




O Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης καταχώρισε την Παρασκευή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενεργώντας ως Συμβούλιο, αίτηση, δυνάμει προνοιών του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η …ανάρμοστη συμπεριφορά στην οποία αναφέρεται ο κ. Σαββίδης προφανώς θα εννοεί τα σκάνδαλα με τα οποία ασχολείται ο κ. Οδυσσέως.

Πληροφορίες του Φιλελεύθερου αναφέρουν ότι η αίτηση συνοδευόταν από έναν πολύ μεγάλο φάκελο στον οποίο περιλήφθηκαν όλα τα στοιχεία στη βάση των οποίων στηρίζεται η αίτηση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται αναλυτικά δηλώσεις, τοποθετήσεις, αναρτήσεις ή ανακοινώσεις του Γενικού Ελεγκτή ή του εκπροσώπου Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για ζητήματα που αφορούσαν τόσο τον Γενικό όσο και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, με αποκορύφωμα τις καταγγελίες του κ. Μιχαηλίδη στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, εναντίον του Σάββα Αγγελίδη που αφορούσαν κατ’ ισχυρισμό σύγκρουση συμφέροντος.

Η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής με την οποία στην ουσία απορρίφθηκαν οι καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή, έδωσε και το έναυσμα της καταχώρησης της αίτησης για παύση του κ. Μιχαηλίδη.

Στo αίτημα, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, αναφέρονται και άλλες ενέργειες και συμπεριφορές του κ. Μιχαηλίδη που αφορούσαν άτομα εκτός της Νομικής Υπηρεσίας.

Η αίτηση αναμενόταν να χαρτοσημανθεί και στη συνέχεια υπογραμμένη από τον Γενικό Εισαγγελέα και με την σφραγίδα του Πρωτοκολλητείου, να επιδοθεί μέσω ιδιώτη επιδότη στον Γενικό Ελεγκτή.

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν στο philenews πως αν η αίτηση φτάσει στο στάδιο της ακρόασης, τότε η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή είναι αποφασισμένη να ανασύρει από τα συρτάρια παλαιές υποθέσεις που χειρίστηκε η Νομική Υπηρεσία, όπως το μαύρο βαν, την υπόθεση Κατσουνωτού κ.ά., όπου θα καλέσει στο Δικαστήριο για να ακουστούν μαρτυρίες.

Ο νομικός κόσμος και η κοινωνία βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτοφανή σύγκρουση θεσμών, που η κατάληξή της δεν θ’ αφήσει καμιά από τις δυο πλευρές ικανοποιημένη. Θα ακουστούν τέτοια γεγονότα που πρώτη φορά θα βγουν στην επιφάνεια, ενώ θα δούμε στο εδώλιο ανεξάρτητους αξιωματούχους του κράτους να επιχειρούν να πλήξουν αλλήλους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Σε ανακοίνωσή της, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι η Αίτηση καταχωρίσθηκε, ακολουθώντας τις σχετικές συνταγματικές πρόνοιες, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και για να αξιολογηθούν τα δεδομένα από το Συμβούλιο, ως το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει «εάν ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία θα έχει ως συνέπεια την απόλυσή του από τη θέση του».

Τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως Αιτητή στην εν λόγω διαδικασία εκπροσωπούν τα δικηγορικά γραφεία Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ και Λ. Παπαφιλίππου & Σια ΔΕΠΕ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΔΩ

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου η πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ολγκίν: Μετά από επαφές της σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: