Ο Γρηγόρης Αυξεντίου είναι πρότυπο ανδρείας και θυσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ: Δίδαξε τους συμπολεμιστές του πως πρέπει να αγωνίζονται και να πεθαίνουν οι ήρωες

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και άλλους αξιωματούχους στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαίδης, ΡΙΟ, ΓΤΠ




Πρότυπο ανδρείας, θυσίας και αγώνα χαρακτήρισε τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υποδεικνύοντας πως με τη θυσία του μας δίδαξε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημόσυνου του Γρηγόρη Αυξεντίου και του τρισάγιου που ακολούθησε στο κρησφύγετο του ήρωα στον Μαχαιρά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου αποτελεί πρότυπο ανδρείας, θυσίας και αγώνα, υποδεικνύοντας ότι σαν σήμερα πριν από 67 χρόνια δίδαξε τους συμπολεμιστές του πως πρέπει να αγωνίζονται και να πεθαίνουν οι ήρωες.

«Και παράλληλα δίδαξε ολόκληρο τον κυπριακό Ελληνισμό πως θα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση, μέχρι την τελική δικαίωση του κυπριακού λαού», πρόσθεσε.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το μήνυμα που διαχέεται σήμερα είναι ότι οι αρχές και οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται, είπε η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Μαχαιρά.

«Αθάνατος ο Γρηγόρης Αυξεντίου , για αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Νομίζω ότι το μήνυμα που διαχέεται σήμερα είναι ότι οι αρχές, οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται, και πάνω από όλα είναι η πατρίδα”, είπε η κ. Δημητρίου.

Πρόσθεσε πως “χρειάζεται για ακόμα μια φορά, σε μια πολύ δύσκολη πολιτική περίοδο για όλους , όχι μόνο για την Κύπρο μας , που συμπληρώνει σχεδόν 50 χρόνια συνεχιζόμενης κατοχής και εισβολής , αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αξίες, όπως η ειρήνη, η σταθερότητα, όλα αυτά, να προσμετρηθούν και να αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα για όλους”.

«Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο διαχέεται σήμερα και πάνω σε αυτό ακριβώς πρέπει να εστιάσουμε», κατέληξε.

  • Παράδειγμα θυσίας και αυταπάρνησης ο Αυξεντίου δήλωσε ο Κουκουμάς

Ως ένα παράδειγμα θυσίας και αυταπάρνησης που κληροδοτήθηκε στις επόμενες γενιές, χαρακτήρισε τη θυσία του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημόσυνου του Γρηγόρη Αυξεντίου και του τρισάγιου που ακολούθησε στο κρησφύγετο του ήρωα όπου εκπροσώπησε το ΑΚΕΛ, ο κ. Κουκουμάς ανέφερε πως τιμούμε σήμερα τη θυσία τον Γρηγόρη Αυξεντίου, μιας ξεχωριστής ηρωϊκής φυσιογνωμίας στην ιστορία της Κύπρου, με σημαντική συμβολή στην αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού, αλλά και ενός παραδείγματος θυσίας και αυταπάρνησης, το οποίο ο Αυξεντίου κληροδότησε στις επόμενες γενιές.

Πρόσθεσε πως «ο αγώνας της Κύπρου για ελευθερία συνεχίζεται και είναι αγώνας για αποτίναξη της τουρκικής κατοχής, τερματισμό της διχοτόμησης, απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας».

ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Λαός και κλήρος τίμησαν τον Σταυραετό του Μαχαιρά: Μνημόσυνο στο κρησφύγετο όπου οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες δολοφόνοι κατέκαψαν τον υπάρχηγό της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: