Τεράστιος ο διεθνής αντίκτυπος μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια: Επαινοι από τον Κάμερον, εγκώμια από τα ΜΜΕ και συγχαρητήρια από 28 ξένες πρεσβείες [βίντεο]

Κόσμος χειροκροτεί από τα θεωρία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ως ιστορική στιγμή για μια χριστιανική ορθόδοξη χώρα χαρακτηρίζεται από τον βρετανικό τύπο η ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίστηκε επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον, τον Ιούλιο του 2013 και είναι σε ισχύ για πάνω από μια δεκαετία.

Έτσι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και νυν υπουργός Εξωτερικών με μήνυμά του στο Χ επαινεί την χθεσινή απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Χαιρετίζω θερμά την απόφαση της Ελλάδας να επιτρέψει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και να αναγνωρίσει τις ομόφυλες οικογένειες» γράφει χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα πως «έχοντας υπερήφανα υποστηρίξει τους γάμους ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου χιλιάδες ζευγάρια μπορούν να ανταλλάσσουν όρκους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγνωρίζω ότι αυτό είναι φανταστικό νέο για τους ανθρώπους στην Ελλάδα».

Τα διεθνή ΜΜΕ

«Η Ελλάδα έγινε την Πέμπτη η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποίησε τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, παρά την αντίθεση της κοινωνικά συντηρητικής Ελληνικής Εκκλησίας», μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

«Διακομματική πλειοψηφία 176 βουλευτών στο κοινοβούλιο των 300 εδρών υπερψήφισε αργά την Πέμπτη το νομοσχέδιο-ορόσημο που συνέταξε η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» σημειώνεται.

«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων», είναι το κεντρικό θέμα στον Guardian μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Σε μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, 176 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Πέμπτη» αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Και άλλα διεθνή μέσα φαίνεται να έχουν ρίξει όλα τους τα φώτα στην Ελλάδα και το ιστορικό αυτό βήμα για τα δικαιώματα.

«Η Ελλάδα νομιμοποίησε τον γάμο ομοφύλων και τα ίσα γονικά δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια την Πέμπτη, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που διχάζει την ελληνική κοινωνία και προκάλεσε τη σφοδρή αντίθεση της ισχυρής Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας», γράφουν οι New York Times.

Το BBC αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

«Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο νέος νόμος “θα καταργήσει με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα”», τονίζει το CNN. «Όμως η νομοθεσία έχει διχάσει τη χώρα, με τη σφοδρή αντίσταση να ηγείται της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», προσθέτει.

Ακόμη, η Le Monde, η Deutsche Welle το CNN και πολλά ακόμα ξένα μέσα μιλούν για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση ενόψει της σφοδρής αντίθεσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ελλάδα επεκτείνει τα δικαιώματα γάμου και υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια σε μια ιστορική ψηφοφορία του κοινοβουλίου», αναφέρει το περιοδικό Time.




Οι ξένες πρεσβείες

Την υιοθέτηση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο και την αναγνώριση των ομόφυλων οικογενειών

χαιρετίζουν 28 ξένες πρεσβείες στη χώρα μας.

Σε κοινή τους δήλωση, οι 28 ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα τονίζουν ότι «η επέκταση του θεμελιώδους δικαιώματος του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την ισότητα, την αξιοπρέπεια για όλους σε όλες τις χώρες μας».

Η κοινή δήλωση καταλήγει: «Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή με τον λαό, το Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Ελλάδος».

Οι 28 πρεσβείες που υπογράφουν την κοινή δήλωση είναι το Βέλγιο, το οποίο ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία, η Δανία, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ουρουγουάη, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Κολομβία, η Αυστραλία, η Φινλανδία, η Μάλτα, η Αυστρία, η Χιλή, το Μεξικό, η Ελβετία και η Εσθονία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

 

Ενώπιος ενωπίω, Κασσελάκης και Πολάκης: Θα του αφαιρεθεί ο τίτλος του υπερσυντονιστή; – Γιατί πάντα εγώ το θέμα, λέει ο ίδιος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: