Ενώπιος ενωπίω, Κασσελάκης και Πολάκης: Θα του αφαιρεθεί ο τίτλος του υπερσυντονιστή; – Γιατί πάντα εγώ το θέμα, λέει ο ίδιος

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης με τον βουλευτή του κόμματος Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην αίθουσα γερουσίας της Βουλής, Αθήνα, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παραμονή της ψηφοφορίας στη Βουλή για το ομόφυλα ζευγάρια έστειλε ένα μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες: Θα υπάρξουν συνέπειες είπε, για όσους δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο υπερσυντονιστής Παύλος Πολάκης ήταν σίγουρα ένας από αυτούς καθώς ήταν ήδη γνωστό ότι «αμφιταλαντευόταν» για τη στάση του.

Ο Παύλος Πολάκης απείχε από την ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παρά το τελεσίγραφο Κασσελάκη για συνέπειες σε όποιον επιλέξει να γίνει… Βορίδης στο ταυτοτικό ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ.

Και όχι μόνον αυτό, αρχικά προσπαθώντας να «φτιάξει κλίμα» επικαλέστηκε χειρουργείο στην Κρήτη, αλλά μάλλον δεν πρόσεξε τις ημερομηνίες που αποδείκνυαν ότι δεν ήταν χθεσινές φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία για πρώτη φορά εξέφρασε τη διαφωνία του στο ζήτημα της παρένθετης μητρότητας σημειώνοντας παράλληλα: «ήμουν είμαι και θα είμαι της αριστερής λαϊκής ταυτότητας».

Από εκεί και πέρα, το θέμα όμως γίνεται πολύ σοβαρότερο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα το οποίο έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του  νομοσχεδίου και τώρα πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρξουν οι «συνέπειες» που είχαν προαναγγελθεί.

Εκτιμήσεις από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η πιθανότερη συνέπεια θα είναι να αφαιρεθεί από τον βουλευτή Χανίων ο ρόλος του υπερσυντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας που έτσι κι αλλιώς προκαλούσε τριβές.

Πάντως ο κ. Πολάκης κατά την προσφιλή του συνήθεια επιχείρησε να δημιουργήσει προκαταβολικές εντυπώσεις σημειώνοντας: «Σε ένα νομοσχέδιο όπου δεκάδες Βουλευτές διαφοροποιήθηκαν, είναι πραγματικά αστείο ο θόρυβος να γίνεται πάλι για τη δική μου στάση» έγραψε στη ανακοίνωσή του δηλώντας μάλιστα παρών για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο.

Ο κ. Κασσελάκης που γιόρτασε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου σε μπαρ με τον σύζυγό του έχει να ζυγίσει μεταξύ της… υπόσχεσης και του γεγονότος ότι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά διαφοροποιήθηκαν είναι από τους φανατικότερους υποστηρικτές του.

Ορισμένοι μιλούν για πολιτικό διαζύγιο, αλλά δεν φαίνεται ότι κανένας από τους δυο είναι έτοιμος να κάνει ένα τέτοιο βήμα. Άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης επιμένει να λέει στους συνομιλητές του ότι με τον Παύλο Πολάκη τους συνδέει ψυχικός δεσμός.

Απείχε και ο Όθων Ηλιόπουλος

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποχή του Όθωνα Ηλιόπουλου ο οποίος τελικά δεν έστειλε επιστολική ψήφο στο προεδρείο της Βουλής. Ενώ η στάση της Νίνας Κασιμάτη ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς μάλιστα ψήφισε και θετικά σε ορισμένα από τα άρθρα.

Ειδικότερα για τον κ. Ηλιόπουλο, το ζήτημα είναι περίπλοκο καθώς ο καθηγητής είναι ένα ειδικό κεφάλαιο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επέλεξε την αποχή ο Παύλος Πολάκης και επιτίθεται στον Πρωθυπουργό: Είναι εναντίον και της παρένθετης κύησης, βλέπει συμφέροντα με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: