Πρότζεκ-πρόκληση κοινών συμφερόντων, που με την εξέλιξη της τεχνολογίας τώρα είναι εφικτό, χαρακτήρισε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας την ηλεκτρική διασύνδεση

Ο υφυπουργός Τζέφρι Πάιατ με τους υπουργούς Ενέργειας της Ελλάδας και της Κύπρου, Κώστα Σκρέκα και Γιώργο Παπαναστασίου. Φωτογραφία via John Georgoulas, @JGeorgoulas




Πρόκειται για ένα πρότζεκ-πρόκληση κοινών συμφερόντων, που με την εξέλιξη της τεχνολογίας τώρα είναι εφικτό ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου από το βήμα της 5η Επιχειρηματικής Συνόδου Ανατολικής Μεσογείου του Economist που έλαβε χώρα στη Ν. Υόρκη.

Ο κ. Παπαναστασίου αρχικά αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Κύπρο και Ελλάδα και παρουσίασε σε διαφάνεις τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Kύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται σε τομείς όπως oι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας, η ναυτιλία, oı ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η βιοτεχνολογία.

«Η Κύπρος πιστεύουμε ότι είναι ένα αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας. Eχει μείνει σταθερή στο πέρασμα των χρόνων παρέχει ένα περιβάλλον όπου οι επενδυτές μπορούν να νιώσουν άνετα, να βρουν υπηρεσίες και επαφές, μπορούν να βρούν νομικούς, το νομικό σύστημα είναι επίσης πολύ κοντα με το αγγλικό δίκαιο και το εμπιστεύονται σε όλο τον κόσμο» είπε ο κ. Παπαναστασίου.

Ακολούθησε συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, με τον κ. Παπαναστασίου «να δίνει συγχαρητήρια στην Ελλάδα ως υπόδειγμα βέλτιστων πρακτικών εξόδου από την οικονομική κρίση».

Ο υπουργός Ενέργειας παρουσίασε στους παρευρισκόμενους με εικόνες και χάρτες την ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα για τη δημιουργία του Ενεργειακού Διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

«Θα μιλήσω για τη σημασία του «Great Sea Ιnterconnector» που θα συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα μέσω Κρήτης. Η Κρήτη θα αποτελέσει το «επιχειρησιακό καλώδιο», τον συνδετικό κρίκο με την Αττική το 2025. H απόσταση μεταξύ Κύπρου και Κρήτης είναι 879χλμ και το βάθος είναι εως 3.000 χλμ. Πρόκειται για ένα πρότζεκ-πρόκληση κοινών συμφερόντων, που με την εξέλιξη της τεχνολογίας τώρα είναι εφικτό» είπε ο κ. Παπαναστασίου.

Πληροφορίες από: ΚΥΠΕ – Γεωργία Γαραντζιώτη
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο Τζέφρι Πάιατ βλέπει “τεράστια (ενεργειακή) ευκαιρία για την Ανατολική Μεσόγειο”: Οι αγορές δεν θα κοιτάξουν ποτέ ξανά τη Ρωσία, τονίζει ο Αμερικανός υφυπουργός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: