Στο Ευρωκοινοβούλιο (και στην Ελλάδα) ανακάλυψαν τον …τροχό! Ας το ξαναπούμε: Η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στη χώρα, είναι μέσα στο DNA της… Επιτέλους, τι δεν καταλαβαίνουμε; (video)

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, με θέμα το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, Αθήνα, Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, άσχετα από τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες Ελλήνων πολιτικών και τις ιδεοληψίες της Ολλανδέζας ευρωβουλευτίνας των Φιλελευθέρων, Σοφί Ίνετ Βελτ, που ζει και αναπνέει για να καθυβρίζει οτιδήποτε το ελληνικό, αγγίζει ένα θέμα, που δεν κάνει υπερήφανο κανένα Έλληνα.

Αφορά την ευρέως διαδεδομένη διαφθορά, η οποία είναι βαθιά ριζωμένη στη χώρα και έχει κτιστεί τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ξεκίνησε μετά την κατάρρευσης της προδοτικής χούντας και της ανάληψης της εξουσίας από τους πολιτικούς.

Πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος αντιμετώπισε περιπτώσεις διαφθοράς ακόμα και φίλων του, τους οποίους βεβαίως και προς τιμή του οδήγησε στη Δικαιοσύνη.

Από τότε μέχρι σήμερα κυβέρνησαν την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ξανά η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ξανά το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα και όταν μπήκε στο νοσοκομείο με τον Κώστα Σημίτη.

Επανήλθε ξανά η Ν.Δ. με τον Κώστα Καραμανλή, ακολούθησε ξανά το ΠΑΣΟΚ με τον εξοχότατο και μοιραίο Γεώργιο Α. Παπανδρέου, στη συνέχεια η Ν.Δ. μαζί με το ΠΑΣΟΚ για να έρθει το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα κυβερνά τη χώρα, ξανά η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και επανεξελέγη με ισχυρό ποσοστό, που του δίνει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ασχοληθεί με το μέγα αυτό πρόβλημα: Τη διαφθορά.

Η διαφθορά, λοιπόν, ανδρώθηκε απ’ όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις που ανέφερα παραπάνω. Με τη δική μου λογική ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν. Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνει ο αναγνώστης; Φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι αρνητική. Τα καταλαβαίνει όλα.

Η διαφθορά χωρίζεται στα δύο: Στη  μικρή του απλού Έλληνα και στην τεράστια των πλουσίων και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Οι τελευταίοι ευθύνονται το ίδιο με τους πολιτικούς. Ο απλός Έλληνας δεν μπορεί να κατηγορηθεί διότι έτσι έχει …«εκπαιδευθεί». Και το πιο απλό πράγμα να κάνει, το οποίο έχει σχέση με τις κρατικές υπηρεσίες, ξέρει ότι πρέπει να δώσει το «κατιτίς» για να κάνει τη δουλειά του.

Μέχρι τις μέρες μας, η διαφθορά αυτή «κλείνει» μέσα σε μία λέξη: το φακελάκι. Είναι η πράξη συνώνυμη της διαφθοράς.

  • Με τη μεγάλη διαφθορά, στην οποία αναμειγνύονται οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και μερικές επαγγελματικές ομάδες, τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια. Δεν κατάλαβα ποτέ πως γίνεται η …«δουλειά». Αλλά γίνεται. Οι διεφθαρμένοι φυσικά είναι χαζοί. Δείχνουν τον ξαφνικό πλούτο τους. Είναι προκλητικοί. Διότι γνωρίζουν πως δεν θα τιμωρηθούν.

Επειδή ασχολούμαι με το θέμα, με συνείδηση όχι επειδή είναι μόδα, λαμβάνω καταγγελίες. Μερικές είναι από αυτές που δεν μπορεί να τις πιστέψει άνθρωπος. Όμως, αν κοιτάξεις επίμονα και όχι αναγκαστικά με μεγεθυντικό φακό, τη βλέπεις μπροστά σου τη διαφθορά.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, έστω και αν πίσω από αυτό κρύβονται σκοπιμότητες, μπορεί και συμφέροντα, πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική κυβέρνηση όχι με άρνηση. Πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της διαφθοράς, τελεία και παύλα. Δεν γίνεται να κρύβουμε τα κεφάλια μέσα στην άμμο.

Εάν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μία κυβέρνηση με φρέσκια λαϊκή εντολή του 41% του λαού, ποιος θα το κάνει;

Πολλά από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι κοινά. Τα συζητούμε μεταξύ μας. Υπάρχει κανένας που διαφωνεί για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική δημοσιογραφία; Από τη στιγμή που εξαφανίστηκαν οι παραδοσιακοί εκδότες, και ανέλαβαν να …σώσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) οι ολιγάρχες, η μπάλα χάθηκε. Και τώρα που είπα για μπάλα, συμβαίνει το εξής …ενδιαφέρον: όσοι κατέχουν ΜΜΕ, είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Έχει πολύ ενδιαφέρον και αυτό: όσες φορές γράφω για τη διαφθορά, φίλοι που με αγαπούν πάρα πολύ, μου λένε τη κλασσική φράση «τι τα σκαλίζεις τώρα, εσύ θα λύσεις το πρόβλημα»;

Να λύσουμε εμείς το πρόβλημα αποκλείεται διότι δεν έχουμε την ισχύ που έχει ένας Πρωθυπουργός. Αλλά, δεν πρέπει να σιωπούμε. Πρέπει να προσπαθούμε να πείσουμε επιτέλους τους πολιτικούς να πιάσουν τον ταύρο (της διαφθοράς) από τα κέρατα.

Ναι, γνωρίζουμε ότι η διαφθορά κυριαρχεί και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Άλλωστε, στους χώρους της διεφθαρμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) κυριαρχούν χιλιάδες εταιρείες λόμπι. Συχνά πυκνά συγκλονίζεται το Ευρωκοινοβούλιο από καταγγελίες για σκάνδαλα.

Ναι, συγκεκριμένοι Έλληνες πολιτικοί, που υπηρέτησαν διεφθαρμένα κόμματα, κρύβονται πίσω από το ψήφισμα. Αλλά, λυπάμαι που θα το πω: υπάρχουν πολλές αναφορές μέσα σε αυτό, τις οποίες πολλοί εξ ημών έχουμε πει και γράψει πριν από τους ευρωβουλευτές…

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘ’ ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ποιος εκβιάζει ποιόν; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Νέος γύρος αμερικανοτουρκικής “σύγκρουσης” για τους ρωσικούς S-400 και τα αμερικανικά F-35… Η απάντηση στη Hellas Journal… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: