Πτώμα που βρέθηκε να επιπλέει στον Τάμεση πιθανότητα είναι του δράστη της επίθεσης με οξύ στο νότιο Λονδίνο

File Photo: Aστυνομικές δυνάμεις στο Λονδίνο. EPA, STR




Η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο ανακοίνωσε το μεσημέρι πως στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του Αμπντούλ Σοκούρ Ιζέντι, που είχε επιτεθεί με καυστική ουσία σε μία μητέρα και τις δύο μικρές κόρες της, ανέσυρε σορό από τον Τάμεση που πιστεύεται ότι είναι του 35χρονου δράστη.

Τα ίχνη του Ιζέντι είχαν χαθεί τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου, δηλαδή λίγες ώρες αφότου είχε επιτεθεί στην 31χρονη γυναίκα και τα δύο παιδιά, ηλικίας οκτώ και τριών ετών, στο Κλάπαμ του νοτίου Λονδίνου.

  • Στις 9 Φεβρουαρίου η Aστυνομία ανακοίνωσε πως βασική υπόθεση εργασίας ήταν ότι ο δράστης είχε αυτοκτονήσει εκείνη τη νύχτα πέφτοντας στον Τάμεση από τη γέφυρα του Τσέλσι.

Η σορός εντοπίστηκε τη Δευτέρα κοντά σε αποβάθρα στην περιοχή του Πύργου του Λονδίνου, δηλαδή σε μια απόσταση περίπου επτά χιλιομέτρων.

Αν και η επίσημη αναγνώριση δεν έχει ολοκληρωθεί, αξιωματικός της αστυνομίας είπε πως «με βάση τα χαρακτηριστικά ρούχα που φορούσε την ώρα της επίθεσης και αντικείμενα που βρέθηκαν πάνω του, πιστεύουμε με αρκετή βεβαιότητα ότι έχουμε ανασύρει το πτώμα του Ιζέντι».

Η 31χρονη γυναίκα, με την οποία ο δράστης διατηρούσε σχέση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα.

“Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μετά μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο στα ισχυρά ρεύματα του Τάμεση, δεν είναι δυνατή οπτικώς η επίσημη ταυτοποίηση, ούτε από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Θα συνεργαστούμε με τον ιατροδικαστή με άλλους τρόπους για να ολοκληρώσουμε την επίσημη ταυτοποίηση, όπως τα οδοντιατρικά αρχεία και ο έλεγχος DNA. Αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο”, πρόσθεσε ο Σάβελ.

Η υπόθεση είχε προσλάβει πολιτικές διαστάσεις στη Βρετανία επειδή ο Εζέντι είχε λάβει άσυλο παρότι είχε καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα. Το BBC μετέδωσε ότι καταγόταν από το Αφγανιστάν και είχε φθάσει στη Βρετανία το 2016.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΑΓΚ)

 

Στο Κάιρο ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε: Ζητά νέα ανακωχή στη Γάζα – «Ανεδαφικές» χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις του ο Νετανιάχου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: