Λονδίνο: Το μπρούτζινο άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα μετακομίζει στο Hyde Park ύστερα από 66 χρόνια

FILE PHOTO: A portrait of George, Lord Byron by Richard Westall is hung on the wall during a media preview of revamped National Portrait Gallery in London, Britain, 21 June 2023. The National Portrait Gallery will re-open to the public on 22 June 2023 after the most extensive transformation since 1896. The collection has been re-hung and a new visitor entrance added. EPA/NEIL HALL




Τα Γλυπτά του Παρθενώνα παραμένουν στο Bloomsbury, αλλά η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μεταφέρει ένα άλλο κομμάτι ελληνικού μαρμάρου, γράφει o Patrick Kidd στους Times.

Ένα μπρούτζινο άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα, που στηρίζεται σε πλίνθο δωρεά της Αθήνας, πρόκειται να μεταφερθεί στο Hyde Park, από το σημείο που βρίσκεται τώρα στη μέση ενός διπλής κυκλοφορίας δρόμου, όπου βρισκόταν επί 66 χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή των Λόρδων του κόμη του Lytton, απόγονο του ποιητή, ο Λόρδος Parkinson του Whitley Bay, Yπουργός Πολιτισμού, δήλωσε ότι το υπουργείο του θα αναλάβει την ευθύνη για το άγαλμα.

Για πάρα πολύ καιρό, είπε, το άγαλμα του Βύρωνα ήταν “εγκλωβισμένο σε μια νησίδα πολύ λιγότερο δελεαστική από εκείνη της Πελοποννήσου που [ο ίδιος] επισκεπτόταν”, μια τοποθεσία που ο ιστορικός Andrew Roberts, ο οποίος θα μιλήσει αύριο σε δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων για το έργο, περιέγραψε ως “τρελή, κακή και επικίνδυνη για έκθεση”.

Με πληροφορίες από The Times

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα για την έξοδο του Μεσολογγίου: 198 χρόνια από τη θυσία των «Ελευθέρων Πολιορκημένων»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: