Τα Φιλαράκια: Τα πρωτότυπα σενάρια από τα θρυλικά επεισόδια του Λονδίνου «διασώθηκαν» και βγαίνουν σε δημοπρασία

Σκηνή από τα Φιλαράκια. Via You Tube@TBS




Τα πρωτότυπα σενάρια των δύο θρυλικών επεισοδίων της σειράς «Φιλαράκια» που είχαν γυριστεί στο Λονδίνο, και τα οποία διασώθηκαν μέσα από έναν κάδο απορριμμάτων, βγαίνουν τώρα πωλούνται σε δημοπρασία.

Τα πρωτότυπα σενάρια τα είχε βρει και τα κράτησε το 1998 ένα μέλος του προσωπικού των Fountain Studios, στο Λονδίνο, όπου και γυρίστηκαν τα δύο συγκεκριμένα επεισόδια.

Η Amanda Butler, υπεύθυνη των δημοπρασιών «Hanson Ross», δηλώνει στο ΒΒC ότι τα σενάρια έπρεπε κανονικά να έχουν καταστραφεί «ώστε να μην διαρρεύσει το τέλος», να μην υπάρξει δηλαδή spoiler.

Η τιμή πώλησής τους εκτιμάται μεταξύ 600 και 800 αγγλικών λιρών.

Πρόκειται για τα σενάρια του επεισοδίου «The One With Ross’s Wedding» (Αυτό με τον γάμο του Ρος) που όπως καλά γνωρίζουν οι φίλοι των Friends είχε δύο μέρη.

Τα επεισόδια γυρίστηκαν στα Fountain Studios, στο Wembley του Λονδίνου, στούντιο τα οποία έκλεισαν το 2016.

Στις σκηνές που γυρίστηκαν στην Αγγλία είχαν συμμετάσχει τα κύρια μέλη του καστ, συμπεριλαμβανομένων των Μάθιου Πέρι, Τζένιφερ Άνιστον, και Ντέιβιντ Σουίμερ.

Ο άνθρωπος που τα διέσωσε εργαζόταν στα στούντιο Fountain μέχρι το 1999, αλλά είχε κρατήσει τα σενάρια σε ένα συρτάρι δίπλα στο κρεβάτι του.
«Θυμάμαι ότι αναρωτιόμουν σε ποιο μέλος του καστ θα μπορούσε να ανήκαν», λέει.

«Όταν πήγα να καθαρίσω το γραφείο μου, έριξα τα πάντα μέσα σε ένα χαρτόκουτο. Είχα ξεχάσει ότι ήταν εκεί και τα σενάρια.

«Θα μπορούσα εύκολα να τα είχα πετάξει.

«Αυτά τα σενάρια αξίζουν να ανήκουν σε έναν μεγάλο θαυμαστή των Friends», δηλώνει

Το επεισόδιο των Friends στο Λονδίνο είχε γυριστεί κατόπιν πρότασης του Channel 4, του βρετανικού καναλιού που μετέδιδε τα Φιλαράκια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για αύριο 12 Ιανουαρίου.

Η υπεύθυνη του οίκου λέει ότι δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκουν τα σενάρια, αλλά εικάζει ότι ήταν κάποιος από το καστ ή το συνεργείο της εκπομπής.

Η ίδια παραδέχεται ότι είναι μεγάλη fan των Friends, προσθέτοντας: «Είναι απλά σουρεαλιστικό να διαβάζεις και να βλέπεις γραπτώς αυτό που έχεις δει στην οθόνη».

Εκτιμά δε ότι οι αφοσιωμένοι θαυμαστές μπορεί να υπερβούν την εκτίμηση της δημοπρασίας.

«Δεν υπάρχει ταβάνι, αν κάποιοι τα θέλουν θα κάνουν προσφορές».

Με πληροφορίες από BBC

Ο 10ήμερος γάμος του «καταλληλότερου» εργένη στον κόσμο: Παντρεύεται ο 32χρονος πρίγκιπας Abdul Mateen του Μπρουνέι με τους 2,4 εκατ. ακόλουθoυς στο Instagram [εικόνες, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: