Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι ήταν ατύχημα, αποφάνθηκαν οι ιατροδικαστές: Από οξείες επιπτώσεις κεταμίνης

FILE PHOTO: US actor Matthew Perry and his girlfriend Rachel Dunn share a moment as they watch the mens’ final Sunday 07 September, 2003 at the US Open in Flushing Meadows, NY. EPA PHOTO/EPA/Andrew GOMBERT




Ο θάνατος του σταρ της θρυλικής σειράς “Τα Φιλαράκια”, του ηθοποιού Μάθιου Πέρι, ήταν ατύχημα που προκλήθηκε από τις «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης», δήλωσε σήμερα το  Τμήμα Ιατροδικαστών του Λος Άντζελες.

Οι παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατο του Πέρι περιλάμβαναν πνιγμό, στεφανιαία νόσο και τις επιπτώσεις της βουπρενορφίνης (χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαταραχών από τη χρήση οπιοειδών}, δήλωσαν συγκεκριμένα οι αξιωματούχοι.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο Πέρι “λάμβανε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος”. με την πιο πρόσφατη δόση να την έχει λάβει μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

  • Η έκθεση προσθέτει: “Η κεταμίνη στο οργανισμό του κατά τον θάνατο δεν μπορεί να προέρχεται από αυτήν τη θεραπεία έγχυσης, καθώς ο χρόνος ημιζωής της κεταμίνης είναι τρεις έως τέσσερις ώρες ή λιγότερο”.

Χρόνος ημιζωής ονομάζεται το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε το 50% της ουσίας να είναι παρόν σε κάποιο άτομο, πληθυσμό ή οικοσύστημα προκειμένου να αποδομηθεί και να εξαφανισθεί διά της φυσικής οδού. Συχνά ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εξαφάνιση δυνητικώς επιβλαβών ουσιών όπως οι χημικές τοξίνες.

Ο Πέρι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του σε ηλικία 54 ετών από τους διασώστες που έφτασαν στο σημείο.

  • Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε νεκροψία-νεκροτομή χωρίς να διαπιστωθεί αυτό που γίνεται σήμερα γνωστό. Το γραφείο του ιατροδικαστή ενημέρωσε τον φάκελο του λέγοντας ότι η υπόθεσή του είχε αναβληθεί, κάτι που συνήθως σημαίνει ότι η νεκροψία έχει ολοκληρωθεί, αλλά χρειάζονταν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πνιγμός αναφέρθηκε ως παράγοντας που συνέβαλε στον θάνατό του.

Ο Πέρι ήταν ευρέως γνωστό ότι έδινε μάχη με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό, και είχε δημιούργησε μια μονάδα νηφάλιας διαβίωσης για άνδρες με παρόμοια προβλήματα.

 

Με πληροφορίες από BBC/SkyNews

Οι πιο κομψοί άνθρωποι του 2023: Η λίστα των 71 προσωπικοτήτων που επέλεξαν οι New York Times [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: