Νεκρή ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο δημιουργεί το Ισραήλ: Εκκενώνονται 28 χωριά που βρίσκονται σε απόσταση έως και δύο χιλιόμετρα από τη μεθόριο

FILE PHOTO: Εικόνα από ισραηλινό βοβμαρδισμό εναντίον θέσεων στον Λίβανο, κοντά στα σύνορα των δυο χωρών. EPA/WAEL HAMZEH




Το Ισραήλ ενεργοποίησε σχέδιο για την απομάκρυνση των κατοίκων 28 χωριών που βρίσκονται σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων κατά μήκος των βορείων συνόρων του με τον Λίβανο.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός μετά τις εχθροπραξίες με την Χεζμπολάχ ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και ο στρατός ανακοινώνουν “την εφαρμογή σχεδίου απομάκρυνσης από το βόρειο Ισραήλ των κατοίκων που ζουν σε τομέα δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο προς καταλύματα που χρηματοδοτούνται από το κράτος”.

Ένα από τα χωριά στο βόρειο Ισραήλ, η Στούλα, δέχθηκε πυραυλική επίθεση από τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ χθες, Κυριακή. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σκοτώθηκε ένας άμαχος.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ 

ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν εκεχειρία στη νότια Γάζα, μεταδίδει το Reuters: Διαψεύδουν Νετανιάχου και Χαμάς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: