Πύρινοι αρθρογράφοι… αποδείχτηκαν μαιμού! Σε μια περίοδο μεγάλης ανεργίας στον κλάδο η ΕΣΗΕΑ οφείλει άμεσα να εξιχνιάσει τα μυστήρια του Protagon

Ο ελληνικός ιστότοπος Protagon. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Tην ιστορία του ιστότοπου Protagon τη ξέρουμε καλά. Στήθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη για να εξυπηρετήσει την προώθηση της «ποταμίσιας γραμμής» του «μένουμε Ευρώπη» και γρήγορα έγινε η σημαία αυτών που σήμερα στο διαδίκτυο ονομάζονται χλευαστικά «ακροκεντρώοι».

Δηλαδή γνήσιοι νεολίμπεραλ γκλομπαλιστές που μισούν τους «ψεκασμένους», τους Χριστιανούς και τους «εθνοκάπηλους», αλλά λατρεύουν τους πρόσφυγες, τα ασυνόδευτα, τους ΛΟΑΤΚΙ δικαιωματιστές, τους χορτοφάγους και πάει λέγοντας.

Στην πορεία ο Θεοδωράκης, βλέποντας ότι δεν έχει μέλλον στην πολιτική, πούλησε το σάιτ σε έναν πρώην διευθυντή των Νέων που γρήγορα έπιασε το στίγμα των καιρών.

  • Είδε από νωρίς το άστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μαζί λοιπόν με την ευρω…πληξία προστέθηκε μεγάλη δόση απέχθειας και τοξικότητας για τον «Σύριζα» και την «αριστερίλα του ταγαριού», τον «αστοιχείωτο» Αλέξη Τσίπρα, τον «ανάγωγο» Παύλο Πολάκη κλπ κλπ.

Δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι ένα μεγάλο μέρος της αποστολής «δολοφονίας χαρακτήρα» εις βάρος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ εκτέλεσε το Protagon με μια καλά οργανωμένη καμπάνια μίσους (καθόλου αβάσιμη αν θέλετε τη γνώμη μου δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός, ακόμη και το διάστημα που ξέμεινε στην αντιπολίτευση, έδωσε ουκ ολίγες αφορμές για να τον…δολοφονήσουν)

Αίφνης όμως μαζί με τους υβριστές του Τσίπρα και σύμπασας της αντιπολίτευσης -πλην ΠΑΣΟΚ- στον ίδιο ιστότοπο ξεφύτρωσαν και ενθουσιώδεις υμνωδοί του Μωυσή-Κυριάκου τα ανδραγαθήματα του οποίου ξεδιπλώνονταν καθημερινά με επικές περιγραφές που θα ζήλευαν και οι ήρωες της Μυθολογίας.

Τα τελευταία χρόνια έμπαινα, ομολογώ, κάποιες φορές στο Protagon, όχι για να πάρω την γραμμή Μαξίμου (υπάρχουν ασφαλέστερα μέσα για αυτή τη δουλειά), αλλά για να δω πόσοι haters του Τσίπρα μπορούν να χωρέσουν σε ένα… σάιτ.

Και με έκπληξη διαπίστωνα ότι ο στρατός των… αγανακτισμένων αρθογράφων με το καταγγελτικό ύφος όλο και μεγάλωνε. Όπως και αυτός των νεοφώτιστων ευαγγελιστών του Κυριάκου. Αν και τις περισσότερες φορές τα άρθρα ήταν «δύο σε ένα»…

Μερικοί από τους νεόκοπους αρθογράφους, οι πιο φλογεροί κατά του Τσίπρα φαίνονταν μεγαλούτσικοι σε ηλικία. Της δικής μου κοπής. Αλλά όσο κι αν κοιτούσα τις φωτογραφίες και παρότι έχω μια αίσθηση της πιάτσας ως πρώην διευθυντής εφημερίδας, δεν τους αναγνώριζα.

Θα είναι τίποτα παλαβωμένοι ανανήψαντες αριστεροί που βρήκαν την Ιθάκη τους στο Κυριάκο, όπως ένας ασπρομάλλης που αρθρογραφεί τα τελευταία χρόνια στην Καθημερινή, σκέφτηκα. Ούτε αυτόν τον είχα ξαναδεί μέχρι να αναλάβει ρόλο…

Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι οι αρθρογράφοι του Protagon μπορεί να μην… υπάρχουν. Να μην υφίστανται ως φυσικά πρόσωπα. Δεν είχα υπολογίσει βλέπετε και την βλακεία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι αν κάποιος σε … περιποιείται μέρα παρά μέρα από ένα σάιτ αξιοσημείωτης επισκεψιμότητας κοιτάς να δεις ποιος είναι. Κάνω λάθος; Ε, τα γίδια δεν κοίταξαν και μετά αναρωτιούνται γιατί έφαγαν 20 μονάδες στο κεφάλι!

  • Ομολογουμένως λοιπόν έπεσα από τα σύννεφα όταν διαπιστώθηκε ότι προβεβλημένοι και…πύρινοι αρθρογράφοι του Protagon όπως ο μεγάλος Ανδρέας Στασινός, για παράδειγμα, ήταν απλά τρόλ με δανεικές φωτογραφίες!

Θέλετε να σας πω τους τίτλους από τα τελευταία άρθρα του συγκεκριμένου σχολιαστή-φάντασμα; Κρατηθείτε:  «Η τελευταία παράσταση του Τσίπρα», «Ο Σύριζα, οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας και η εποχή της καφρίλας», «Ροδόπη: Είναι εγκληματικό ότι δεν συμφέρει τον Σύριζα;», «Η Λινού ο Σύριζα και η ηττημένη υποκρισία», «Ο Φίλης, Οι Τούρκοι και ο Σύριζα».

Σταματώ για οικονομία χώρου γιατί ήταν και πολυγραφότατος ο άτιμος… Πάμε τώρα και στα σοβαρά της υπόθεσης. Γιατί άραγε ένα σάιτ με στρατευμένους υπαρκτούς… Κyriakistas, χρειάζεται άλλους τόσους ψεύτικους;

Και ποιος ακριβώς γράφει τα κείμενα των ψεύτικων; Μηχανές τεχνητής νοημοσύνης προσαρμοσμένες στα λήμματα «Μητσοτάκης-good», «Τσίπρας-bad». Η μήπως κάποιοι άλλοι κρυμμένοι στα υπόγεια του Μαξίμου;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να έχει ήδη απασχολήσει αν όχι τον κοιμισμένο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της δεξιάς αντιπολίτευσης που εσχάτως βάλλονται χυδαία από το εν λόγω σάιτ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.

Σε μια περίοδο όπου η ανεργία μαστίζει τον δημοσιογραφικό κλάδο η ΕΣΗΕΑ οφείλει πρωτίστως να ζητήσει εξηγήσεις γιατί εδώ δεν πρόκειται περί «στήλης με ψευδώνυμο», όπως αμήχανα επιχείρησε να δικαιολογηθεί η διεύθυνση του Protagon.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ψεύτικα προφίλ και φωτογραφίες επώνυμων αρθρογράφων που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Τα τρολ δηλαδή υποκαθιστούν τους κανονικούς δημοσιογράφους με κείμενα «αγνώστου πατρότητας» αλλά εμφανέστατης στόχευσης. Κι ύστερα ψάχνουμε γιατί ξεφτιλίζεται το πάλαι ποτέ… λειτούργημα.

*Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Πλειοδοσία ευαισθησίας με το μυαλό στις ψήφους του τουρκικού Προξενείου! Πολιτική υποκρισία… Δεκάρα δεν δίνουν τα κόμματα για τη Θράκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: