Ανασύρθηκαν από τα βάθη του Ατλαντικού τα τεράστια συντρίμμια του υποβρυχίου Titan [videos]

FILE PHOTO: Το βαθυσκάφος Τitan. Photo via OceanGate @Twitter




Ένα πλοίο υπό καναδική σημαία μετέφερε τα τεράστια συντρίμμια από το κατεστραμμένο υποβρύχιο Titan στον Καναδά σήμερα Τετάρτη, καθώς η έρευνα για τη θανατηφόρα καταστροφή του υποβρυχίου συνεχίζεται.

Το Horizon Arctic επέστρεψε στην προβλήτα της Καναδικής Ακτοφυλακής  St. John’s,  μεταφέροντας τα υπολείμματα του υποβρυχίου Titan της OceanGate Expedition.

Το υποβρύχιο χάθηκε στις 18 Ιουνίου ενώ βρισκόταν σε αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Βόρειο Ατλαντικό. Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα.

Η εξαφάνιση του υποβρυχίου πυροδότησε εσπευσμένη διεθνή αποστολή διάσωσης που αιχμαλώτισε την προσοχή του κόσμου δεδομένης της σχέσης του με τον Τιτανικό. Επίσης, οι πέντε επιβάτες αναφέρθηκε ότι είχαν 96 ώρες αναπνεύσιμου αέρα – ένα πρόσθετο στοιχείο που οδήγησε στην ξέφρενη αναζήτηση.

Ενώ υπήρχε ελπίδα ότι το πλήρωμα θα βρισκόταν ζωντανό, η Αμερικανική Ακτοφυλακή επιβεβαίωσε την περασμένη Πέμπτη ότι οι ερευνητές βρήκαν κομμάτια του Τιτάνα κοντά στον Τιτανικό και ότι υπέστη «καταστροφική έκρηξη ».

Μόλις ανασύρθηκαν τα τεράστια συντρίμμια,  καλύφθηκαν γρήγορα με μεγάλους μουσαμάδες προτού φορτωθούν με γερανούς σε φορτηγά που τα μετέφεραν προς αξιολόγηση  από ειδικούς.

Στόχος των Αρχών τώρα είναι να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην ενδόρηξη του Titan ώστε να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα μελλοντικά.

Με πληροφορίες από globalnews.ca

 

Στο εξώτερο ηλιακό μας σύστημα -στο παγωμένο και μυστηριώδες σύννεφο Oort*- αναζητούν έναν… αδίστακτο, απατεώνα εξωπλανήτη: Όχι τον «πλανήτη Χ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: