Αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό τουριστικό υποβρύχιο για επισκέψεις στο ναυάγιο του Τιτανικού

FILE PHOTO: Πρόσφατη αποτύπωση του ναυαγίου του Τιτανικού. Screenshot via BBC video, Atlantic Productions, Magellan Ltd




Ενα μικρό υποβρύχιο που πραγματοποιεί τουριστικές αλλά και επιστημονικές επισκέψεις στο ναυάγιο του Τιτανικού χάθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης ανακοίνωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα -εάν επιβεβαιωθεί ότι υπήρχαν- επέβαιναν στο πλοίο τη στιγμή που αυτό χάθηκε.

Τα μικρά αυτά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες αλλά και ειδικούς που πληρώνουν για να δουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι πολυήμερες εκδρομές στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια και μία κατάδυση στον Τιτανικό, συμπεριλαμβανομένης και της ανάβασης, διαρκεί περίπου οκτώ ώρες.

Η εταιρεία χρεώνει τους επισκέπτες 250.000 δολάρια για μια θέση στην οκταήμερη αποστολή της για να δουν το διάσημο ναυάγιο. Δεν σχολίασε πάντως τις αναφορές ούτε επιβεβαίωσε εάν ένα από τα υποβρύχια της λείπει αυτήν τη στιγμή.

Το υποβρύχιο μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα πέντε ατόμων, λέει η εταιρεία, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει έναν πιλότο, τρεις επισκέπτες που πληρώνουν και αυτό που αποκαλείται έναν «ειδήμονα περιεχομένου».

 

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων (12.500 ποδών) στον πυθμένα του Ατλαντικού σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από την ακτή της Νέας Γης, στον Καναδά.

 

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πώς χάθηκε το σκάφος ή αν υπήρχαν επιβάτες σε αυτό.

Πρόσφατα, η εταιρεία OceanGate Expeditions είχε ανακοινώσει στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «σε εξέλιξη» μια αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο αν το δικό της σκάφος είναι αυτό που έχει χαθεί ή αν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του Τιτανικού, που βρίσκεται 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον Ατλαντικό, ύστερα από επιχείρηση χαρτογράφησης βαθέων υδάτων.

Με πληροφορίες από BBC

Ένοπλη επίθεση αποφοίτου σε δημόσιο σχολείο της Βραζιλίας: Τουλάχιστον ένας νεκρός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: