Τιτανικός 2: Εκκεντρικός Αυστραλός δισεκατομμυριούχος ζωντανεύει το όνειρό του * Το τέλειο αντίγραφο του μοιραίου πλοίου θα σαλπάρει το 2027 [videos]

Το πλοίο θα έχει μήκος 269 μέτρα και πλάτος 32,2 μέτρα  – ελαφρώς φαρδύτερο από το αρχικό. Η χωρητικότητα θα είναι 2.345 επιβάτες σε εννέα καταστρώματα με 835 καμπίνες. Σχεδόν οι μισές από αυτές θα προορίζονται για επιβάτες πρώτης θέσης. Screenshot via YouTube@AlphaBetaGamer/




Επί μία δεκαετία και πλέον, ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τα σχέδια ναυπήγησης του Τιτανικού ΙΙ – ένα αντίγραφο του μοιραίου πλοίου που βυθίστηκε το 1912 παρασύροντας μαζί του περισσότερους από 2.200 επιβάτες, εκ των οποίων περίπου 700 κατάφεραν να επιζήσουν.

Το ναυάγιο του Τιτανικού έμεινε στην ιστορία ως το πιο καταστροφικό ταξίδι στον κόσμο, ενώ πυροδότησε και την ιδέα για τον “νέο Τιτανικό” στον δισεκατομμυριούχο με έντονο ενδιαφέρον για τις κρουαζιέρες και με αρκετά χρήματα για ξόδεμα…

Ο Πάλμερ ξεκίνησε για πρώτη φορά σχέδια για τον Τιτανικό ΙΙ το 2012 και επανήλθε το 2018.

Έξι χρόνια αργότερα, το έκανε ξανά, ανακοινώνοντας την εκ νέου ενασχόλησή του με το έργο από σήμερα, δίνοντας συνέντευξη Τύπου στην Όπερα του Σίδνεϊ με φόντο το διάσημο λιμάνι της πόλης.

Για ακόμη μια φορά, το ερώτημα είναι γιατί;

«Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να φτιάχνω τον Τιτανικό από το να κάθομαι στο σπίτι και να μετράω τα χρήματά μου», φέρεται να είπε ο Πάλμερ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με την ωμή ειλικρίνεια του ανθρώπου που κερδίζει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια από δικαιώματα εξόρυξης κάθε χρόνο.

Για τον Πάλμερ το ερώτημα δεν είναι πώς να κερδίσετε χρήματα, αλλά πού να τα ξοδέψετε.

Όταν έβαλε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το όνειρό του να κατασκευάσει μια πιο ισχυρή εκδοχή του Τιτανικού, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, η αίσθηση που επικράτησε ήταν πως είναι αρκετά πλούσιος και εκκεντρικός για να το πράξει.

Αλλά ήρθαν οι αντίθετοι άνεμοι της πανδημίας και το έργο των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων τέθηκε σε αναμονή καθώς τα λιμάνια έκλεισαν και οι επιβάτες δεν είχαν όρεξη να διακινδυνεύσουν μια καραντίνα εν πλω.

Ο Πάλμερ, πρόεδρος της εταιρείας Blue Star Line η οποία βρίσκεται πίσω από το έργο του Τιτανικού, είχε και άλλα θέματα στην ατζέντα του.

Τα τελευταία χρόνια έχει κινήσει πολλές δικαστικές υποθέσεις κατά πολιτειακών και ομοσπονδιακών κυβερνήσεων.

Ήρθε σε σύγκρουση την κυβέρνηση της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας για την απόφασή της να κλείσει τα σύνορά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Καταφέρθηκε επίσης κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητώντας αποζημίωση δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ίδια πολιτειακή κυβέρνηση για την απόφασή της να εμποδίσει την πρόσβασή του σε αποζημίωση για ένα έργο σιδηρομεταλλεύματος.

Τώρα το παραπέμπει σε διεθνές δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, ήρθαν οι προσπάθειές του για ανάληψη πολιτικού αξιώματος, ως ιδρυτής του Κόμματος της Ενωμένης Αυστραλίας, που ιδρύθηκε το 2018, οι πολιτικές του οποίου περιελάμβαναν μια Αυστραλιανή Διακήρυξη Δικαιωμάτων με αποκήρυξη των lockdown και αντίθεση στον εμβολιασμό κατά της Covid.

Ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις για μια εκλογική απόδοση που δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και λόγω των ισχνών αποδόσεων το κόμμα διαλύθηκε το 2022.

Τώρα η πανδημία έχει περάσει και τα κρουαζιερόπλοια είναι και πάλι στη θάλασσα , είπε ο Πάλμερ τονίζοντας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αναβιώσει το όνειρό του για τον Τιτανικό.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μετά από απρόβλεπτες παγκόσμιες καθυστερήσεις, έχουμε επανασυνδεθεί με συνεργάτες για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο του Titanic ll. Ας ξεκινήσει το ταξίδι», δήλωσε ο Πάλμερ .

Τα σχέδια μοιάζουν πολύ με αυτά του παρελθόντος, ενώ ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς.Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η ανεύρεση ναυπιγού για να  ξεκινήσουν οι εργασίες το πρώτο τρίμηνο του 2025.

  • Αυτή τη στιγμή, ο Πάλμερ αναμένει ότι οι νικητές πλειοδότες θα έχουν την έδρα τους στην Ευρώπη. Δεν πιστεύει ότι τα κινεζικά πρότυπα είναι στο ύψος του στόχου του, είπε στους δημοσιογράφους.

Κατά την επανεκκίνηση, η ομάδα του διένειμε ένα οκτάλεπτο βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια, το οποίο δείχνει τη διάταξη του πλοίου και το πώς θα είναι κάθε δωμάτιο, με ηθοποιούς ντυμένους με κοστούμια εποχής.

Οι επιβάτες θα ενθαρρύνονται να ντύνονται  στα πρότυπα της δεκαετίας  του 1900, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό, είπε εκπρόσωπός του.

  • Το πλοίο θα έχει μήκος 269 μέτρα και πλάτος 32,2 μέτρα  – ελαφρώς φαρδύτερο από το αρχικό. Η χωρητικότητα θα είναι 2.345 επιβάτες σε εννέα καταστρώματα με 835 καμπίνες. Σχεδόν οι μισές από αυτές θα προορίζονται για επιβάτες πρώτης θέσης.

Οι επιβάτες τρίτης θέσης θα συνωστίζονται προκειμένου να σερβιριστούν σε μεγάλα τραπέζια σε μια κοινόχρηστη τραπεζαρία –όπως ήταν και στο αρχικό σκάφος– αν και εκπρόσωπος είπε ότι θα είναι επίσης διαθέσιμα  και άλλα γεύματα για όσους θέλουν μια λιγότερο αυθεντική εμπειρία.

  • Περισσότερο από έναν αιώνα μετά την βύθιση του Τιτανικού, ερευνητές και ιστορικοί παραμένουν γοητευμένοι από την ιστορία του.

Η τραγωδία ενέπνευσε το βραβευμένο με Όσκαρ του 1997 blockbuster του Τζέιμς Κάμερον «Τιτανικός», με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ, και έχει γοητεύσει τους ερασιτέχνες εξερευνητές που έλκονται από το ναυάγιο.

Μια τέτοια αποστολή κατέληξε σε τραγωδία τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όταν και οι πέντε επιβάτες του υποβρυχίου Titan σκοτώθηκαν όταν το σκάφος υπέστη καταστροφική έκρηξη καθώς κατευθυνόταν προς τα συντρίμμια του ναυαγίου

Ο Πάλμερ θέλει να αντιγράψει τον Τιτανικό – χωρίς τραγικό τέλος – και θέλει επίσης την παγκόσμια ειρήνη.

«Όλοι ξέρουμε πώς να κάνουμε πόλεμο. Παίρνουμε στρατούς και χρηματοδοτούμε πολέμους. Ο κόσμος ξέρει για αυτό. Αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις ειρήνη. Για να κάνεις ειρήνη, πρέπει να την υπηρετείς κάθε μέρα. Προοδεύεις πόντο  – πόντο», ανέφερε.

«Ο Titanic ll είναι κάτι που μπορεί να προσφέρει ειρήνη. Μπορεί να είναι ένα πλοίο ειρήνης μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου.

«Εκατομμύρια έχουν ονειρευτεί να πλεύσουν πάνω του, να το δουν στο λιμάνι και να ζήσουν το μοναδικό του μεγαλείο. Ο Τιτανικός θα είναι το πλοίο όπου αυτά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», κατέληξε ο Πάλμερ.

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Πέθανε ο «έκθαμβος γιός» του στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ: Ο ναύαρχος Φιλίπ είχε συμμετάσχει στην εκστρατεία για την απελευθέρωση της Γαλλίας από τους Ναζί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: