«Η Σελίν Ντιόν ίσως να μην εμφανιστεί ξανά σε συναυλία»: Tί είναι το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου από το οποίο πάσχει

FILE PHOTO: Η Celine Dion το 2019. EPA/JUSTIN LANE




Η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε την ακύρωση των ημερομηνιών της «Courage World Tour» μέχρι το 2024 και «πιθανότατα δεν θα ξανακάνει περιοδεία», δήλωσε στο CNN πηγή από το περιβάλλον της την Παρασκευή.

«Πονάει πολύ», είπε η πηγή. «Κάνει καθημερινά φυσικοθεραπεία».

«Λυπάμαι πολύ που σας απογοητεύω όλους για άλλη μια φορά», γνωστοποίησε μια ανακοίνωση στα social media της τραγουδίστριας.

«Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τη δύναμή μου, αλλά μια περιοδεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη ακόμα και όταν είσαι στο 100%. Δεν είναι δίκαιο να συνεχίσετε να αναβάλλετε τις παραστάσεις, και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, το καλύτερο είναι να ακυρώσουμε τα πάντα τώρα, μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω ξανά στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι, δεν τα παρατάω… και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!».

Η Dion ανέβαλε αρκετές εμφανίσεις τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου [stiff-person syndrome] μια κατάσταση, όπως είπε, που δεν της επιτρέπει «να τραγουδήσει όπως έχει συνηθίσει».

Η διαταραχή είναι «ένα σπάνιο, προοδευτικά επιθετικό σύνδρομο που επηρεάζει το νευρικό σύστημα, ειδικά τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό», σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλου.

«Ενώ εξακολουθούμε να μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό ευθύνεται για όλους τους σπασμούς που είχα», είχε πει τότε η Ντιόν. «Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως έχω συνηθίσει».

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες της θα επιστραφούν από το σημείο αγοράς τους.

Το σύνδρομο stiff-person

Γνωστό ως SPS, το stiff-person syndrome στην ελληνική ιατρική ορολογία απαντάται και ως Σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου. Είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Αποτελεί μια σοβαρή διαταραχή ασαφούς αιτιολογίας που χαρακτηρίζεται από προοδευτική δυσκαμψία και τελικά ακαμψία.

Ονομάζεται και σύνδρομο Moersch-Woltman.

Η δυσκαμψία επηρεάζει κυρίως τους μύες του κορμού, χαρακτηρίζεται από σπασμούς, με αποτέλεσμα παραμορφώσεις της στάσης. Ο χρόνιος πόνος, η μειωμένη κινητικότητα και η οσφυϊκή υπερλόρδωση είναι τα πιο κοινά συμπτώματα του σπάνιου συνδρόμου.

Το SPS εμφανίζεται σε περίπου ένα στα εκατομμύριο άτομα και εντοπίζεται συχνότερα σε μεσήλικες.

Με πληροφορίες από CNN,   wikipedia. org 

Θλιβερή κατάντια για τον Ρότζερ Γουότερς: Εμφανίστηκε με ναζιστικό κοστούμι σε συναυλία* Επενέβη η αστυνομία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: