«Τίποτα δεν θα με σταματήσει»: Η Σελίν Ντιόν αποκαλύπτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια πώς είναι να ζει με την νευρολογική πάθηση «σύνδρομο του άκαμπτου ατόμου»

To εξώφυλλο του τεύχους Μαϊου της γαλλικής Vogue με την Σελίν Ντιόν και τον τίτλο: Η μεγάλη επιστροφή. Photo via Instagram@voguefrance





Η Σελίν Ντιόν μίλησε για το πώς είναι η ζωή της μετά τη διάγνωσή της με τη σπάνια νευρολογική πάθηση, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου, λέγοντας: «Τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει».

Μιλώντας στην γαλλική Vogue σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα, η καναδικής καταγωγής τραγουδίστρια φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του περιοδικού και λέει ότι είναι «καλά, αλλά είναι πολλή η δουλειά» που πρέπει να κάνει με την ασθένεια.

  • Η κάτοχος βραβείου Grammy παραδέχτηκε ότι ελπίζει σε μια «θαυματουργή» θεραπεία για την πάθηση που έχει επηρεάσει το τραγούδι και την καθημερινή της ζωή, αλλά είπε ότι εργάζεται για να αποδεχτεί την κατάσταση.

Το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (SPS) είναι μια σπάνια νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από μυϊκή ακαμψία και σπασμούς, αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ήχος και φώτα και συναισθηματική δυσφορία που μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς σπασμούς, σύμφωνα με το  Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών των ΗΠΑ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Η Ντιόν ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2022 σταματά τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις για να επικεντρωθεί στην υγεία της αφού αποκάλυψε τη διάγνωσή της. Έκτοτε σταμάτησε τις περιοδείες και τις ζωντανές εμφανίσεις.

  • Στη συνέντευξη, αποκάλυψε ότι αφιερώνει πέντε ημέρες την εβδομάδα σε «αθλητική, σωματική και φωνητική θεραπεία».

«Δουλεύω τα δάχτυλα των ποδιών μου, τα γόνατά μου, τις γάμπες μου, τα δάχτυλά μου, το τραγούδι μου, τη φωνή μου… Πρέπει να μάθω να ζω με αυτό τώρα και να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Στην αρχή αναρωτιόμουν: «Γιατί εγώ; Πως εγινε αυτο;Τι έχω κάνει; Είναι δικό μου λάθος;»».

Αλλά με τον καιρό, η στάση της άλλαξε.

«Η ζωή δεν σου δίνει απαντήσεις. Απλά πρέπει να το ζήσεις», είπε.

«Έχω αυτή την ασθένεια για άγνωστο λόγο. Όπως το βλέπω, έχω δύο επιλογές. Είτε προπονούμαι σαν αθλητής και δουλεύω πολύ σκληρά, είτε σβήνω και τελειώνει, μένω σπίτι, ακούω τα τραγούδια μου, στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και τραγουδάω στον εαυτό μου. Επέλεξα να συνεργαστώ με όλο μου το σώμα και την ψυχή, από την κορυφή μέχρι τα νύχια, με μια ιατρική ομάδα. Θέλω να είμαι ό,τι καλύτερο  μπορώ. Στόχος μου είναι να δω ξανά τον Πύργο του Άιφελ».

Είναι η αγάπη των πιο κοντινών της ανθρώπων και των θαυμαστών της, καθώς και η κορυφαία ιατρική φροντίδα, που την έχουν βοηθήσει περισσότερο, είπε.

«Οι άνθρωποι που υποφέρουν από SPS μπορεί να μην είναι αρκετά τυχεροί ή να έχουν τα μέσα να έχουν καλούς γιατρούς και καλές θεραπείες. Έχω αυτά τα μέσα, και αυτό είναι ένα δώρο. Επιπλέον, έχω αυτή τη δύναμη μέσα μου. Ξέρω ότι τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει».

Η Ντιόν δήλωσε πως δεν μπορεί να υποσχεθεί στους θαυμαστές ότι θα επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις – ωστόσο δεν απέκλεισε την προοπτική.

Είπε στη Vogue: «Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορώ να σταθώ εδώ και να σου πω: «Ναι, σε τέσσερις μήνες». Δεν ξέρω… Θα μου πει το σώμα μου.

«Από την άλλη, δεν θέλω απλώς να περιμένω. Είναι ψυχικά  δύσκολο να ζεις από μέρα σε μέρα. Είναι δύσκολο, δουλεύω πολύ σκληρά και αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα σταματήσει ποτέ, και αυτό είναι η θέληση. Είναι το πάθος. Είναι το όνειρο. Είναι η αποφασιστικότητα».

Ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ με τίτλο «I Am: Celine Dion» πρόκειται να μεταδοθεί στο Prime Video αργότερα φέτος. Σύμφωνα με μια επίσημη σύνοψη , η ταινία «καταγράφει περισσότερο από ένα χρόνο γυρισμάτων καθώς η θρυλική τραγουδίστρια περιηγείται στο ταξίδι της για να ζήσει μια ανοιχτή και αυθεντική ζωή εν μέσω ασθένειας».

 

Με πληροφορίες από CNN

Η Έλενα Παπαρίζου στην Eurovision: Η μοναδική «Number One» θα ανακοινώσει φέτος το 12άρι της Ελλάδας στον τελικό του διαγωνισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: