Grammy 2024, η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε ιστορία: Η συγκινητική εμφάνιση της Σελίν Ντιόν, οι μεγάλοι νικητές και οι εκπλήξεις [videos]

epa11128269 (L-R) Phoebe Bridgers, Julien Baker, and Lucy Dacus of Boygenius, winners of the “Best Rock Performance” award for “Not Strong Enough”, the “Best Rock Song” award for “Not Strong Enough”, and the “Best Alternative Music Album” award for “The Record”; Taylor Swift, winner of the “Album of the Year” and “Best Pop Vocal Album” awards for “Midnights”; and Jack Antonoff, winner of “Producer of the Year, Non-Classical”, pose in the press room during the 66th annual Grammy Awards ceremony at Crypto.com Arena in Los Angeles, California, USA, 04 February 2024. EPA/ALLISON DINNER




Η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε ιστορία, η SZA έφερε δάκρυα και αγκαλιές στη σκηνή, ενώ η Fantasia ξεσήκωσε τον κόσμο στα 66α βραβεία Grammy, τα οποία απονεμήθηκαν χθες Κυριακή στο Λος Άντζελες.

Συγκινητική ήταν η στιγμή στα φετινά βραβεία όταν στη σκηνή ανέβηκε η Σελίν Ντιόν για να απονείμει το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς, καθώς αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση της 55χρονης τραγουδίστριας σε τελετή μετά τη διάγνωσή της με το Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου.

Μόλις εμφανίστηκε η Σελίν Ντιόν στη σκηνή, οι παριστάμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για τη διάσημη τραγουδίστρια, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη.

«Σας ευχαριστώ όλους. Σας αγαπώ. Όταν σας λέω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, το εννοώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Όσοι είναι ευλογημένοι να βρίσκονται στην τελετή των Grammy, δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρούν δεδομένη την αγάπη και τη χαρά που φέρνει η μουσική στις ζωές μας και σε όλο τον κόσμο» είπε η Σελίν Ντιόν.

Οι καλλιτέχνες που ξεχώρισαν

Οι ψηφοφόροι της Recording Academy, του οργανισμού που βρίσκεται πίσω από τα Grammy, αναγνώρισαν μια σειρά από κορυφαίους καλλιτέχνες από τους οποίους ξεχώρισαν οι:

  • Τέιλορ Σουίφτ που κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς συμπληρώνοντας τέσσερις νίκες σε αυτή την κατηγορία κατά τη διάρκεια της καριέρας της,
  • η Μάιλι Σάιρους που κέρδισε το βραβείο για την ηχογράφηση της χρονιάς για το “Flowers”,
  • η Μπίλλι Άιλις που κέρδισε το βραβείο για το τραγούδι της χρονιάς για το “What Was I Made For?” και
  • η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός της R&B Victoria Monét κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη.




Το ρεκόρ της Τέιλορ Σουίφτ

Η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) ήταν η μεγάλη νικήτρια στα φετινά Grammy καθώς σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ, ως η πρώτη ερμηνεύτρια που κερδίζει το Βραβείο για το Αλμπουμ της Χρονιάς τέσσερις φορές.

Παρέλαβε το κορυφαίο βραβείο από τα χέρια της Σελίν Ντιόν (Celine Dion) η οποία έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη.

«Για μένα, το βραβείο είναι η δουλειά» είπε στη σκηνή η Σουίφτ μεταξύ άλλων. «Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να συνεχίσω να είμαι σε θέση να το κάνω αυτό. Το αγαπώ τόσο πολύ. Με κάνει τόσο ευτυχισμένη. Με κάνει απίστευτα χαρούμενη το γεγονός ότι κάνει ευτυχισμένους και κάποιους ανθρώπους που ψήφισαν για αυτό το βραβείο» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα η τραγουδίστρια έχοντας στα χέρια το 13ο Grammy της για την κατηγορία Καλύτερο Pop Φωνητικό ‘Αλμπουμ, αποκάλυψε ότι κρατούσε κρυφό για δύο χρόνια ένα μυστικό.

«Το «ολοκαίνουργιο άλμπουμ μου κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου. Ονομάζεται «The Tortured Poets Department». Θα φύγω και θα «ανεβάσω» το εξώφυλλο αυτή τη στιγμή από τα παρασκήνια» δήλωσε η σταρ και σε λίγα λεπτά σε ανάρτησή της στο Instagram της, μοιράστηκε ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο και ένα χειρόγραφο σημείωμα με στίχους.

Για την 66η απονομή των βραβείων Grammy, η τραγουδίστρια επέλεξε να φορέσει μια εντυπωσιακή λευκή δημιουργία του οίκου Schiaparelli και την συνδύασε με ιδιαίτερα κοσμήματα Lorraine Schwartz και μαύρα ψηλά γάντια.

Σύμφωνα με το Variety, αυτή την εβδομάδα, η Σουίφτ θα συνεχίσει την περιοδεία της, «Eras Tour», στην Ιαπωνία πραγματοποιώντας τέσσερις εμφανίσεις πριν ταξιδέψει στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

Μάγεψε η Τρέισι Τσάπμαν

Mία από τις ωραιότερες στιγμές των βραβείων Grammy ήταν όταν η Τρέισι Τσάπμαν (Tracy Chapman) πραγματοποίησε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της. Τραγούδησε το θρυλικό «Fast Car» το οποίο έγραψε και ερμήνευσε το 1988, μαζί με τον Λουκ Κομπς (Luke Combs) ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία πέρυσι κυκλοφορώντας μία νέα διασκευή του.

Πριν την ερμηνεία τους στη σκηνή, ο Κομπς μοιράστηκε σε βίντεο την πρώτη φορά που άκουσε το τραγούδι από την υπέροχη φωνή της Τσάπμαν. Εξήγησε ότι ήταν το αγαπημένο του τραγούδι «πριν ακόμα μάθει τι σημαίνει αγαπημένο τραγούδι». «Από τότε που άρχισα να παίζω κιθάρα ήξερα αυτό το τραγούδι» τόνισε.

Η διάσημη τραγουδίστρια εμφανίστηκε συγκινημένη και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Σύμφωνα με το People, ήταν η πρώτη της εμφάνιση από το 2020 στο «Late Night with Seth Myers» ενώ η τελευταία της περιοδεία πραγματοποιήθηκε το 2009.

Η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) και η Μπράντι Καρλάιλ (Brandi Carlile) ήταν όρθιες σε όλη την διάρκεια της μοναδικής ερμηνείας των Τσάπμαν – Κομπς, οι οποίοι στο τέλος δέχτηκαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό.

Ανάμεσά τους και η Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), ενώ ο οικοδεσπότης Τρέβορ Νόα (Trevor Noah) έτρεξε στη σκηνή για να αποτίσει φόρο τιμής στην τραγουδίστρια. «Η θρυλική Τρέισι Τσάπμαν. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό!» είπε.

Ακολουθεί κατάλογος των κυριότερων βραβείων:

Άλμπουμ της χρονιάς:

Midnights, της Taylor Swift

Ηχογράφηση της χρονιάς:

Flowers, της Miley Cyrus

Τραγούδι της χρονιάς:

What Was I Made For?, σε ερμηνεία Μπίλλι Άιλις (για το σάουντρακ της ταινίας Barbie), βραβεύθηκαν οι δημιουργοί του Billie Eilish και Finneas O’Connell.

Αποκάλυψη της χρονιάς:

Victoria Monét

Καλύτερο άλμπουμ ραπ:

Michael, του Killer Mike

Καλύτερο άλμπουμ ροκ:

This is Why, των Paramore

Καλύτερο άλμπουμ ποπ:

Midnights, της Taylor Swift

Καλύτερο άλμπουμ μουσικής του κόσμου:

This Moment, των Shakti

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν τα περισσότερα βραβεία:

Phoebe Bridgers (4),
boygenius (3),
SZA (3),
Victoria Monét (3),
Killer Mike (3),
Taylor Swift (2),
Billie Eilish (2),
Miley Cyrus (2),
Jason Isbell (2), και
Chris Stapleton (2)

«I Am: Celine Dion»- Ντοκιμαντέρ για τη σκληρή μάχη της Σελίν Ντιόν με την σπάνια ασθένεια που μετατρέπει τον ασθενή σε «άγαλμα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: