Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την εθνική ανεξαρτησία [videos]

Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της ομογένειας στην Νέα Υόρκη. Screenshot via YouTube@Εθνικός Κήρυξ / The National Herald




Yπό καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Μανχάταν η μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες πάντως δεν φάνηκαν ικανές να κάμψουν το φρόνημα των Ομογενών και η 5η λεωφόρος απέκτησε ελληνικό παλμό και γέμισε γαλανόλευκα χρώματα.

Η προσέλευση βέβαια του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, κάτι που ήταν φυσιολογικό, και όσοι παρέστησαν, όπως βέβαια και οι τελετάρχες και οι λοιποί επίσημοι, κατέφυγαν στις ομπρέλες τους για να προστατευθούν από τη βροχή. Τα χαμόγελα πάντως και η καλή διάθεση δεν έλειψαν σε αυτή την ημέρα-σύμβολο για όλο τον Ελληνισμό.

Τα χαμόγελακαι η καλή διάθεση δεν έλειψαν σε αυτή την ημέρα-σύμβολο για όλο τον Ελληνισμό.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας δεν τελειώνει, είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο μήνυμα που απηύθυνε κατά την Τελετή Έπαρσης της Σημαίας της Ελλάδας και της Κύπρου στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην.

Τόσο στην παρέλαση όσο και στην εκδήλωση στο Μπόουλινγκ Γκριν για την έπαρση της ελληνικής σημαίας συμμετείχαν ομογενειακά σχολεία, τα οποία παρουσίασαν και ελληνικούς χορούς.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων o πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Ευάγγελος Σέκερης.

Κοινή συνισταμένη στα μηνύματα όλων των ομιλητών ήταν το μήνυμα ενότητας που στέλνει η επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό, αλλά και η συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Με πληροφορίες από ekirikas.com

 

Ο Ελπιδοφόρος θυμήθηκε… ότι η γαλανόλευκη «συμβολίζει τους αγώνες και το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: