Θύμωσε ο Ομήρου: Κόπηκε από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιασεμίδης επειδή ήταν συνεργάτης του πρώην προέδρου της ΕΔΕΚ

File Photo: Ο τέως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ




Δεν ανέμενε ότι ο «ανεπίληπτος» πολιτικός του βίος και η προσωπική του ιστορία αγώνων για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική προκοπή θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο αρνητικού χαρακτηρισμού για οποιονδήποτε συνεργάτη του.

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, για ισχυρισμούς ότι άτομο που προοριζόταν για τη θέση του νέου Υπουργού Οικονομικών, αποκλείστηκε διότι υπήρξε στενός συνεργάτης του ιδίου.

Ο Γιαννάκης Ομήρου δεν άφησε ασχολίαστες τις πληροφορίες για βέτο στην υπουργοποίηση του Τάσου Γιασεμίδη στο Υπουργείο Οικονομικών από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο με επιχείρημα ότι ο πρώτος ήταν συνεργάτης του.

Ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι παρακολουθεί «με έκπληξη» όσα κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τα διαδραματισθέντα σε σύσκεψη αρχηγών κομμάτων με το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό της Κυβέρνησης.

«Επειδή, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι άξιος επιστήμονας της οικονομίας ο οποίος προοριζόταν για τη θέση του νέου Υπουργού Οικονομικών, απεκλείσθη την υστάτη, διότι υπήρξε στενός συνεργάτης μου, διά της ασκήσεως αρνησικυρίας (!), ήθελα, αν αυτό αληθεύει, να εκφράσω απορία και κυρίως βαθύτατη θλίψη», προσθέτει.

Σημειώνει ότι πιστώνει τον Νίκο Χριστοδουλίδη «με ειλικρινή πολιτική βούληση να ασκήσει τα καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, μακριά από ταπεινούς υπολογισμούς ισορροπιών και ευτελών προσωπικών και μικροκομματικών ελατηρίων». Η ανοχή, ωστόσο, όπως αναφέρει, «σε συμπεριφορές τοξικότητας, ανασφάλειας και ρεβανσισμού, στην ύψιστη πολιτειακή πράξη σχηματισμού του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου, που αποτελεί αποκλειστική συνταγματική προεδρική προνομία, αποτελεί παραφωνία».

«Θέλω να ελπίζω ότι αυτό αποτελεί μια μικρή ατυχή παρένθεση», προσθέτει και κλείνοντας, απευθύνει «θερμές και ειλικρινείς ευχές» για κάθε επιτυχία στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παρέλαβε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου: Καλοδεχούμενη η κριτική όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: