Μόνη… Λίζα; Το κορυφαίο έκθεμα του Λούβρου ενδέχεται να μεταφερθεί σε ένα δωμάτιο αποκλειστικά δικό του [video]

File Photo The painting ‘La Gioconda’ (Mona Lisa) by Italian Renaissance master Leonardo da Vinci displayed at the Louvre Museum in Paris, France, 07 June 2023, before a visit to the exhibition ‘Naples in Paris’ by French President Macron and his Italian counterpart Mattarella. EPA/AURELIEN MORISSARD / POOL MAXPPP OUT




Σκέψεις μετακίνησης της Μόνα Λίζα, του διασημότερου πορτρέτου στον κόσμο, σε ένα δωμάτιο αποκλειστικά δικό της μέσα στο Λούβρο, αποκάλυψε ότι κάνει η πρόεδρος του παρισινού μουσείου.

Μία τέτοια κίνηση θα έδινε στους επισκέπτες του μουσείου, πολλοί εκ των οποίων επισκέφτονται το Λούβρο αποκλειστικά για τον διάσημο αυτόν πίνακα, μία καλύτερη εμπειρία, δήλωσε η Laurence des Cars στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France Inter.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πάντα δυσάρεστο όταν δεν προσφέρεις στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή υποδοχή, και αυτό ισχύει για τη Μόνα Λίζα. Μια καλύτερη λύση μου φαίνεται απαραίτητη σήμερα», προσθέτοντας ότι το Μουσείο του Λούβρου βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Πολιτισμού για πιθανές λύσεις.

20.000 επισκέπτες την ημέρα

Το Μουσείο του Λούβρου, το πιο δημοφιλές στον κόσμο, υποδέχθηκε σχεδόν εννέα εκατομμύρια επισκέπτες το 2023.

Σύμφωνα με την Des Cars, το 80% από αυτούς – 20.000 άνθρωποι την ημέρα – αψήφησαν το πλήθος για να μπορέσουν να θαυμάσουν το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα, βγάζοντας συχνά σέλφι μπροστά από τον πίνακα.

Η Μόνα Λίζα εκτίθεται στη Salle des États (κρατική αίθουσα) του Λούβρου, τη μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου, σε μια προστατευτική γυάλινη βιτρίνα, αλλά το αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν είναι μόνο του εκεί.

Συνοδεύεται από έργα βενετσιάνων δασκάλων του 16ου αιώνα, ενώ απέναντι από την αίθουσα δεσπόζει ο μεγαλύτερος πίνακας του Λούβρου, ο Γάμος στην Κανά του Πάολο Βερονέζε.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόνα Λίζα έγινε στόχος δύο διαδηλωτών για το περιβάλλον τον Ιανουάριο, οι οποίοι πέταξαν σούπα στο πορτρέτο, ζητώντας «υγιεινή και βιώσιμη διατροφή». Ο πίνακας, ο οποίος βρισκόταν πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί, δεν υπέστη ζημιά.

Με πληροφορίες από Guardian

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος: Η ήρεμη δύναμη της εκπομπής «Παρασκήνιο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: