Πάρκο Βάσου Λυσσαρίδη στη Λακατάμια: Εγκαινιάστηκε χώρος πρασίνου στη μνήμη του ιδρυτή της ΕΔΕΚ σε ένα συναπάντημα με την Ιστορία

Η υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου στο μνημόσυνο του Βάσου Λυσσαρίδη. Φωτογραφια από βίντεο του Αντέννα




Τα εγκαίνια χώρου πρασίνου στον Δήμο Λακατάμιας, προς τιμή του Επίτιμου Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, τέλεσε σήμερα η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου.

Σημείωσε ότι αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο της περιοχής, καθώς έχει επιλεγεί να αφιερωθεί στον Βάσο Λυσσαρίδη, και να αποτελέσει με αυτό τον τρόπο έμπνευση για τους αγώνες του, αλλά και για την αγάπη του για τη φύση.

Η κ. Παναγιώτου είπε επίσης ότι εγκαινιάζοντας αυτό τον χώρο πρασίνου, “υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός πιο πράσινου και ανθεκτικού αύριο προτρέποντας όλους να αναλάβουν δράση”.

Παράλληλα είπε ότι είναι “προτεραιότητά μας, οι πυρήνες πρασίνου στις πόλεις μας να ενισχυθούν, καθώς συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου μας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, και αρμονίας μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος”.

Είναι για αυτό που η Κυβέρνηση επικροτεί και στηρίζει έμπρακτα, είπε, “κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην ανέγερση χώρων πρασίνου που συμβάλλουν στην προστασία και διατήρηση της φυσικής και βιολογικής ποικιλομορφίας της περιοχής, που δημιουργεί έναν χώρο που επιτρέπει στις μέλισσες και στους άλλους επικονιαστές μας να αναπτύσσονται και να ευδοκιμούν, προσφέροντας μια ασφαλή πηγή τροφής”.

Αναφερόμενη στην ονοματοδοσία του χώρου πρασίνου σε Πάρκο Βάσου Λυσσαρίδη, είπε ότι “αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης της μνήμης ενός αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ταυτόχρονα δείχνει την ευγνωμοσύνη προς τον σπουδαίο πολιτικό ηγέτη του τόπου μας, ο οποίος με την πολυετή προσφορά του άφησε πίσω του βαθιά και διαχρονικά κληροδοτήματα σεβασμού στις αρχές της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αγωνιστικότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς”, επεσήμανε.

Το σπίτι του στον Πρόδρομο, στην καρδιά του δάσους, ήταν το ησυχαστήριό του και η πηγή δημιουργίας του τόσο για την ποίησή του όσο και για τους γεμάτους από φύση πίνακές του. Μέσα από το ίδιο το φυσικό περιβάλλον, ο Βάσος Λυσσαρίδης εξέφραζε τον βαθύ του σεβασμό απέναντι στην τελειότητα της φύσης, συμπλήρωσε η κ. Παναγιώτου.

  • Συναπάντημα με την Ιστορία κάθε συνάντηση με τον Λυσσαρίδη

Αιώνιο έφηβο, χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, λέγοντας ότι κάθε συνάντησή μαζί του αποτελούσε συναπάντημα με την Ιστορία.

Σε δήλωσή της στο ΚΥΠΕ, η κ. Παναγιώτου είπε πως «εγώ γνώρισα τον ‘αιώνιο εφηβο’, που πάντα είχε πάθος για αντίσταση μα και για δημιουργία. Έναν άνθρωπο που η ηλικία του ήταν απλά ένας αριθμός που απαρίθμιζε μεστότητα και εμπειρίες».

Ανέφερε ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν «πάντα με νουθεσίες και μια καλή κουβέντα προς εμάς που δεν είχαμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις του». Πρόσθεσε ότι την εντυπωσίαζε «η καλοσύνη, η διάθεση για να μάθει ακόμα περισσότερα, η οξυδέρκεια αλλά και το ότι θυμόταν όλες τις λεπτομέρειες σημαντικών γεγονότων που πάντα αφηγείτο».

Ένας άνθρωπος, είπε, «που ενέπνεε δέος για αυτό που ήταν: εκ των πιο σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας που ξεχώριζε για την απλότητά του παρόλο που ήξερε πως κάθε συνάντηση μαζί του, ήταν ένα συναπάντημα με την Ιστορία».

ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΚ
Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους υπαιτίους και πρωταιτίους της μεγάλης προδοσίας (της Κύπρου): Η Νίνα Κασιμάτη θυμίζει το μεγάλο έγκλημα της Χούντας των Αθηνών (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: