“Να παραμείνουμε πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση των νέων κινδύνων”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ: “Εθνοκτόνα σχέδια βρίσκονται υπό εκκόλαψη”

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στο μνημόσυνο του Κόκου Φωτίου. Φωτογραφία από την ΕΔΕΚ




«Η απότιση φόρου τιμής στους αγωνιστές της δημοκρατίας και ειδικά τον Κόκο Φωτίου, τον πρωτομάρτυρα της αντίστασης ενάντια στην συνταγματική εκτροπή, που κάποιοι εντός και εκτός Κύπρου συστηματικά μεθόδευσαν, αποτελεί αναβάπτισμα στα αγωνιστικά νάματα μιας ηρωικής γενιάς.

Χαλυβδώνει την πίστη και ενδυναμώνει την πεποίθηση μας, οι ΕΔΕΚίτες να παραμείνουμε και σήμερα πρωτοπόροι και πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση των νέων κινδύνων που ελλοχεύουν για την πατρίδα μας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας στο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης, Κόκου Φωτίου, δολοφονημένου από μέλη της ΕΟΚΑ Β΄ τον Απρίλιο του 1973.

«Ο Κόκος Φωτίου», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «έγραψε τη δική του ηρωική ιστορία. Πατριώτης, αγωνιστής, στέλεχος της ΕΔΕΚ, υπερασπιστής της δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας, που εκφραζόταν στο πρόσωπο του νομίμου Προέδρου Μακαρίου, με άδολο πατριωτισμό, μακριά από προβολείς και δημοσιότητα, με παλληκαριά και ανθρωπιά, μετατράπηκε σε πρωτομάρτυρα της προάσπισης της δημοκρατίας και της νομιμότητας».

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη δραματική περίοδο προ του πραξικόπηματος, τονίζοντας ότι «η 15η και η 20η Ιουλίου 1974 δεν ήταν δύο τυχαία γεγονότα, αλλά ήταν το αποκορύφωμα μιας δεκαετούς συνωμοσίας, η οποία αποσκοπούσε στην απομάκρυνση του Μακαρίου, την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβολή της διχοτόμησης».

«Τα αποτελέσματα της προδοσίας του 1974 εξακολουθούν να είναι οδυνηρά. Αντιμετωπίζουμε και σήμερα κρίσιμες καταστάσεις με εθνοκτόνα σχέδια να βρίσκονται υπό εκκόλαψη», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόσθεσε:

«Είναι γι’ αυτό το λόγο που η ΕΔΕΚ σταθερά και αμετάκλητα επιμένει ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα διακοινοτικής διευθέτησης, αλλά ένα διεθνές πρόβλημα, εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και παράνομου εποικισμού» και κατέληξε:

«Στο όνομα των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων ηρώων της Κυπριακής Ελευθερίας, οφείλουμε να διεκδικήσουμε για το λαό μας μια δημοκρατική λύση, που να διασφαλίζει στις μελλοντικές γενιές ασφάλεια, όπου στην Κυπριακή Δημοκρατία όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις, εθνοτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς, με άμεσο τερματισμό των αναχρονιστικών εγγυήσεων και την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων. Να αποκλειστεί δια παντός το ενδεχόμενο τρίτες χώρες και κύρια η κατοχική Τουρκία να ασκούν άμεσα ή έμμεσα κηδεμονία στη λειτουργία του κράτους».

Κόκκινο στην Άγκυρα από τους Αμερικανούς αλλά και από τις αραβικές χώρες: Οι θρασύτατοι Τούρκοι ζήτησαν από τον Άντονι Μπλίνκεν να  «σκοτώσει» την «Αμάλθεια»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: