«Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω»: Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Μασκ αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στο Twitter

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ. EPA, JUSTIN LANE




O Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική επιστροφής στο Twitter παρά το γεγονός πως μία ισχνή πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της επαναφοράς του λογαριασμού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος είχε «αποκλειστεί» από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για υποκίνηση βίας.

Τη δημοσκόπηση τη διοργάνωσε ο νέος ιδιοκτήτης Έλον Μασκ ο οποίος με… ενθουσιασμό τόνισε πως «ο λαός μίλησε».

Ωστόσο ο Τραμπ επιμένει  πως συνεχίζει στο δικό του Truth Social που κατά τον ίδιο δεν έχει τα… ψεγάδια του Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι  προηγούμενη Διοίκηση του twitter είχε «αποκλείσει» τον Τραμπ μετά από την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021, όταν οριστικοποιήθηκε η εκλογική του ήττα από τον Τζο Μπάιντεν.

Το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος», με την συμμετοχή 30.000.000 χρηστών ήταν οριακά υπέρ της επιστροφής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ – 52% «ναι» και 48% «όχι».

«Φωνή λαού, φωνή Θεού», δήλωσε ο Έλον Μασκ – και έσπευσε να ανοίξει και πάλι τον λογαριασμό του πρώην προέδρου, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια ακολούθους πριν τον αποκλεισμό του. Χωρίς να υπάρξει κάποια δραστηριότητα από μέρους του, μετά από την αναγγελία Μασκ άρχισε να συγκεντρώνει και πάλι πλήθος χρηστών – και έφτασε σχεδόν τις 100.000 μέσα σε λίγες ώρες.

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη: «Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», είπε ο πρώην πρόεδρος όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνδέσμου.

Το Twitter δεν σχολίασε τίποτα σχετικά με τα όσα είπε ο Τραμπ σε ερώτημα του Reuters.

Ο Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα ότι μπαίνει στην τρίτη του κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2024, επαίνεσε τον Μασκ και είπε ότι πάντα τον συμπαθούσε. Αλλά ο Τραμπ είπε επίσης ότι το Twitter υποφέρει από bots, ψεύτικους λογαριασμούς και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι «απίστευτα».

Με πληροφορίες από twitter, Reuters

Ο Ερντογάν επανήλθε στην εξουσία λόγω της Ουκρανίας: Την εκμεταλλεύεται για να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς του με τη Δύση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: