O Mr Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, αγόρασε το σπίτι και τον σπάνιο αμπελώνα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Μιλάνο: Άγνωστο το κόστος [photos]

Η πάλαι ποτέ κατοικία του Leonardo Da Vinci στο Μιλάνο. Photo via Facebook @La Vigna di Leonardo




O αμπελώνας και η πάλαι ποτέ κατοικία του Leonardo Da Vinci στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου έχει πλέον έναν νέο ιδιοκτήτη που δεν είναι και εντελώς άσχετος με τον κόσμο της οινοποιίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Bernard Arnault , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, αγόρασε ένα πολυώροφο κτίριο γνωστό ως Casa Degli Atellani στο Μιλάνο από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, τους απογόνους των οικογενειών Conti και Portaluppi.

Η αξία της συναλλαγής ή ο σκοπός της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκαν και οι εκπρόσωποι της LVMH δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια την περασμένη Παρασκευή.

Photo via Facebook @La Vigna di Leonardo

Χτισμένο γύρω στο 1490, η οικία –  ορόσημο δωρήθηκε από τον Λουδοβίκο «Il Moro» Δούκα του Μιλάνου στον Ντα Βίντσι το 1498, ενώ βρισκόταν στην πόλη για να ζωγραφίσει το αριστούργημά του «Ο Μυστικός Δείπνος».

Αφού άλλαξε χέρια και ιδιοκτησία με την πάροδο του χρόνου, η κατοικία στο Μιλάνο που βρίσκεται στο Tony Corso Magenta αποκτήθηκε το 1919 από τον γερουσιαστή και επιχειρηματία Ettore Conti, του οποίου ο γαμπρός, διάσημος αρχιτέκτονας Piero Portaluppi, ανέλαβε να την αναπαλαιώσει.

Το αρχοντικό του 15ου αιώνα κρύβει μια καταπράσινη αυλή που φιλοξενεί τον αμπελώνα του Ντα Βίντσι, το μόνο υφιστάμενο οινοπαραγωγικό κτήμα στο κέντρο μιας μητρόπολης.

Photo via Facebook @La Vigna di Leonardo

Παραμελημένος και κατεστραμμένος, ο αμπελώνας των περίπου δύο στρεμμάτων, αποκαταστάθηκε προσεκτικά το 2014 και τελικά αποκαλύφθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Expo 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο.

Από την επαναλειτουργία του και μετά, το ορόσημο έχει καλωσορίσει επισκέπτες και τουρίστες και διαθέτει έξι ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Έχει δε φιλοξενήσει μια σειρά από ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις μόδας και παρουσιάσεις, καθώς και δεξιώσεις.

Την είδηση ​​μετέδωσε για πρώτη φορά η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Photo via Facebook @La Vigna di Leonardo

Ο Arnault, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμήθηκε στα 181,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Forbes, είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανδρών του κόσμου, ανταγωνιζόμενος συχνά για την πρώτη θέση με επιχειρηματίες όπως ο ιδιοκτήτης των Tesla και Twitter, Elon Musk και ο Jeff Bezos της Amazon.

Εκτός από τον έλεγχο μεγάλων επωνυμιών μόδας όπως οι Dior, Louis Vuitton και Givenchy, μεταξύ άλλων, η LVMH κατέχει 26 εταιρείες στους τομείς του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Ruinart, Dom Pérignon, Moët & Chandon και Veuve Clicquot.

Το 2013, ο γαλλικός όμιλος ανέλαβε το πλειοψηφικό μερίδιο της φημισμένης Pasticceria Confetteria Cova Srl, ιδιοκτήτριας της επωνυμίας Cova και της εταιρείας Cova Montenapoleone Srl που διαχειρίζεται ένα από τα πιο μοντέρνα και εμβληματικά καφέ του Μιλάνου.

Photo via Facebook @La Vigna di Leonardo

Όπως εξηγεί o ιστόροπος Courier, ο αμπελώντας του Ντα Βίντσι είναι ο μόνος στον κόσμο μέσα στον αστικό ιστό μιας μητρόπολης.

Το ποσό που εκταμιεύτηκε από τον 73χρονο μεγιστάνα Arnault παραμένει απολύτως απόρρητο.

Με πληροφοριες από italy24.press, luxurylaucnes

Πέθανε στα 31 του χρόνια ο εγγονός του Μπομπ Μάρλεϊ, Τζο Μέρσα: Άγνωστη ακόμη η αιτία θανάτου [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: