Σάλος με τον Μελανσόν στη Γαλλία: Δηλώσεις «χάδι» για βουλευτή του που χαστούκισε γυναίκα

Ο Adrien Quatennens. Φωτγραφία μέσω twitter




Yψηλόβαθμο στέλεχος, βουλευτής και δελφίνος για την ηγεσία των «Ανυπότακτων» (LFI) του Μελανσόν οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του συντονιστή αφού παραδέχτηκε ότι χτύπησε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

Ωστόσο, η αντίδραση του ηγέτη του LFI Jean-Luc Mélenchon που αρκέστηκε να επαινέσει τη «θαρραλέα» απόφαση του στελέχους του (αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση του γεγονότος και την παραίτησή του) προκάλεσε την οργή φεμινιστριών και ακτιβιστών κατά της ενδοοικογενειακής βίας που απαιτούν την παραίτησή και του ιδίου του Μελανσόν.

Η αποκάλυψη για τον 32χρονο Adrien Quatennens, 32 ετών, έγινε την περασμένη εβδομάδα από το σατιρικό εβδομαδιαίο Canard Enchainé που έγραψε ότι η σύζυγος του Quatennens είχε αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία.

Σε μια μακροσκελή δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Κυριακή, ο νεαρός βουλευτής παραδέχτηκε τον καυγά πριν από ένα χρόνο κατα τη διάρκεια του οποίου «σε ένα πλαίσιο ακραίας έντασης και αμοιβαίας επιθετικότητας, την χαστούκισα».

«Λυπάμαι βαθύτατα για αυτήν την ενέργεια και έχω ζητήσει συγγνώμη πολλές φορές», έγραψε και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον συντονιστή του LFI για να «προστατεύσει το κίνημα και τους ακτιβιστές του».

«Αξιοπρέπεια και θάρρος»

Ο Jean-Luc Mélenchon  επαίνεσε την «αξιοπρέπεια και το θάρρος» του Quatennens αλλά κατηγόρησε την αστυνομία λέγοντας ότι ο νεαρός βουλευτής είχε πέσει θύμα των ΜΜΕ.

Ομως τα σχόλιά του προκάλεσαν οργή.

« Αυτό το tweet προήλθε από έναν άλλο κόσμο», σχολίασε απο την πλευρά των Πράσινων η Mélanie Vogel.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοκαριστική αντίδραση, ο Μελανσόν δεν είχε λόγια για το θύμα», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος του Παρισιού Ραφαέλ Ρεμί Λελέ. Αντίθετα, «χρησιμοποιεί μάτσο ρητορική για να εκφράσει την αμείωτη αλληλεγγύη του».

«Δείχνει ότι η περιφρόνηση και το μίσος για τις γυναίκες έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από όσα λένε τα θύματα», είπε στο RFI.

Καλεί σε παραίτηση

Ο Mélenchon αργότερα πρόσθεσε  ότι «μια γροθιά είναι πάντα απαράδεκτη». Όμως η ζημιά είχε γίνει.

Το σκάνδαλο Quatennens είναι το τρίτο φέτος που επηρεάζει ένα κόμμα που υπερηφανεύεται ότι πρωτοστατεί στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ο Taha Bouhafs, ο οποίος ήταν υποψήφιος για βουλευτής με το LFI, παραιτήθηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους αφού πολλές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική επίθεση.

Τον δε Ιούλιο, ξεκίνησε έρευνα για τον βουλευτή του LFI, Eric Coquerel, πρόεδρο της επιρροής Οικονομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης, για φερόμενη παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση.

Με πληροφορίες από RFI

Εξυμνούσε τον Χίτλερ, έλεγε υπόδειγμα “σύγχρονου φασίστα” τη Μελόνι: Κατακραυγή και απόσυρση υποψηφίου από τα “Αδέλφια της Ιταλίας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: