Αιμορραγεί ο Πούτιν στην Ουκρανία: Ανέλαβε η μισθοφορική Wagner και στρατολογεί ποινικούς μέσα στις φυλακές * Αποκαλυπτικό βίντεο

File photo: Oι στρατολόγοι της Wagner πηγαίνουν στις φυλακές ζητώντας από τους κρατουμένους να “πολεμήσουν τους ναζί” με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση και αμνηστία τους. Screenshot via YouTube




Η Ρωσία βασίζεται όλο και περισσότερο σε «κατάδικους και άτομα που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα» για να καλύψουν τα κενά στις δυνάμεις της πρώτης γραμμής, υποστήριξε χθες το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με 50.000 Ρώσους στρατιώτες να πιστεύεται ότι είναι νεκροί, τραυματίες ή αιχμάλωτοι από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία , το Κρεμλίνο έχει συνάψει σύμβαση με την μισθοφορική οργάνωση Wagner Group, εταιρεία με διασυνδέσεις που φθάνουν στην κορυφή του Κρεμλίνου και συχνά αποκαλείται “ο στρατός του Πούτιν”, για την προμήθεια στρατιωτών.

Αλλά ακόμη και οι πόροι της ομάδας εξαντλούνται μετά από τις μάχες στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ. Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει εδαφικά κέρδη αλλά με σημαντικό κόστος. Χθες το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σε ανακοίνωσή του ανέφερε:  «Οι μάχες προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στην ομάδα.

«Η Wagner μειώνει τις προϋποθέσεις στρατολόγησης, προσλαμβάνει κατάδικους και άτομα που είχαν μπει στο παρελθόν στη μαύρη λίστα, ενώ είναι πλέον πολύ περιορισμένη η εκπαίδευση που προσφέρεται στους νεοσύλλεκτους.

«Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μελλοντική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της ομάδας και θα μειώσει την αξία της ως στήριγμα για τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις».

Η αποκάλυψη του Βρετανικού υπουργείου έρχεται καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που κρατούμενοι σε μια ζοφερή ρωσική φυλακή στρατολογούνται για να πολεμήσουν στον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι κρατούμενοι οδηγούνται στην αυλή της φυλακής για να εγγραφούν στον ιδιωτικό στρατό της Wagner για την ενίσχυση της μαχητικής δύναμης της Μόσχας.

Περίπου 300 κατάδικοι από τη φυλακή της φτωχής Δημοκρατίας της Αδύγεας της Ρωσίας επέλεξαν να γίνουν μαχητές της πρώτης γραμμής με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή και αμνήστευσή τους. Ήδη, με πηγές συγγενείς κρατουμένων, υπάρχουν εδώ και καιρό αναφορές για στρατολόγηση ποινικών και σε άλλες φυλακές, με μια αναφορά να μιλά για 1200 στρατολογήσεις και μια άλλη για 3.000.

Οι φυλακισμένοι καλούνται να στρατολογηθούν “για να πολεμήσουν τους ναζί” στην Ουκρανία, ενώ η σύναψη συμβολαίου προβλέπει αμοιβή περίπου 2.800 δολάρια για υπηρεσία 6 μηνών, ενώ αν σκοτωθουν προβλέπεται αποζημίωση των συγγενών.

Το συγκεκριμένο βίντεο που τράβηξε ένας κρατούμενος δείχνει τρόφιμους της φυλακής να συναντώνται με εκπροσώπους της Wagner η οποία βρίσκεται σε στενή συνεργασία  με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και την υπηρεσία ασφαλείας FSB – με την FSB να αναφέρεται ότι έχει αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης στρατολόγησης σε όλες τις φυλακές.

Η στρατολόγηση των κρατουμένων για να μετατραπούν σε “τροφή για τα κανόνια της πρώτης γραμμής” ερμηνεύεται από τους σχολιαστές ως ένδειξη απελπισίας του Κρεμλίνου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail, πηγή που δεν κατονομάζεται δήλωσε στην ομάδα προάσπισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων “gulagu.net”:

  • «Ήταν στις 7 Ιουλίου 2022 στην Αποικία N1. Οι τρόφιμοι περιμένουν να μιλήσουν με τους υπαλλήλους του Ομίλου Wagner. Περίπου 300 κρατούμενοι συμφώνησαν να πάνε».

Στο βίντεο, ακούγονται φωνές που λένε: «Κόλαση, τόσοι πολλοί άνθρωποι».

Αυτή η φυλακή έχει 1.350 κατάδικους, συμπεριλαμβανομένων δολοφόνων.

Να σημειωθεί ότι το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, πριν μια εβδομάδα, σε ανακοινωθέν του είχε επισημάνει ότι “τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία ο Πούτιν εντός του ρωσικού στρατού μπορεί να οδηγήσουν στο «να στραφεί το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε μη παραδοσιακές στρατολογήσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη στρατολόγηση προσωπικού από τις ρωσικές φυλακές για την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner“.

Δείτε το βίντεο που τράβηξε κρατούμενος, σχολιάζοντας την επιχείρηση στρατολόγησης και λέγοντας ότι θα το ανεβάσει στο Tik Tok:

 

Παγκόσμια σύναξη επαγγελματιών δολοφόνων: Πώς στρατολογεί η Μόσχα μισθοφόρους για την Ουκρανία [videos]

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: