Πλήρης αποτυχία και αποδεκατισμός για τον Πούτιν στην Ουκρανία: 50.000 νεκροί ή τραυματίες, λέει ο Αρχηγός του Βρετανικού Επιτελείου [photos, videos]

FILE PHOTO: Ένα σχέδιο που έμεινε στα χαρτιά είχε υπογράψει ο Πούτιν με το οποίο η Ουκρανία θα έσβηνε απ’ τον χάρτη και θα την προσαρτούσε πλήρως η Ρωσία. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Η Ρωσία έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της δύναμης του στρατού της από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ναύαρχος Sir Tony Radakin είπε ότι οι λεπτομερείς εκτιμήσεις δείχνουν ότι το σχέδιο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν απέτυχε θεαματικά.

Ο στρατός του είναι τώρα τόσο αποδυναμωμένος , που οι Ουκρανοί είναι όλο και πιο σίγουροι ότι σύντομα θα ανακτήσουν όλα τα παλιά τους σύνορα .

Ο Sir Tony είπε: «Είναι απολύτως ξεκάθαροι ότι σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν ολόκληρη την επικράτειά τους όσον αφορά την Ουκρανία.

«Βλέπουν μια Ρωσία που αγκομαχάει, μια Ρωσία που εκτιμούμε ότι έχει χάσει πάνω από το 30% της αποτελεσματικότητάς της στις χερσαίες μάχες.

  • «Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι 50.000 Ρώσοι στρατιώτες είτε έχουν πεθάνει είτε έχουν τραυματιστεί, σχεδόν 1.700 ρωσικά τανκς έχουν καταστραφεί, σχεδόν 4.000 ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης έχουν καταστραφεί.

Η Φινλανδία και η Νορβηγία κατέστρεψαν επίσης την προσπάθεια του Πούτιν να διχάσει και να αποδυναμώσει τη δυτική συμμαχία υποβάλλοντας αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Sir Tony κατέληξε: «Η Ρωσία είχε τη φιλοδοξία να δημιουργήσει ρήγματα ως απειλές για την παγκόσμια τάξη. Η Ρωσία αποτυγχάνει σε όλες αυτές τις φιλοδοξίες».

Από την πλευρά του το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε σήμερα τον νεότερο απολογισμό για τις ρωσικές απώλειες:

 

Με πληροφορίες από The Sun

Καταρρέει το στρατιωτικό δόγμα του Κρεμλίνου; Αποδεκατισμός των ρωσικών τανκ από τους Ουκρανούς με χρήση “ανίκητων” δυτικών όπλων [videos]

Ακόμα μία “πέτσινη” διαρροή της Τουρκίας: Ο Ερντογάν, λέει, συζήτησε με τον Εμανουέλ Μακρόν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: