Ξέμεινε από άνδρες ο Πούτιν: Αρνούνται να πάνε στην Ουκρανία * Θα επιστρατεύσει ποινικούς για την Wagner, λένε οι Βρετανικές υπηρεσίες [videos]

File photo: Η εικόνα των ρωσικών δυνάμεων στα μέτωπα της Ουκρανίας δεν μοιάζει καθόλου με τις παρελάσεις της Κόκκινης Πλατείας. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει νέα ταπείνωση καθώς οι «ελλείψεις προσωπικού» θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην στρατολόγηση «Ρώσων κρατουμένων» σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην τελευταία ενημέρωση πληροφοριών του, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία ο Πούτιν εντός του ρωσικού στρατού μπορεί να οδηγήσουν στο «να στραφεί το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε μη παραδοσιακές στρατολογήσεις».

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε:

«Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα διατηρούν στρατιωτική πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ ανασυντάσσονται και ανασυγκροτούνται για περαιτέρω επιθέσεις στο εγγύς μέλλον.

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ενδέχεται να αναγκάζουν το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να στραφεί σε μη παραδοσιακές στρατολογήσεις.

«Αυτό περιλαμβάνει τη στρατολόγηση προσωπικού από τις ρωσικές φυλακές για την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner.

«Εάν αληθεύει, αυτή η κίνηση πιθανότατα υποδεικνύει δυσκολίες στην αντικατάσταση του σημαντικού αριθμού των ρωσικών απωλειών».

Aρνούνται να πάνε στον πόλεμο με την Ουκρανία

Περίπου  500 στρατιώτες από μια περιοχή της Σιβηρίας με έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς στρατιωτών – θυμάτων  στον πόλεμο της Ουκρανίας αρνήθηκαν να πάνε στο μέτωπο και τερμάτισαν το συμβόλαιό τους, δήλωσε εξέχουσα ακτιβίστρια.

Οι άνδρες επέστρεψαν στο σπίτι τους στη Δημοκρατία της Buryatia το Σαββατοκύριακο αφού οι γυναίκες τους παρακαλούσαν για την επιστροφή τους με ένα σπάνιο βίντεο- έκκληση τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Alexandra Garmazhapova, η οποία είναι επικεφαλής του αντιπολεμικού Ιδρύματος Free Buryatia.

«Έκανες τη σωστή επιλογή: έσωσες τη ζωή σου και τις ζωές άλλων!» έγραψε η  Garmazhapova σε μια ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα, απευθυνόμενη στους στρατιώτες που είχαν αρνηθεί την υπηρεσία.

Η ακτιβίστρια είπε ότι  οι στρατιώτες τερμάτισαν τις στρατιωτικές τους συμβάσεις τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα οι γυναίκες τους να κινηματογραφήσουν μια έκκληση βίντεο που ζητούσε την επιστροφή των συζύγων τους.

Η Garmazhapova είπε στον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο Mediazona ότι το βίντεο είχε αρχικά το αντίστροφο αποτέλεσμα.

«Μετά την έκκληση των συζύγων, το λεωφορείο με τους άντρες που επέστρεφαν στο σπίτι άλλαξε πορεία», είπε.  «Τους έστειλαν πίσω σε κατεχόμενα εδάφη στην Ουκρανία και έμειναν εκεί για άλλες 10 ημέρες» σε στρατόπεδο. Οι στρατιώτες  φέρεται να είχαν απειληθεί με μηνύσεις για τις αρνήσεις τους. 

Συνολικά 500 στρατιώτες του Buryat αρνήθηκαν τη στρατιωτική θητεία μέσω του Free Buryatia Foundation από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, αναφέρει η Garmazhapova.

  • Η Buryatia, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ρωσίας, έχει τον υψηλότερο επίσημα επιβεβαιωμένο αριθμό θυμάτων στην εισβολή.

Δεδομένα ανοιχτού κώδικα που συλλέχθηκαν από το ανεξάρτητο ερευνητικό μέσο iStories επαλήθευσαν τους θανάτους περισσότερων από 200 στρατιωτών της Buryatia από τους σχεδόν 4.500 Ρώσους που σκοτώθηκαν – σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς – στην Ουκρανία.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τον επίσημο απολογισμό των νεκρών στην Ουκρανία από τον Μάρτιο, όταν είχε αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 1.351 στρατιώτες.

 

Με πληροφορίες από The Sun/ The Moscow Times

“Θερίζουν” οι Ουκρανοί με τα αμερικανικά HIRMAS: Νεκροί 12 Ρώσοι αξιωματικοί * Έξαλλος ο Πούτιν γιατί οι S-400 δεν κάνουν τίποτα…[photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: