«Sex and the City»: Τα νέα πρόσωπα, η Samantha στο Λονδίνο και το «διαζύγιο» της Sarah Jessica Parker [video]

File Photo Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Bushnell Candace, το οποίο αφηγείται τη ζωή και τους έρωτες τεσσάρων ελεύθερων γυναικών της Νέας Υόρκης, το «Sex and the City» ήταν η σειρά για τη γυναικεία φιλία, για τις σχέσεις, για το σεξ Screenshot via YouTube video HBO Max




To «Sex and the City» επιστρέφει, ικανοποιώντας την απαίτηση εκατομμύριων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι «γλυκάθηκαν» με τις ταινίες αλλά ανυπομονούσαν για την κανονική συνέχεια.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Bushnell Candace, το οποίο αφηγείται τη ζωή και τους έρωτες τεσσάρων ελεύθερων γυναικών της Νέας Υόρκης, το «Sex and the City» ήταν η σειρά για τη γυναικεία φιλία, για τις σχέσεις, για το σεξ -χωρίς αναστολές αλλά με κάμποσες «φαρμακερές» ατάκες- και πολλά μοδάτα σύνολα που είχαν την υπογραφή της Patricia Field.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 1998 και ολοκληρώθηκε έπειτα από έξι σεζόν και 94 επεισόδια, κερδίζοντας πολλά σημαντικά βραβεία, μεταξύ αυτών, επτά Emmy’s και οκτώ Χρυσές Σφαίρες. Αργότερα, επέστρεψε με την ίδια θεματική και τις ίδιες πρωταγωνίστριες στο σινεμά. Με δύο φιλμ που γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, αλλά πήραν χλυαρές κριτικές. Η συζήτηση για μία τρίτη ταινία σταμάτησε όταν η Κιμ Κατράλ (Kim Cattrall) ή αλλιώς η Σαμάνθα Τζόουνς (Samantha Jones) της σειράς έκανε σαφές πως δεν είχε σκοπό να επιστρέψει στο πλατό.

Έντεκα χρόνια μετά από το δεύτερο sequel τους, το «Sex and the City» επιστρέφει στη μικρή οθόνη. Το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας, που έχει τίτλο «And Just Like That», αποτελείται από δέκα επεισόδια μισής ώρας και θα είναι διαθέσιμα στο HBO Max. «Μεγάλωσα με αυτούς τους χαρακτήρες και ανυπομονώ να δω πώς έχει εξελιχθεί η ζωή τους σε αυτό το νέο κεφάλαιο με την ειλικρίνεια, τη λύπη, το χιούμορ και την αγαπημένη πόλη που πάντα τις καθόριζε» αναφέρει η Σάρα Όμπρεϊ, υψηλόβαθμο στέλεχος της νέας ψηφιακής πλατφόρμας.

Η σειρά ακολουθήσει την Κάρι, τη Μιράντα και την Σαρλότ στο επόμενο στάδιο της 30χρονης φιλίας τους και την περιπλοκότητα των 50+. Το κενό της Κιμ Κατράλ θα καλύψει η Νικόλ Άρι Πάρκερ (Nicole Ari Parker), γνωστή από τη σειρά «Empire» αλλά και από την ταινία «Boogie Nights». Η ηθοποιός θα υποδυθεί τη νέα κολλητή της Κάρι, ονόματι Λίσα Τοντ Γουέξλεϊ, η οποία είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ και μητέρα τριών παιδιών. Παράλληλα, στα νέα επεισόδια θα προστεθούν τρεις ακόμα νέοι χαρακτήρες, που θα ενσαρκώσουν η Μεξικανή ηθοποιός Σάρα Ραμίρεζ, η Βρετανίδα με ρίζες από την Ινδία Σαρίτα Τσάουντχουρι και η Κάρεν Πίτμαν.

Σύμφωνα με διαρροές, στους δημιουργούς τους ενδιαφέρει ν’ αφηγηθούν ολοκληρωμένες ιστορίες, όχι μόνο για τις γυναίκες που είναι ήδη μέλη, αλλά και για όσες προστίθενται. Στο τελευταίο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, μάλιστα, γίνεται λόγος για αυνανισμό σε δημόσιο χώρο και για εφαρμογές γνωριμιών.

«Εδώ Σάρα Τζέσικα! Γεια σας από την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Γυρίζουμε τώρα το νέο κεφάλειο του “Sex and the City”, όπως το ονομάζουμε “And Just Like That”, μαζί με πολλούς αγαπημένους φίλους» λέει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, σ’ ενα από τα backstage βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως στη σειρά θα δούμε αρκετούς και από τους παλιούς χαρακτήρες, όπως τoν Ντέιβιντ Άιγκενμπεργκ (David Eigenberg), τον Έβαν Χάντλερ (Evan Handler), τoν Τζον Κορμπέτ (John Corbett), τον Μάριο Καντόν (Anthony Marentino) και σε κάποιες σκηνές τον Γουίλι Γκάρσον (Willie Garson) -τον λατρεμένο φίλο της Κάρι-, ο οποίος «έφυγε» από καρκίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Και φυσικά τον Κρις Νορθ (Chris Noth), τον περήφημο Mr. Big. Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες του Pagesix, η Κάρι και ο σύντροφός της χωρίζουν στα πρώτα επεισόδια και οι θεατές παρακολουθούν την πρωταγωνίστρια να τσακώνεται για τα οικονομικά με τον πρώην της.

Από το «Grey’s Anatomy» στο «Sex and the City»

Η Σάρα Ραμίρες (Sara Ramirez), γνωστή για το ρόλο της γιατρού Κάλι Τόρες στο «Grey’s Anatomy» και βραβευμένη με Tony, θα υποδυθεί το πρώτο μη-δυαδικό (non-binary) χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η αγαπημένη ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον ρόλο της Τσε Ντίαζ (Che Diaz), μίας stand-up κωμικής ηθοποιού. Η Τσε έχει ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, όπου η Κάρι Μπράντσο εμφανίζεται συχνά. Ο ρόλος της Τσε διακρίνεται από πηγαία αίσθηση του χιούμορ και οι προοδευτικές συζητήσεις της σχετικά με τους ρόλους των φύλων έχουν κάνει το ραδιόφωνο της πολύ δημοφιλές.

Επιστρέφει η δεύτερη σύζυγος του Mr. Big

Φαίνεται ότι κάποιος από το παρελθόν του Mr. Big επιστρέφει… Και αυτή δεν είναι άλλη από την Μπρίτζετ Μόγιαχαν (Bridget Moynahan), η οποία υποδύθηκε τη δεύτερη σύζυγο του John James Preston στο «Sex and the City». Η ηθοποιός εντάχθηκε στο καστ της σειράς κατά τη διάρκεια της τρίτης σεζόν για ένα χρόνο. Εκεί η Κάρι και ο Big ξεκινούν μια σχέση πίσω από την πλάτη της και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Η Samantha Jones μετακομίζει στο Λονδίνο

Ο HBO executive, Casey Bloys, επιβεβαίωσε ότι η Σαμάνθα δεν θα είναι στο σενάριο. «Όπως και στην πραγματική ζωή, άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας και άνθρωποι φεύγουν» είπε σε συνέντευξή του στο TVLine. «Κάποιες φιλίες ξεθωριάζουν και άλλες καινούριες φιλίες ξεκινούν. Νομίζω, λοιπόν, πως όλα δείχνουν τα πραγματικά σταδία της ζωής… Προσπαθούν να μας πουν μια ειλικρινή ιστορία για το πως είναι να είσαι μια γυναίκα στα 50 και να ζεις στη Νέα Υόρκη. Οπότε όλα θα πρέπει να είναι κάπως οργανικά, γιατί τους φίλους που έχεις στα 30, μπορεί να μην τους έχεις όταν είσαι 50».

Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες, είδαμε αναφορές ότι μπορεί όντως η Σαμάνθα Τζόουνς να έχει μετακομίσει στο Λονδίνο. Μια ανώνυμη πηγή από το set πρόσθεσε πως «το να την μεταφέρουμε στο Λος Άντζελες δεν ήταν επιλογή, όπως το κάναμε στην πρώτη ταινία, οπότε το να βάλεις τον χαρακτήρα της στο Λονδίνο ήταν πραγματικά ο τέλειος τρόπος για να την κρατήσουμε ζωντανή και να εξηγήσουμε την απουσία της. Οι θεατές θα μάθουν ότι τα πάει καλά στην Αγγλία, παρόλο που έχει τσακωθεί με την Κάρι. Η Κάρι είναι αυτή που περνάει δύσκολα χωρίς τη Σαμάνθα και στο τέλος του “And Just Like That” θα δούμε την Κάρι να προσπαθεί να αναζωπυρώσει αυτή τη φιλία. Έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι μέχρι να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν, η Κιμ θα έχει ενταχθεί στο σόου και η Σαμάνθα Τζόουνς μπορεί τελικά να κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή».

Ο Chris Noth πήρε θέση στην κόντρα της Kim Cattrall με τη SJP

O Κρις Νορθ, ο οποίος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του «Sex and the City», πήρε θέση στην κόντρα της Κιμ Κατράλ με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Οι φήμες για τη μεταξύ τους διαμάχη ξεκίνησαν το 2004, όμως και οι δύο το αρνούνταν μέχρι το 2018. Τότε ήταν που η Σάρα Τζέσικα συλλυπήθηκε την Κατράλ μέσω Instagram, για τον θάνατο του αδελφού της. Και η δεύτερη, την αποκάλεσε «κακιά» και «υποκρίτρια».

 

«Δεν έχω ιδέα τι σκέφτεται, τι αισθάνεται», δήλωσε ο Mr. Big, όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι απουσιάζει από τη σειρά. «Αυτό που ξέρω, είναι ότι είμαι πολύ κοντά με τη Σάρα Τζέσικα και οι χαρακτηρισμοί που της απέδωσε δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια. Τη συμπαθούσα, μου φαινόταν υπέροχη στη σειρά και κάποιοι άνθρωποι πήγαν παρακάτω για τους δικούς τους λόγους. Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι δικοί της. Απλώς ελπίζω να έγινε όλο αυτό επειδή ήταν λυπημένη κι ένιωθε άβολα» δήλωσε και συνέχισε: «Δε μου αρέσει να ακούω κανέναν να μιλάει για την SJ, επειδή έχει στοχοποιηθεί και ο κόσμος είναι κακός. Αισθάνομαι ότι πρέπει να την προστατεύσω και δεν μου άρεσε όλο αυτό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Sarah Jessica Parker: «Γερνάω, τι θέλετε να κάνω, να εξαφανιστώ;»

Ωστόσο, οι ίδιες οι πρωταγωνίστριες φαίνεται πως πάνε κόντρα στα πρώτα αρνητικά σχόλια που έχουν να κάνουν με την εμφάνισή τους και την ηλικία τους. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ σχολίασε όλες τις αντιδράσεις σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Vogue και μίλησε για ηλικιακές διακρίσεις και το «ageism» των social media. «Υπάρχουν τόσα πολλά μισογυνίστικα σχόλια για εμάς (σ.σ τις γυναίκες) που δεν θα γίνονταν ποτέ για έναν άντρα. Θα πρέπει είτε να είσαι 35 ετών ή να είσαι συνταξιούχος στη Φλόριντα. Εκεί ανάμεσα υπάρχει και ένα κεφάλαιο που παραλείπεται».

Σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media, όπου η ηθοποιός ήταν σχεδόν άβαφη και με γκρίζα μαλλιά είπε: «Τρώω έξω με τον Άντι Κοέν που έχει ένα κεφάλι με γκρίζα μαλλιά. Είναι καταπληκτικός και αυτό είναι εντάξει για εκείνον. Για μένα όμως όχι;  Δεν ξέρω τι να πω στους ανθρώπους στα social media. Όλοι έχουν κάτι να πουν. Ο ένας λέει “έχεις πολλές ρυτίδες” ο άλλος “γιατί δεν έχεις ρυτίδες”. Σχεδόν νιώθω ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να είμαστε ευτυχισμένοι εδώ που έχουμε φτάσει. Σαν να χαίρονται με το να μην είμαστε ευχαριστημένοι με το ποιοι είμαστε σήμερα. Είτε έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε με φυσικό τρόπο και να μην μοιάζουμε τέλειοι είτε κάνοντας κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα». Η ηθοποιός συνέχισε, λέγοντας πως «ξέρω πως μοιάζω. Δεν έχω επιλογή. Δηλαδή τι μπορώ να κάνω για αυτό; Να σταματήσω να μεγαλώνω; Να εξαφανιστώ;»

 

 

 

Παράλληλα, η τηλεοπτική Σάρλοτ θεωρεί άδικο να ενδιαφέρει τον κόσμο, μόνο η νεανική εκδοχή της παρέας του «Sex and The City». «Γιατί oι ζωές των γυναικών να είναι πιο ενδιαφέρουσες στα 30 τους; Και δεν είναι πιο ενδιαφέρον να δούμε πώς έχουν εξελιχθεί;» Από την άλλη, η Νίξον συμπλήρωσε: «Μου αρέσει που δεν προσπαθούμε να νεανίσουμε».

Τα χρήματα που θα πάρουν οι τρεις πρωταγωνίστριες

Σύμφωνα με το Just Jared, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Σίνθια Νίξον και η Κρίστιν Ντέιβις θα πάρουν 650 – 750 χιλιάδες δολάρια ανά επεισόδιο, κάτι που για αρκετούς δεν θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό πόσο, σε σχέση με το ταλέντο των ηθοποιών, αλλά και με τα κέρδη που θα έχει η σειρά.

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Πάτρικ Κινγκ (Michael Patrick King), ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε την αρχική σειρά και τις δύο ταινίες, επιστρέφει και είναι ο παραγωγός μαζί με τις Πάρκερ, Νίξον και Ντέιβις. Ο Κινγκ, επίσης, συνεργάζεται με μια γυναικεία ομάδα σεναριογράφων «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος γι’ αυτή την καταπληκτική συγγραφική ομάδα που δουλεύουν τόσο σκληρά για τη σειρά» έγραψε, με ενθουσιασμό, η Nixon στο Instagram. Ανάμεσα τους είναι η κωμικός Samantha Irby και η δημιουργός του «Parks and Recreation», Rachna Fruchbom, η καταξιωμένη θεατρική συγγραφέας Keli Goff, και φυσικά οι Julie Rottenberg και Elisa Zuritsky, που πρόσφατα συνεργάστηκαν με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο «Divorce».

Παράλληλα, η Patricia Field έδωσε την σκυτάλη για τη γκαρνταρόμπα της Κάρι Μπράντσο σε δύο άλλους στυλίστες, τη Molly Rogers και τον Danny Santiago.

Γιατί ονομάστηκε η σειρά «And just like that…»

Το «And just like that…» ήταν μια από τις πιο συχνές ατάκες που χρησιμοποιούσε η Κάρι κατά τη διάρκεια του «Sex and the City». «Λένε ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ» λέει η πρωταγωνίστρια στην αρχή του τρέιλερ «Αλλά η αλήθεια είναι, ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Και όσο η ιστορία ξετυλίγεται, η πόλη αλλάζει. Και κάπως έτσι ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο».

Mε πληροφορίες από ethnos.gr

Η άγνωστη ιστορία της κυρίας «Ελ Τσάπο»: Έρωτας, πλούτος και παρανομία στο καρτέλ της Σιναλόα [video, photo]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: