Η άγνωστη ιστορία της κυρίας «Ελ Τσάπο»: Έρωτας, πλούτος και παρανομία στο καρτέλ της Σιναλόα [video, photo]

File Photo Η Έμα Κόρονελ Αϊσπούρο φυλακισμένη σήμερα σύζυγος του Ελ Τσάπο Screenshot YouTube video VH-1/EPA/CEFERESO /




Η Έμα Κόρονελ Αϊσπούρο συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, με κατηγορίες που αφορούν την εμπλοκή της σε εμπορία ναρκωτικών και στις δυο αποδράσεις του συζύγου της, Ελ Τσάπο.

Όταν η Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στις αρχές Δεκεμβρίου,  παρακάλεσε τον δικαστή να σκεφτεί τις 10χρονες δίδυμες κόρες της.

Το Sinaloa Cartel που ηγείτο ο Ελ Τσάπο διαχειρίζεται το 25% των παράνομων ναρκωτικών ουσιών που μπαίνουν στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο. Τα έσοδα εκτιμώνται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια -το χρόνο.

Μία ιστορία έρωτα και παρανομίας

Παντρεύτηκαν στις 2/7 του 2007, ανήμερα των 18ων γενεθλίων της. Ο γαμπρός ήταν 50 (πάνω-κάτω, καθώς δεν έχει επίσημη ημερομηνία γεννήσεως). Είχαν γνωριστεί  στο φεστιβάλ Coffe and Guava, όπου εκείνη φόρεσε το στέμμα της ομορφιάς. Για την ακρίβεια, η γνωριμία έγινε στο πάρτι που υποχρεούτο να διοργανώσει κάθε μετέχουσα του διαγωνισμού ομορφιάς. Ο γάμος είχε συμφωνηθεί πρωτύτερα μεταξύ του ‘Chapo’ και του πατέρα της.

Aφότου ανακοινώθηκε η είδηση, η Emma προτιμήθηκε για νικήτρια του διαγωνισμού, με 400 από τις 800 διαθέσιμες ψήφους. Εκείνη λέει πως την προτίμησαν γιατί το άξιζε. Οι κακοήθεις πως ο ‘Chapo’ πλήρωσε για να είναι σωστό το αποτέλεσμα.

Το 2016 η σύζυγος αποκάλυψε στους Los Angeles Times πώς ερωτεύτηκε τον άνδρα της. “Με κέρδισε με τον τρόπο που μιλούσε, το πώς μου συμπεριφερόταν και πώς τα βρήκαμε, από την πρώτη στιγμή, αρχικά ως φίλοι και μετά ως οτιδήποτε άλλο. Πάντα κέρδιζε τους ανθρώπους με τους τρόπους του, με το πώς τους φερόταν, πώς τους φρόντιζε.

Η Εmma γεννήθηκε στο San Francisco, στις 3/7 του 1989 -κατά την επίσκεψη συγγενών με τη μητέρα της, Blanca Estela. Εξαιτίας της επαγγελματικής δραστηριότητες του πατέρα της, μεγάλωσε σε απομακρυσμένο χωριό της πολιτείας Sinaloa, το Angostura (των 6000 κατοίκων). Οι γονείς της την έστειλαν ξανά στις ΗΠΑ, όταν ήταν 11, αλλά γύρισε άρον άρον γιατί της έλειπαν οι δικοί της και η ζωή στην εξοχή.

Επισήμως, ο Ines Coronel Barreras ήταν κτηνοτρόφος και αγρότης -με τις καλλιέργειες του να αφορούν φασόλια και καλαμπόκι. Ανεπίσημα, στις εκτάσεις που του άνηκαν καλλιεργούσε μαριχουάνα και παπαρούνες όπιου και ως ‘υπαρχηγός’ του ‘Chapo’ ήταν υπεύθυνος για το πέρασμα των ναρκωτικών στις ΗΠΑ, από τα σύνορα του Μεξικού με την Αριζόνα.

O Barreras είχε γίνει γνωστός ως ‘El Suegro’ (δηλαδή, ο πεθερός), ενώ συγγενής του ήταν ο Ignacio ‘Nacho’ Coronel Villareal, πρώην αφεντικό του καρτέλ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αρχές ασφαλείας του Μεξικού, το 2010. Σημειωτέον, ο μικρότερος γιος του, Edgar συνελήφθη το 2015, ως συνεργός του ‘Chapo’ στην απόδραση από τη φυλακή, υψίστης ασφαλείας, Altiplano.

Από το glamour του καρτέλ στη φυλακή

Η 32χρονη σύζυγος του Ελ Τσάπο και πρώην βασίλισσα ομορφιάς, ελπίζει να εκτίσει τον υπόλοιπο χρόνο της στη φυλακή, σε ομοσπονδιακό ίδρυμα την Καλιφόρνια, ώστε να μπορεί να είναι κοντά στα παιδιά της, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Δεν είναι σαφές ποιος φροντίζει τώρα τα παιδιά ενώ και οι δύο γονείς εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Ο σύζυγός της, Χοακίν Ελ Τσάπο Γκούζμαν,  εκτίει επί του παρόντος ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Τζέφρι Λίχτμαν, η Αϊσπούρο πιθανότατα θα βγει μερικούς μήνες, με την ποινή της να είναι σχετικά ελαφριά επειδή δεν είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο και παραδέχτηκε την ενοχή της.

Με πληροφορίες από news247.gr, instagram.com/therealemmacoronel, lifo.gr

Η θανάσιμη γοητεία της ψηφιακής «Γαλλίδας»: Η Belhara στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου [οπλισμός, δυνατότητες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: