Παροξυσμός στα βρετανικά πρωτοσέλιδα ενώ ο Λίνεκερ κήδευσε την περίφημη ατάκα του!




Η νίκη της Αγγλίας επί της Γερμανίας πανηγυρίζεται δεόντως στα σημερινά πρωτοσέλιδα των βρτετανικών εφημερίδων, στη συντριπτική τους πλειονότητα ως πρώτο θέμα.

O ενθουσιασμός στο νησί είναι πρωτοφανής. Δρόμοι ερήμωσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα -στο Λονδίνο παρετηρήθησαν σκηνές χειρότερες από τις πρώτες ημέρες του lockdown- ενώ μετά τη νίκη η μπίρα έρρευσε άφθονη στις παμπ, σε ολόκληρη την Αγγγλία.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν όλα τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου μαζεμένα.

Ακόμη και ο Γκάρι Λίνεκερ ένιωσε την ανάγκη να αποσύρει την περίφημή ατάκα του «στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», η οποία λίγο προτού συμπληρώσει 31 χρόνια ζωής.

Πράγματι ήταν 4 Ιουλίου του 1990 όταν η σπουδαία Δυτική Γερμανία της εποχής, με παίκτες όπως ο Ματέους, ο Κλίνσμαν, ο Μέλερ, ο Μπρέμε και ο Φέλερ, απέκλεισε την Αγγλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιταλίας στα πέναλτι, αναγκάζοντας τον τότε μεγάλο σταρ των «τριών λιονταριών», Γκάρι Λίνεκερ, να πει την ιστορική ατάκα: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα: 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

Ακριβώς 31 χρόνια μετά ή 11.318 ημέρες, μετά την μεγάλη πρόκριση της Αγγλίας επί των Γερμανών στη φάση των «16» του Euro 2020, ο Λίνεκερ αποφάσισε να… αποσύρει την περίφημη φράση μέσω ενός μηνύματος που «ανέβασε» στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

 

«Νομίζω ότι είναι η ώρα για τη φράση “στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί” να πάει για… ύπνο. RIP» έγραψε σπουδαίος βετεράνος Άγγλος στράικερ, περιχαρής για τον θρίαμβο της Αγγλίας.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Τεράστιο πλήγμα για τους Μπακς που έχασαν από τους Χοκς: Τραυματίστηκε σοβαρά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: